Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Δώστε... μαστούρα στο λαό

«Όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με την μορφίνη».

Αυτά δεν τα λέει ούτε κανένας ναρκέμπορος, ούτε κανένα πρεζόνι, ούτε ο… καπετάνιος του Noor 1. Ο υπουργός της κυβέρνησης Γιάννης Τσιρώνης τα λέει σε συνέντευξή του στα «Νέα». Είναι αναπληρωτής επί της Αγροτικής Ανάπτυξης και μπορεί να ενδιαφέρεται για νέες καλλιέργειες.
Μπορεί πάλι να είναι ένας ακόμη λαγός της κυβέρνησης, του Μαξίμου καθώς η τρόικα φεύγει με 70 προαπαιτούμενα, όλα είναι ανοικτά και πρέπει να υπάρξει αποπροσανατολισμός.
Άλλωστε, πόσο οι μπαχαλάκηδες θα καίνε και θα σπάνε προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον Τσίπρα;
Έτσι βγάλανε τον Τσιρώνη να μας πουλήσει ηρωίνη με την οκά, να γίνει ντόρος κανένα 10ήμερο και να περάσει η κοινωνία σε νιρβάνα κατάσταση όλα τα νέα μέτρα που έρχονται. Και όλες τις ανοησίες που κάνει η κυβέρνηση.
Ο κύριος Τσιρώνης, που προ ημερών είχε προτείνει να νομιμοποιηθεί η καλλιέργεια κάνναβης και μάλιστα έναντι παράβολου προς το κράτος, πλέον μιλά γενικά για τα ναρκωτικά, αναφέροντας πως είναι «προσωπική άποψή» του ότι «η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης, ειδικά από τους νέους». Ο ίδιος χαρακτηρίζει μάλιστα «απαράδεκτο» πως «απαγορεύονται» οι ουσίες «γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνονται όπλο στα χέρια λαθρεμπόρων».
Τώρα, λοιπόν, το… τερμάτισε.
«Η ηρωίνη λοιπόν, θα έπρεπε κανονικά να δίνεται με φαρμακευτική αγωγή στα νοσοκομεία, ώστε να μην καταφεύγει ο κόσμος στους δρόμους και να σπάσει αυτό το παράνομο κύκλωμα. Αν αυτός ο οποίος την έχει ανάγκη, ως χρήστης, την βρίσκει νομίμως, δεν θα την πουλάει έξω από τα σχολεία. Η τιμή της, άλλωστε, είναι πολύ χαμηλή - πρόκειται για ένα παλιό, αν και επικίνδυνο και τοξικό, φάρμακο, το οποίο προκαλεί εθισμό», τονίζει ο κύριος Τσιρώνης, προσθέτοντας πάντως πως δεν μιλά για νομιμοποίηση τύπου «μπορώ να τη βρω στο περίπτερο», αλλά για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός των νοσοκομείων».
Τέλος, ο κύριος Τσιρώνης, επανέρχεται στην πρότασή του περί ιδιοπαραγωγής ναρκωτικών ουσιών, επισημαίνοντας πως αυτό μπορεί να γίνει «ανάλογα με την ουσία», ενώ η συζήτηση μπορεί να επεκταθεί και «για ειδική σφραγίδα, για κέντρα όπως αυτά στη Σουηδία». «Είναι όμως μια συζήτηση που δεν είναι της στιγμής», καταλήγει ο ίδιος.

Γίναμε… Σουηδία του νότου κατά τον Τσιρώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου