Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Στρατηγική ήττα της κυβέρνησης στα ΜΜΕ

Αν υπάρχει ένας υπουργός, δεξί χέρι του Τσίπρα που θα πρέπει να αισθάνεται ο πιο αποτυχημένος αυτής της κυβέρνησης, δεν είναι άλλος από τον Νίκο Παππά.
Αυτός που εκπόνησε και υλοποίησε το σχέδιο άλωσης των ελληνικών ΜΜΕ και της παράδοσής τους σε «βολικούς» επιχειρηματίες τύπου Καλογρίτσα ή Σαββίδη.
Αν θέλει κάποιος να πιάσει το τζόκερ ας πάει στον Παππά να του πει όλους τους αριθμούς εκτός από έξι που θα τους παίξει και θα κερδίσει.
Πρόκειται για τον μεγάλο χαμένο της υπόθεσης που αν υπήρχε σοβαρότητα θα είχε απομακρυνθεί ή θα τον έβαζαν... φαροφύλακα σε κάποιο μακρινό νησί. Μαζί μ' αυτόν βεβαίως όλη η ομάδα που επιχείρησε να στήσει αυτό το παιχνίδι και απέτυχε με πάταγο.
Η αρχή έγινε με τους διαγωνισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες που ο Παππάς πήρε πάνω του. Έσυρε όλη την κυβέρνηση σ' αυτό το χάλι που ζήσαμε και τελικά σε μια στρατηγική ήττα που ενώ την χρεώνονται όλοι, υπεύθυνος είναι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
Μετά το Βατερλώ με τις άδειες και την αδυναμία ελέγχου του ΕΣΡ ο Παππάς απομακρύνθηκε από το Μαξίμου και ελάχιστα ασχολήθηκε με το επικοινωνιακό μέρος της κυβερνητικής πολιτικής. Απορροφημένος με τη... διαστημική υπηρεσία ήταν εμφανώς σε δυσμένεια από το περιβάλλον Τσίπρα.
Στη συνέχεια ανέλαβε να φέρει σε πέρας το project Σαββίδης. Τον έλεγχο δηλαδή συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης από τον εκλεκτό της κυβέρνησης. Προφανώς ο Παππάς παραμύθιασε τον Τσίπρα ότι θα φτιάξει έναν μεγάλο όμιλο με ΔΟΛ και Πήγασο και Mega o οποίος θα στήριζε τις κυβερνητικές επιλογές και θα αποτελούσε το φερέφωνο του Μαξίμου. Είναι ο ίδιος άλλωστε που έριξε την... παραμύθα στον όμιλο Μπόμπολα, ο ίδιος που άνοιξε τον πόλεμο με τον ΔΟΛ, ο ίδιος που μεσολαβούσε για τα μυστικά ραντεβού με επιχειρηματίες.
Στο ίδιο πλάνο και ο Π. Καμμένος που λύσσαξε για να κλείσει ο ΔΟΛ ή για να περάσει στα χέρια του φίλου του Ιβάν.
Οι εξελίξεις με τον Μαρινάκη αποτελούν ένα ακόμη χαστούκι στον Παππά που μάλλον θα πρέπει να κρυφτεί μετά το νέο στραπάτσο.

Η κυβέρνηση χρεώνεται συνολικά μια στρατηγική ήττα στα ΜΜΕ με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού να είναι πλέον σε δύσκολη θέση και ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις σε πιθανό ανασχηματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου