Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ζωή κερασμένη και κουνάνε το δάχτυλο (Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη)

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/zoi-kerasmeni-kai-kounane-to-daxtulo/10.113831
Διάβασα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την τραπεζική χρηματοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.
Εννιακόσιες εξήντα σελίδες «μνημείο» του μπατιρημένου τρελάδικου που φτιάξαμε. Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., αν πληρώσουν, θα εξοφλήσουν σε καμιά τετρακοσαριά τέρμινα.

Μελέτησα επισταμένως, χάριν δικαστικής υπόθεσης, τις διαπιστώσεις της Βουλής για το πώς άνθησε εκδοτικό συγκρότημα, το οποίο ανδρώθηκε μέσα στα χρόνια των Μνημονίων, μετά την ιστορική ημέρα που το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, αφού κωλοβάρεσε ένα εξάμηνο, στάθηκε μπροστά στην κάμερα στο Καστελόριζο και μας ανακοίνωσε ότι μας βάζει στον ζυγό, ενώ άλλα ΜΜΕ αγωνίζονται για επιβίωση. Υστερα πήρε σβάρνα τις ρούγες του ντουνιά συκοφαντώντας την ίδια του τη χώρα, «κάρφωνε» υποτιθέμενες αλχημείες στα δημοσιονομικά μας και μας ρεζίλευε παρουσιάζοντάς μας ως διεφθαρμένους και λωποδύτες. Τώρα έσφαξε μια παστή ρέγκα η Φώφη, που ο άσωτος ποδηλάτης επέστρεψε στο μικρό, τοσοδούτσικο ΠΑΣΟΚ, καθότι μόσχος σιτευτός γιοκ.

Εν περιλήψει, ο σήμερον συγκροτηματάρχης είχε ένα ειδησεογραφικό site, μετά έφτιαξε εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα και ακολούθησαν κι άλλα έντυπα και ραδιοφωνικός σταθμός. Ολα με τραπεζικό δανεισμό, που εξυπηρετείται, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Προσέξτε, π.χ., πώς απέκτησε τη ραδιοφωνική συχνότητα: Πήρε ένα βαρβάτο δάνειο από τη «Χ» συστημική τράπεζα. Για εγγυήσεις έδωσε δύο πράγματα: εκχώρησε έσοδα από μελλοντικές κυκλοφορίες και μετρητό κάλυμμα ύψους πάνω από 1.000.000 δολάρια σε προθεσμιακό λογαριασμό offshore, συμφερόντων κραταιού οικονομικού παράγοντα, για τον οποίο διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν είναι το αληθινό αφεντικό. Ομως, ούτε αυτό είναι το θέμα μας.

Το θέμα μας είναι ότι η τράπεζα συμφώνησε να εξοφλείται μέρος των δανεικών με μελλοντική διαφήμιση στον όμιλο και, όπως παρατηρεί η Εξεταστική Επιτροπή, πως δεν τους έδιναν μόνο δάνεια για να αγοράζουν ή να δημιουργούν νέες επιχειρήσεις ΜΜΕ, αλλά και για να πληρώνουν χρέη προς το κράτος και ασφαλιστικούς φορείς.

Εσείς που δεν έχετε φαλιρίσει ακόμη, δεν μεταναστεύσατε ως απλοί εργαζόμενοι πια ή ως επιχείρηση δεν κόψατε ρόδα μυρωμένα για τη Βουλγαρία, για κάντε το: Πηγαίνετε στην τράπεζά σας, πείτε τους να σας δώσουν ζωντανό χρήμα, π.χ. καμιά 800.000 ευρώπουλα, για να ανοίξετε κι άλλη επιχείρηση, δώστε εγγύηση μελλοντικές εισπράξεις από άλλη επιχείρηση και κατάθεση από offshore τρίτου και απαιτήστε να αναλάβει η τράπεζα να πληρώνει στον... εαυτό της μέρος των δόσεών σας με μελλοντική διαφήμιση, που θα συμφωνήσει να σας αναθέσει. Και φυσικά, απαιτήστε να σας δίνουν δάνεια για να πληρώνετε την Εφορία, το ΤΕΒΕ, το ΙΚΑ κ.λπ. Πολύ μερακλαντάν επιχειρηματικότητα, έτσι;
Το πιθανότερο είναι να φωνάξουν τον σεκιουριτά να σας «απασχολήσει» για λίγο, πριν έρθουν οι μπρατσωμένοι νοσοκόμοι με την παλτουδιά για εσάς, που έχει μανίκια τα οποία δένουν στην πλάτη.

Αυτό που περιέγραψα, με διάφορες παραλλαγές, ήταν κοινός τόπος στον εκδοτικό χώρο. Κι εσείς, αδέρφια, παρακαλούσατε για κεφάλαιο κίνησης και παίρνατε τους δίδυμους αδένες του τραπεζίτη σας, που για να πάρετε δάνειο και να στηρίξετε τους κόπους μιας ζωής σάς ζητούν της Παναγιάς τα μάτια, εγγυητές, υποθήκες, δέσμευση κατάθεσης κι ένα νεφρό... Γιατί; Διότι εσείς, εγώ, η πλειονότητα, είμαστε κανονικοί άνθρωποι και υποκείμεθα στους κινδύνους των κανονικών ανθρώπων. Αυτοί ζουν μια ζωή κερασμένη και μας κουνάνε και το δάχτυλο. Αλλάζουν, όμως, οι καιροί...
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης - Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου