Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Στον πολιτικό του τάφο θα πάρει και την αριστερά

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/ston-politiko-tou-tafo-tha-parei-kai-tin-aristera/2.119690
Από χθες η εφορία μοιράζει χιλιάρικα. Δεν είναι ούτε για σεισμοπαθείς, ούτε για πλημμυροπαθείς, ούτε για καμένους από τις πυρκαγιές.
Η φορολοταρία μπήκε σε εφαρμογή και 1.000 φορολογούμενοι έγιναν πλουσιότεροι κατά 1.000 ευρώ.
Η λοταρία της ΑΑΔΕ θα συνεχιστεί διότι μπορεί οι πνιγμένοι της Μάντρας να ψάχνουν ακόμη πώς θα πάρουν έστω κι ένα ευρώ αποζημίωση αλλά όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πρέπει να ζουν με το όνειρο να τσιμπήσουν το χιλιαρικάκι. Γαλαντόμος ο Τσίπρας μοιράζει αβέρτα χρήμα, η ιστοσελίδα της Αρχής «έπεσε» από τον κόσμο που έσπευδε να μάθει αν είναι από τους τυχερούς.
Την ίδια στιγμή χαμός έγινε με το κοινωνικό μέρισμα. Εκατομμύρια μπήκαν στη σελίδα να μάθουν τα κριτήρια, να κάνουν αιτήσεις, να διεκδικήσουν 200, 300, 400 ευρώ.
Είναι δύσκολες οι εποχές, ο κόσμος έχει τεράστια προβλήματα και γι’ αυτό σπεύδει να πάρει ακόμη και ελάχιστα ευρώ. Είναι κι αυτό ένα δείγμα ότι τίποτε δεν πάει καλά στη χώρα ή ότι δεν μπορεί να επαίρεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα κατορθώματά της και το success story της. Γιατί αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει και την μεγάλη ανάγκη που έχει ο λαός ο οποίος γνωρίζει ότι από τη μια τσέπη του τα παίρνουν κι από την άλλη του δίνουν ένα κομματάκι.
Το ερώτημα είναι αν με τέτοιες κινήσεις η κυβέρνηση πάει σε εκλογές με σκοπό να ξεγελάσει τον κόσμο. Κομματάκι δύσκολο. Τα δώρα και τα αντίδωρα προσφέρουν μόνο πρόσκαιρη ευχαρίστηση και όλα ξεχνιούνται μόλις έρχεται η ώρα να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ ή όταν πας στο σούπερ μάρκετ ή όταν σου ’ρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση ψάχνει αριστερές πολιτικές ή όπως αλλιώς λέγονται… αριστερές ψευτιές. Η υπόθεση με τα όπλα του Καμμένου την πλήγωσε πολύ αλλά πολύ περισσότερο την πλήγωσαν οι πλειστηριασμοί. Πλέον ο κόσμος είδε ότι μπορούν να βγουν στο σφυρί τα σπίτια τους ακόμη και από τους «προστάτες» τους που τόσα χρόνια τους κορόιδευαν. Δεν είναι οι κακοί δεξιοί που ξεπουλάνε τα πάντα, αλλά η καλή αριστερά που έβαζε φωτιές στην Αθήνα για μικρότερα ζητήματα.
Δεν είναι ο Αλογοσκούφης ή ο Στουρνάρας ή ο Χαρδούβελης που βγάζουν την πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό. Είναι ο Τσακαλώτος που λέει «τι να κάνουμε, πρέπει να βοηθήσουμε τις τράπεζες». Το τέλος της αριστερής παραπλάνησης, το τέλος του αριστερού παράδεισου και της ηθικότητας της πολιτικής που εφαρμόζει μια αριστερή κυβέρνηση είναι γεγονός. Όσο κι αν μοιράζουν λεφτά, όσο κι αν κάνουν λοταρίες ή να τάζουν λαγούς με πετραχήλια η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ημίμετρα. Ότι πρόκειται για το χειρότερο είδος εκμαυλισμού της κοινής γνώμης. Από τη μια κλέβει ο Τσίπρας τον κόσμο όλο κι από την άλλη δίνει δωράκια εξαπάτησης για να γυρίσει το ακροατήριό του πίσω. Αυτά όμως δεν περνάνε πλέον εύκολα.
Άλλωστε, η κατάσταση στη Μάνδρα, οι κομπίνες στο υπουργείο Άμυνας και τα επεισόδια στους πλειστηριασμούς κάλυψαν κάθε προσπάθεια αλλαγής ατζέντας από το Μαξίμου. Γι’ αυτό κι έκαναν χθες στη Βουλή έκτακτο πολιτικό συμβούλιο αναζητώντας ένα φύλλο συκής. Πάει κι αυτό, δεν πουλιέται τόσο εύκολα στις αγορές της αριστεράς.
Τελικά ο Τσίπρας μπορεί να αποδειχθεί ευεργέτης όταν ξεκουμπιστεί. Κάποτε, δεν ξέρουμε πότε αλλά σίγουρα θα εξαφανιστεί και μαζί του θα πάρει και την παρθενία της αριστεράς. Δεν θα μπορεί πλέον κανείς να μιλήσει για ηθική, για αριστερές, προοδευτικές πολιτικές και για ευαισθησία του αριστερού ακροατηρίου σε σχέση με τους κακούς, ανάλγητους δεξιούς, τους φιλελέδες, τους ξεπουλημένους στους δανειστές κι άλλα τέτοια ιδεολογικά εφευρήματα των τελευταίων ετών.

Μαζί του ο Τσίπρας θα πάρει στον πολιτικό του τάφο και την αριστερά. Αιωνία της η μνήμη και τα χιλιάρικα για κονιάκ και πικρό καφέ στην κηδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου