Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Από τη Ρωσία με αγάπη...


Μια ιστορία θα σας πούμε από την εποχή του… επαναστατικού ΣΥΡΙΖΑ. Από εκείνα τα ωραία χρόνια όπου ο Τσίπρας και το αριστερό μπουλούκι του ανέλαβαν την εξουσία, με την ευγενική χορηγία του ελληνικού λαού που δεν τους άρεσε ο Σαμαράς.

Καλά έκαναν οι άνθρωποι, ψήφισαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το σκίσιμο των μνημονίων, τα λεφτά από το ξανθό γένος, τις παρλαπίπες για τους Κινέζους που θα αγοράσουν ομόλογα και θα μας σώσουν.
Εκείνους τους πρώτους έξι επαναστατικούς μήνες, λοιπόν, όπου η χώρα βρέθηκε ένα βήμα από την έξοδο από το ευρώ, οι σχέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα με τη Μόσχα ήταν ιδιαίτερα θερμές. Κυρίως από την πλευρά της Αθήνας βεβαίως που έβλεπαν ότι η Ρωσία μπορεί να εκπληρώσει τις κομμουνιστικές ονειρώξεις μιας σάπιας και παντελώς ανυπόληπτης ελληνικής αριστεράς. Από την πλευρά της Μόσχας βεβαίως γελούσαν γιατί ο Πούτιν είναι γνωστό πως είναι γατόνι. Χρησιμοποιούσαν τους χρήσιμους ηλίθιους για να πιέσουν τις Βρυξέλλες.
Μια αποστολή με υπουργούς, γενικούς γραμματείς και λοιπούς παρατρεχάμενους, πάει ταξίδι στη Ρωσία για διακρατικές συμφωνίες. Δεν θα σας πούμε το όνομα του επικεφαλής υπουργού, μπορείτε να το καταλάβετε. Αφού πηγαίνουν λοιπόν στη Μόσχα, προσκυνάνε το μαυσωλείο του Λένιν, κάνουν τεμενάδες και επικύψεις στους Ρώσους αξιωματούχους και συζητάνε για τα… ρούβλια που θα μπορούσαν να έρθουν με το αεροπλάνο της γραμμής στην Αθήνα ώστε να μην έχουμε ανάγκη τους κακούς ευρωπαίους. Τέλος πάντων, όπως όλοι γνωρίζουμε, ακόμη περιμένουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις κάσες με το χρήμα, αφού όπως μας έλεγαν τότε, είναι… θέμα ωρών να έρθει η χρηματαποστολή.
Όταν τελειώνει λοιπόν η επίσημη επίσκεψη, πάνε οι κακόμοιροι Έλληνες κομμουνιστές και στην Αγία Πετρούπολη κι εκεί τους λένε ότι θέλει να τους κάνει το τραπέζι ένας τοπικός μεγαλοπαράγοντας, επιχειρηματίας που δημιουργήθηκε στα χρόνια του Πούτιν. Είναι δε και τοποτηρητής της Μόσχας εκεί, κορυφαίο στέλεχος του… κόμματος δηλαδή.
Ο τύπος δεν ξέρει τι έχει αλλά έχει και τη φήμη πολύ βρόμικου ανθρώπου. KGB, δολοφονίες, εκμετάλλευση ανθρώπων, σωματεμπορία, όλα τα καλά δηλαδή που έχουν οι ολιγάρχες της… μητέρας Ρωσίας.
Οπότε προειδοποιούν τον Έλληνα υπουργό ότι θα ήταν πρέπον να μη γίνει αυτό το τραπέζι. Όμως, αυτός εμφορούμενος από κομμουνιστικό οίστρο όχι μόνο δέχεται τα πλούσια εδέσματα, αλλά επί της ουσίας πέφτει και προσκυνά τον ολιγάρχη. Γιατί μπορεί να είναι κακός κάποιος αλλά όταν είναι… κομμουνιστής αναβαπτίζεται.
Είναι δείγμα του πώς αυτοί οι άνθρωποι που ακόμη και σήμερα κυβερνούν έβλεπαν τη Ρωσία σαν την ίδια τους την πατρίδα.
Και προς επίρρωση του τι μυαλό έχουν δημοσιεύουμε και μια άλλη άγνωστη ιστορία. Κομμουνιστής γενικός γραμματέας υπουργείου, από τους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ ήθελε έξοδο από το ευρώ ταυτόχρονα έπαιρνε τον παχυλό μισθό του σε… ευρώ κάνει το εξής. Μεγάλος επιχειρηματίας της χώρας, από αυτούς που προσφέρουν και σε ανάπτυξη, και σε θέσεις εργασίας αλλά και στην προβολή της υγιούς επιχειρηματικότητας της Ελλάδας, τηλεφωνεί στο υπουργείο και ζητά τον εν λόγω γραμματέα. Θέλει ένα ραντεβού για να του εκθέσει προβλήματα του κλάδου. Παίρνει μία, παίρνει δύο, παίρνει τρεις ο γραμματέας δεν του βγαίνει στο τηλέφωνο και ο επιχειρηματίας συνομιλεί με κάποια κοριτσάκια του γραφείου που δεν έχουν και τι να πουν.
Μετά από πολλές προσπάθειες βγαίνει ο κομμουνιστής γενικός γραμματέας, του παραπονιέται ο επιχειρηματίας και τι απαντά ο πρώτος: «Σας παρακαλώ κύριε, εμείς δεν συνομιλούμε με το κεφάλαιο».
Πώς τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Μετά τις αποκαλύψεις και του Παν. Λαφαζάνη για τη δραχμή, τη Βενεζουέλα και τα ρούβλια από Μόσχα έχει νόημα για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για παρανοϊκούς ανθρώπους στα χέρια των οποίων εμπιστευτήκαμε τη χώρα, το μέλλον των παιδιών μας.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας τελικά αν περιμέναμε από τελειωμένους νεοσταλινικούς κομμουνιστές να σώσουν την Ελλάδα από τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου