Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Θα συγκλονιστείτε από την αγιότητα του τόπου και την αίσθηση παρουσίας των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/05/blog-post_172.html

Ως ένας απείρως ευεργετημένος από τους μεγάλους αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, αισθάνομαι ιερό χρέος, ταπεινά, να σας προτρέψω να τους αγαπήσετε πολύ, να τους επικαλείστε, να σταυρώνεστε με το λαδάκι τους, να λέτε καθημερινά το απολυτίκιό τους. Οι Άγιοι είναι ολοζώντανοι, δεν μπορώ να σας περιγράψω την παρρησία και την χάρη που έχουν απέναντι του Χριστού μας. Ακούνε κάθε μας προσευχή, κάθε μας πόνο, κάθε μας θλίψη και την μεταφέρουν ταχύτατα στον γλυκύτατο Θεό, ικετεύοντάς τον, για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.

Στην Μυτιλήνη, στην Ιερά Μονή τους, είναι το σπίτι τους, τόπος άγιος, ιερός, ουράνιος. Όσοι δεν αξιωθήκατε να πάτε, αξίζει τον κόπο να το συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας. Θα συγκλονιστείτε από την αγιότητα του τόπου και την αίσθηση παρουσίας των Αγίων δίπλα σας. Σήμερα στην Μονή, καθηγούμενη είναι η ευλογημένη γερόντισσα Ταβιθά, αγνή και απλή ψυχή, διάδοχος της αγιασμένης και αδίκως συκοφαντημένης γερόντισσας Ευγενίας, την οποία αξιώθηκα και γνώρισα, βίωσα το μεγαλείο και την απέραντη αγάπη που υπήρχαν στην ψυχή της. Σύγχρονοι άγιοι Γέροντες, όπως ο παπα Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, επικοινωνούσαν νοερώς με την γερόντισσα Ευγενία, θεωρώντας την αγία, να έχουμε την ευχή της.

Αγαπημένα μου αδέρφια, βάλτε τους Αγίους στην οικογένειά σας, καταθέστε τους όλους σας τους πόνους, θα δείτε πόσο θα σας αναπαύσουν. Για όλα αυτά που σας λέω είμαι σιγουρότατος, καθώς τα έχω βιώσει στο έπακρον. Καλό κουράγιο αδέλφια, οι άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη δίπλα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου