Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΜΙΑΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΝΟΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (από τον Όμηρο Αλεξάνδρου)


Ένας θλιβερός ξεπεσμός ενός «άριστου» και η θλιβερή ατολμία ενός Προέδρου

Ο πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκος Ερωτοκρίτου καταδικάσθηκε σε 3,5 χρόνια φυλακή για κατάχρηση εξουσίας και δωροληψία.


Με αφορμή την καταδίκη του Ερωτοκρίτου θεωρώ σκόπιμο να υπενθυμίσω τι έγραψα για το θέμα, 20 ημέρες πριν το διορισμό του το καλοκαίρι του 2013 σε δύο άρθρα μου, το ένα εκ των οποίων εν αγνοία μου, δημοσίευε σε ολοσέλιδο κυριακάτικο έντυπο της εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας.

 Έλεγα μεταξύ άλλων:

Ο εκάστοτε Πρόεδρος διόριζε μέχρι τότε τον εκάστοτε Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, όχι με κριτήριο την ικανότητα και εντιμότητα αλλά με κριτήριο πόσο δικοί του άνθρωποι είναι και πόσο αυτοί δούλεψαν για την εκλογή του. Οι προηγούμενοι, Γενικός και Βοηθός, Πέτρος Κληρίδης και  Παπασάβας έχουν συνδέσει το όνομα τους με εκδουλεύσεις και εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο βέβαια, και κουκούλωσαν εγκλήματα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου  με αποτέλεσμα το κύρος της Γενικής Εισαγγελίας να τρωθεί ανεπανόρθωτα. Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου σαν πολιτικό πρόσωπο και σαν χαρακτήρας δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για το πόστο του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και δεν πρόκειται να ανεχθεί να έχει δεύτερο ρόλο στην Γενική Εισαγγελία. Πέραν τούτου ενδεχόμενος διορισμός Ερωτοκρίτου θα αποδείξει περίτρανα την αναξιοπιστία σας κύριε Πρόεδρε όταν δηλώνατε προεκλογικά ότι θα διορίζατε σε καίρια πόστα της πολιτείας  τους ‘’άριστους των αρίστων’’ μακριά από πολιτικές εκδουλεύσεις. Τελείωνα δε το δημοσιευμένο άρθρο μου με την εξής μνημειώδη επισήμανση:  ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΜΗΝ ΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΡΙΚΚΟ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!!! Δυστυχώς η προσωποποίηση της πολιτικής υποκρισίας και της διαπλοκής που ακούει στο όνομα Νίκος Χρυσάνθου Αναστασιάδης με αγνόησε και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο πολιτικό.

Θορυβημένος ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου μόλις διάβασε το άρθρο μου στην εφημερίδα μου τηλεφώνησε στο κινητό για να με παρακαλέσει να σταματήσω  να αρθρογραφώ εναντίον του γιατί φοβόταν μήπως του χαλάσω  τον διορισμό. Μου είπε μάλιστα το εξής ‘’ Θέλω πάρα πολύ αυτή την θέση γιατί μου κούρεψαν την κατάθεση μου στην Λαϊκή Τράπεζα και έχω μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Σου υπόσχομαι δε ότι αν διορισθώ  θα κάνω την διαφορά και θα κάνω το πάν για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα μεγάλα εγκλήματα που ταλανίζουν την Κύπρο . Εγώ αφού τον στόλισα κανονικά, του είπα επί λέξει ότι, δεν τον πιστεύω γιατί είναι και αυτός διαπλεκόμενος και μέρος του κατεστημένου και ότι απλά γλύφει εκεί που κάποτε έφτυνε, και ότι ήταν τεράστιο λάθος η εκλογή Αναστασιάδη. Ούτε Προφήτης να ήμουν!!!!

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρω επίσης ότι τόσο ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου όσον και ο νυν Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, στελέχη του διαλυμένου ΕΥΡΩΚΟ, που και αυτός εξελέγη με τα δεκανίκια του Αναστασιάδη, επί Προεδρίας Τάσου Παπαδόπουλου, ήταν μεγάλοι πολέμιοι του Αναστασιάδη. Όπως λέγεται ο Τασος τους χρηματοδοτούσε και τους χρησιμοποιούσε εναντίον του Αναστασιάδη. Ήταν τότε που ο Ερωτοκρίτου δήλωνε δημόσια σε καφετέρια της Λεμεσού: ‘’Αν ο Τασος με  διορίσει Γενικό Εισαγγελέα το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να κλείσω στην φυλακή τον Νίκο Χρυσάνθου Αναστασιάδη για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του Λαού στο Χρηματιστήριο’’. Ο δε Δημήτρης Συλλούρης που ο Αναστασιάδης τον αποκαλούσε Φιλιππινέζα του Τάσου, μου έλεγε στην παρουσία συναδέλφου λογιστή στο κιλικίο της Βουλής, όταν στις 10+30 το πρωί ξεπρόβαλλε ο Αναστασιάδης με το διπλό ουίσκι στο χέρι.  ‘’ Χα, Χα , χα, αν ήταν μόνο ουίσκι που πίνει φίλε μου ήταν καλά ...εν με την χούφτα που τα σύρνει μες το στόμα...... Έμεινα εμβρόντητος και άφωνος.Τέτοιο ξεπεσμό της πολιτικής και των πολιτικών δεν μπορούσα ποτέ να τον φανταστώ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού με αφορμή την καταδίκη Ερωτοκρίτου με δηλώσεις του χθές δήλωνε το εξής απίστευτο: Oλες οι υποθέσεις που χειρίσθηκε ο Ερωτοκρίτου πρέπει να ανοίξουν και να εξεταστούν ξανά. Προφανώς o κ. Κυπριανού έχει υπόψη του την πολύκροτη υπόθεση της Δρομολαξιάς όπου τα κομματικά στελέχη του ΑΚΕΛ διέπραξαν μια αισχρή ληστεία σε βάρος του λαού με αποτέλεσμα να καταλήξει στην φυλακή, και πολύ σωστά, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΑΚΕΛ. Ο κ. Κυπριανού δεν διαστρέφει μόνο τους κανόνες της φυσικής  Δικαιοσύνης αλλά και την κοινή λογική, ίσως επειδή νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς 3ης γενιάς και όχι σε πολίτες, που παρά την καλπάζουσα πολιτική τους ανωριμότητα διατηρούν ακόμη την στοιχειώδη κοινή λογική .

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης φαίνεται να έκανε καλά την δουλειά του στην υπόθεση του Βοηθού του, προφανώς λόγω και της προσωπικής κόντρας που είχαν. Ωστόσο σκοπίμως ο κύριος Γενικός (Κληρίδης και αυτός έλεος πια!!!) δεν κάνει καθόλου καλά την δουλεία του σε άλλες υποθέσεις απείρως πιο σοβαρές σε σχέση με την υπόθεση Ερωτοκρίτου. Τέτοιες υποθέσεις είναι η έκρηξη στο Μαρί, η καταστροφή της οικονομίας, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η χρηματοδότηση των κομμάτων κυρίως του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ από τον υπόκοσμο (Αναφορές Χρίστου Πουργουρίδη σε ραδιοφωνικό σταθμό), καθώς επίσης  και από την FOCUS και άλλες εταιρείες και οργανισμούς του εξωτερικού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που διόρισε τον Ρίκκο στο σημαντικότατο αξίωμα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, για να εξοφλήσει προεκλογικές εκδουλεύσεις, δεν είχε την εντιμότητα και το πολιτικό θάρρος να απολογηθεί στον κυπριακό λαό για τεράστιο λάθος του. Δεν είχε το πολιτικό θάρρος να καλέσει τον εκλεκτό του να παραιτηθεί αλλά αντίθετα ήρθε σε ρήξη με τον Γενικό Εισαγγελέα, ακόμη και όταν είχε παραδεχθεί ότι η φουρτούνα που είχε προκαλέσει ήταν άνευ λόγου και αιτίας. Ακόμη και χθες, όταν στον εκλεκτό του «άριστο των αρίστων» κολλήθηκε η ταμπέλα του κατάδικου, δεν τόλμησε να ψελλίσει mea culpa!

Αντί άλλου σχολίου κλείνω με το τι μου ανέφερε σε δύορη συνάντηση μας στο σπίτι του, ο τιμιότερος και ικανότερος Γενικός Εισαγγελέας που είχε ποτέ η Κύπρος κ. Σόλων Νικήτας (Φαγώθηκε από τον Τάσο και τον Χριστόφια γιατί ήταν άμεμπτος): ‘’Αγαπητέ Όμηρε η Γενική Εισαγγελία και η Δικαιοσύνη γενικότερα από Πεμπτουσία της Δημοκρατίας που όφειλε να είναι, έχει δυστυχώς καταντήσει ‘’Ο YES MAN’’ της εκτελεστικής εξουσίας και του διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου!!!


Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου