Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Το σχέδιο για τα 100 χρόνια: Έτσι καταργούν μια για πάντα την εθνική ιστορία και ταυτότητα!

https://katohika.gr/diethni/sxedio-gia-ta-100-xronia-etsi-katargoun-mia-gia-panta-tin-ethniki-istoria-kai-tautotita/


Του Κίμωνα ΧαραλάμπουςΑξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι ανήκουν στο σκληρό στρατόπεδο των παγκοσμιοποιητών, προσπαθούν να σχηματίσουν «ολυμπιακή ομάδα της Ενωμένης Ευρώπης», με αφορμή την εκατοστή επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου, προκειμένου να πλήξουν την εθνική κυριαρχία των κρατών.

Ο Bill Etheridge, αντιπρόσωπος του δεξιού κόμματος UKIP, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποκάλυψε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Express» πως οι εν λόγω συζητήσεις γίνονται πίσω από «κλειστές πόρτες».
«Χρησιμοποιούν την λέξη ‘αλληλεγγύη’, η οποία τείνει να γίνει κωδικό όνομα για μία ακόμα πιο συμπιεσμένη Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Etheridge υπογραμμίζει πως αυτή η κίνηση έχει ως στόχο να «καταστρέψει την εθνική ταυτότητα».
«Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και αυτό το ενδεχόμενο έχει πείσει αρκετούς στις Βρυξέλλες. Θα συμβάλλει στο σχέδιο τους να δημιουργήσουν ‘Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης’».

Με άλλα λόγια η Ευρώπη να μετατραπεί σε ένα τεράστιο Κράτος, με ευρωπαϊκό πατριωτισμό και εν συνεχεία να συνενωθεί με άλλα τραστ κρατών σε ένα κέντρο εξουσίας και διαχείρισης των πάντων.
Να γιατί στα ελληνικά σχολικά βιβλία θέλουν να χαρακτηρίζονται ως «ευρωπαίοι ήρωες» οι αγωνιστές, για παράδειγμα, του 1821!
Θυμίζουμε τι είχε δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου:
«Τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να πάψει να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων για την Ιστορία και όπως αυτή διδάσκεται στο σχολείο. Στην Ελλάδα εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή, αυτό που οι ίδιοι θεωρούν –και όχι οι ιστορικοί επιστήμονες– πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων. (…) Ο εθνικιστής έχει την άποψη, τη μανία ότι τα κατορθώματα του έθνους του είναι εθνική ιδιομορφία. Δηλαδή, για παράδειγμα, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης υπήρξε επειδή είμαστε Έλληνες και επειδή ο ηρωισμός είναι ίδιον της ελληνικής φυλής. Αντίθετα, ο ιστορικός λέει ότι ο Κολοκοτρώνης είναι μια ηρωική μορφή μιας ευρωπαϊκής περιόδου επαναστάσεων».
Τα σχόλια δικά σας!
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου