Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΑ: Το μαρτυρικό Χαλέπι γιορτάζει τα Χριστούγεννα

http://attikanea.blogspot.gr/2017/12/blog-post_527.html

Το Χαλέπι εορτάζει τα Χριστούγεννα απαλλαγμένο από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές του ΝΑΤΟ! 


Χάρη στον συριακό στρατό και τους συμμάχους του. Μόνο σε ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές, οι χριστιανοί ζουν ελεύθεροι και μπορούν να γιορτάζουν όλες τις εορτές τους.



 
Μετά από έξι χρόνια που έχασε την αίγλη της λόγω του πολέμου, η δεύτερη πιο σημαντική πόλη στην Συρία επανακτά τη λαμπερή μαγεία των ημερών των Χριστουγέννων καθώς η κατάσταση στην χώρα βελτιώνεται συνεχώς.


Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Χαλέπι το μόνο που απασχολούσε τους ανθρώπους ήταν το πώς θα παραμείνουν ζωντανοί.

Οι επιθέσεις είχαν εντατικοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τους ανθρώπους να μένουν στα σπίτια τους και να προσεύχονται για σωτηρία και προστασία από τον θανατηφόρο πόλεμο.

Αλλά μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους αντάρτες πέρυσι, η κατάσταση έχει αλλάξει.

Φέτος, οι εορτασμοί και η αγάπη για την ζωή είναι τα κυριότερα θέματα στο Χαλέπι, του οποίου οι κάτοικοι έχουν από καιρό επιθυμήσει να γιορτάσουν, αντί να θάβουν τους αγαπημένους τους.

Στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου, δεκάδες Σύριοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, απολαμβάνοντας τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, μαζεμένοι κοντά σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα διακοσμημένο σπήλαιο με το θείο Βρέφος, τον Ιωσήφ και την Παρθένο Μαρία.

Οι δρόμοι είναι διακοσμημένοι εορταστικά, το ίδιο και οι εκκλησίες, ενώ ένας δήμος που έχει μουσουλμάνο δήμαρχο έβαλε πανό και σύμβολα της χριστιανικής εορτής. Ο τοπικός επίσκοπος επιβεβαιώνει: «Η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια».
  
https://youtu.be/hOIPlpQHq8k  

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου