Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ο Ιβάν και η ασπίδα προστασίας του Project «Τσίπρας»

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/o-iban-kai-i-aspida-prostasias-tou-project-tsipras/2.115660
Η κυβέρνηση είχε ανέκαθεν μια εμμονή. Να ελέγξει όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέσα ενημέρωσης. Στο διαδίκτυο που είναι ανεξέλεγκτο να «φυτρώσει» πληρωμένα troll που θα χτυπάνε κάθε άρθρο αντίθετο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τηλεόραση και τις εφημερίδες χρησιμοποιώντας είτε τα υπέρογκα χρέη των εκδοτών και καναλαρχών είτε εκβιάζοντάς τους με παλαιές υποθέσεις. Γιατί όπως καλά ξέρουμε, οι νταβατζήδες της διαπλοκής δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά.
Από την αρχή της διακυβέρνησης Τσίπρα ο στόχος για τη δημιουργία μιας… πανελλήνιας, διακαναλικής… ΕΡΤ όπου όλα τα κανάλια θα μοιάζουν στο κρατικό και θα παίρνουν εντολή από τον μέγιστο… Παππατζή, ήταν το βασικό συστατικό της πολιτικής τους. Η προσπάθεια αυτή απέτυχε παταγωδώς τον Σεπτέμβριο με τις τηλεοπτικές άδειες διότι υπήρχε μια πολλαπλή παραβίαση του Συντάγματος.
Το δεύτερο μέρος του σχεδίου, για το οποίο είχε γίνει προεργασία από την αρχή, ήταν να φιμωθούν τα ενοχλητικά μέσα ενημέρωσης. Π.χ. να κλείσει το Mega, να διαλυθεί ο ΔΟΛ, να γίνει deal με τον Μπόμπολα για να μετατραπεί το Έθνος σε… Αυγή. Επίσης, να γίνουν διάφορες συμφωνίες με τον Αλαφούζο, τον Κυριακού ή τον Μαρινάκη και βεβαίως να θεωρούνται παντοτινοί «δικοί μας», ο Κουρής και ο Χατζηνικολάου. Πρόβλημα είχαν και έχουν με το Πρώτο Θέμα και τον Αναστασιάδη, όμως, φαίνεται ότι και εκεί θα την βρουν την άκρη τους και θα τους σιωπήσουν.
Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση παραπονιέται ότι ενώ έρχεται η ανάπτυξη και η εθνοσωτήριος αριστερά έχει βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια, αυτό το θαύμα δεν επικοινωνείται όπως πρέπει. Τα λεγόμενα «βοθροκάναλα» του Πολάκη ήταν μια φράση που δεν ειπώθηκε καθόλου τυχαία. Έπρεπε να μπει μια διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στους υποστηρικτές του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ και στους αντιφρονούντες, τους… αντεπαναστάτες. Η «φωνή» της κυβέρνησης σήμερα βγαίνει από την φανταστική ΕΡΤ και τους πληρωμένους κονδυλοφόρους που φοβούνται μήπως έρθει η ΝΔ και τους ξαναστείλει σπίτια τους. Επίσης, από την Αυγή που είναι κομματικό μέσο, από το Έθνος του Μπόμπολα που βαρύνεται με 200 εκατ. χρέη και περιμένει να τον σώσει ο Παππάς. Και κατάφερε να έχει απέναντί του όλους τους υπόλοιπους. Από το Πρώτο Θέμα, την Καθημερινή, τον ΔΟΛ που προσπαθούν να κλείσουν με κάθε τρόπο γιατί ενοχλούνται από τους «μπατίρηδες» εργαζόμενους, από τον Σκάι αλλά και από το Star. Μια πιο μεσοβέζικη λύση επιλέγουν όλοι οι υπόλοιποι, όμως, αυτό δεν φτάνει για την κυβέρνηση. Η δημιουργία ενός αριστερού, μιντιακού συγκροτήματος, που θα στηρίξει τα επόμενα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ, και στις δύσκολες και στις καλές εποχές, είναι το όραμά τους.
Αυτό προσπαθούν να φτιάξουν με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θέλει και τον Πήγασο, θέλει και τον ΔΟΛ και βεβαίως το διαμάντι στο στέμμα του είναι το Mega. Όλα τα λεφτά τα δίνει για να γίνει ο νέος μιντιάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κι εκεί θα παιχτεί όλο το μεγάλο παιχνίδι.
Η προετοιμασία γίνεται από τώρα διότι, όπως είπαμε, θα υπάρξουν και κακές εποχές. Όταν π.χ. θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση και θα αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, ποιος θα βρεθεί να τον στηρίξει; Η ανύπαρκτη Αυγή ή τα συριζοτρόλ;
Ποιος θα αποδομήσει τον Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης; Ποιος θα προβάλλει τις διαδηλώσεις που θα ξαναγίνουν της μόδας; Ποιος θα δείξει πόσο ανάλγητη είναι η δεξιά που κόβει συντάξεις αν και από κάτω γράφει «Αλέξης Τσίπρας»; Και το κυριότερο: Ποιος θα στηρίξει το Project «Τσίπρας» ή τον επόμενο… ηγέτη της κεντροαριστεράς αν ο Αλέξης αποφασίσει να το παίξει τουρίστας της Ραφήνας και να παίζει τάβλι όλη μέρα;
Πρέπει, λοιπόν, να στηθεί από τώρα ένα μιντιακό συγκρότημα που θα στηρίξει, όπως στήριξαν κάποιοι κάποτε το Ανδρέα Παπανδρέου, και τον ΣΥΡΙΖΑ στις δύσκολες στιγμές. Το παιχνίδι που παίζεται σήμερα δεν είναι για το σήμερα, αλλά για την επόμενη ημέρα. Αργά ή γρήγορα η αριστερά θα καταρρεύσει αλλά ο Τσίπρας είναι μόλις 43 χρονών και πολύ μικρότεροι ο Τζανακόπουλος, η Αχτσιόγλου κ.λπ. Είναι αυτοί που θα μας απασχολήσουν και τα επόμενα χρόνια και όλοι αυτοί θα χρειαστούν τα μίντια για στήριξη.

Ο Ιβάν και τα ρούβλια του προσφέρουν αυτή την ασπίδα προστασίας. Το ερώτημα είναι με πιο τίμημα δημιουργείται το νεονταβατζήδικο μαγαζί. Τι δίνει δηλαδή η κυβέρνηση στον Πούτιν και τη Μόσχα για να γίνει ο Σαββίδης καναλάρχης και όχι μόνο; Πόσο θα πληρώσει η Ελλάδα αυτό το σχέδιο, αυτή τη νέα προδοσία της αριστεράς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου