Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΕΛΤΑ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ή ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 630 31.10.2017
ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ
Ο καλός μας ταχυδρόμος σαμποτάρεται από μέσα. Από την διοίκηση έτσι μας λένε.
Έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες εις βάρος των ΕΛΤΑ, όπως αυτό της απιστίας.
Από τον Ιούνιο 2017, δέματα κυρίως από εκτός Ε.Ε. καθυστερούν υπερβολικά, πέρα από κάθε όριο ανοχής, και 60 μέρες, να παραδοθούν στους παραλήπτες καταναλωτές.
Οι αποστολείς συστημένων δεμάτων ηλεκτρονικών παραγγελιών από το εξωτερικό παρέχουν και πληροφορίες παρακολούθησης της παραγγελίας. Ο παραλήπτης να μπορεί να παρακολουθεί την πορεία της, καθώς και εγγύηση παράδοσης σε εύλογο χρονικό διάστημα, ακόμα και σε κακή λειτουργία δυσλειτουργικών ταχυδρομείων, εκτείνοντας την εγγύηση μέχρι όμως 60 ημέρες.

Μετά η προστασία παύει, εκτός κι αν ο παραλήπτης εγείρει αξίωση για επιστροφή των χρημάτων, λόγω μη παραλαβής. Με την διαδικασία tracking, φαίνεται ότι ενώ στέλνονται μέσα σε 3 με 7 ημέρες, φτάνουν μεν στην Ελλάδα σε 10 με 15 ημέρες και σταματά η πορεία τους, για πάνω από 2 μήνες! Στην Ελλάδα μέχρι την παράδοση του, περνούν και πάνω από 60 μέρες.
Το γεγονός αυτό εκτός από αυτά δημιουργεί και άλλα σημαντικά προβλήματα.
Ο παραλήπτης όταν λήγει η περίοδος προστασίας του δέματος και η προθεσμία για αποζημίωσή του λόγω απώλειας, ευρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, να κάνει ή όχι χρήση του δικαιώματος για επιστροφή των χρημάτων αφού βλέπει στο σύστημα πως το δέμα του ευρίσκεται στις αποθήκες των ΕΛΤΑ.
Αν με μετά του παραδοθεί το δέμα θα εκτεθεί ηθικά ως κακόπιστος στον αποστολέα, αν δε δεν κάνει χρήση και το δέμα του χαθεί, θα χάσει τα χρήματά του!
Από ΗΠΑ δεν ταχυδρομεί καμία επιχείρηση δέματα στην Ελλάδα! Ο κολοσσός Amazon πλέον δεν δέχεται παραγγελίες από την Ελλάδα!
Η δυσλειτουργία των ΕΛΤΑ, εκτείνεται και στην πλημμελή ειδοποίηση των παραληπτών συστημένων δεμάτων αφού διανομείς πετούν τα ειδοποιητήρια μπροστά στην πολυκατοικία του παραλήπτη και πολλά να χάνονται διότι τα παίρνει ο αέρας.
Σε διαμαρτυρίες πολιτών στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, η συνήθης απάντηση είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά διότι η διοίκηση δεν τους παρέχει τα μέσα. Κλείνουν υποκαταστήματα και συγχωνεύονται με άλλα με αποτέλεσμα να σωρεύεται εργασία, την οποία οι λιγοστοί υπάλληλοι δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν.
Το υποκατάστημα της Λ. Αλεξάνδρας, όπως και άλλα έκλεισε και οι εργασίες του μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτους, στο μεσοδιάστημα δε ο παραλήπτης παρελάμβανε ειδοποιητήριο να παραλάβει από το Ιπποκράτους και μετά 2 ώρες στην ουρά παρεπέμπετο στο Πριγκηποννήσων ή το αντίστροφο. Για δέμα δηλαδή που έκανε 2 μήνες να έρθει έπρεπε να ξοδέψει 4 ώρες αναμονής και να κάνει και διαδρομές μέχρι να το παραλάβει!
Είναι προφανείς οι πράξεις και παραλείψεις της Διοίκησης των ΕΛΤΑ. Οδήγησαν απαξίωση τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, διασύρεται η χώρα, και εξευτελίζονται οι πολίτες της, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας του συνόλου των διοικούντων ή είναι εσκεμμένες με σκοπό την βλάβη της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου