Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Για τα πρακτικά : Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ορκίσθηκε για δεύτερη φορά πρωθυπουργός ....



Gloria Aligianni
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η κυβέρνηση δεν πτοήθηκε, φοβούμενη όμως ότι σύντομα δεν θα χάσει μόνο την στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ίδια την εξουσία, προχώρησε άρον άρον σε εκλογές πριν είναι πολύ αργά γι΄αυτην. Και έτσι, στις 20 Αυγούστου ο αρχηγός της παραιτήθηκε από πρωθυπουργός για να διώξει ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τους ενοχλητικούς της ομάδας του και να γίνει πάλι …. πρωθυπουργός.
Και τα κατάφερε. Μετά από βουλευτικές εκλογές κατά των οποίων όπως και τον Ιούνιο του 2012 δεν είχαμε το δικαίωμα να προτείνουμε και να επιλέξουμε τους αντιπροσώπους ΜΑΣ στη βουλή ΜΑΣ, ύστερα από πολυάριθμες μεταγραφές, μπόλικη βοήθεια από τα ΜΜΕ και από τον εκλογικό νόμο που χάρισε 50 έδρες στην πολυσυλλεκτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία με το ζόρι είχε αποσπάσει την ψήφο του 19,57% του εκλογικού σώματος, το όνειρο έγινε πραγματικότητα ! Στις 21 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διορίστηκε πάλι (με συνοπτικές διαδικασίες) πρωθυπουργός της Ελλάδας και η χώρα απέκτησε την κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ 2.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 69 ΦΕΚ Α113/21 Σεπτεμβρίου 2015 Διορισμός του Αλεξίου Τσίπρα του Παύλου, Αρχηγού του Κόμματος του «Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), ως Πρωθυπουργού.
Με πολιτικό όρκο (sic!), ορκίσθηκε για δεύτερη φορά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ως πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου