Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

O Θωμάς Μητρόπουλος και οι ΖΑΠΛΟΥΤΙΣΤΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ

http://kourdistoportocali.com/news-desk/o-thomas-mitropoulos-ke-zaploutistas-tou-syriza/
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΕΝΟΣ ΣΟΦΟΥ ΛΑΟΥ

Που βρίσκουν χρόνο τα πλουσιόπαιδα Τσακαλώτος-Κατρούγκαλος να κάνουν τη δουλειά τους;


Φίλος δημοσιογράφος ρώτησε κάποτε τον Θωμά Μητρόπουλο να του πει τη γνώμη του για Πρόεδρο ΠΑΕ διάσημου νησιού του Ιονίου. Και ο θρυλικός Θωμάς απάντησε:

-Koίτα παιδί μου…Αυτός έχει 10.000 ευρώ στην Alpha Bank και κάθε μέρα κάθεται μπάστακας έξω από την Τράπεζα για να μην τα χάσει…
Το παραπάνω παράδειγμα είναι εισαγωγή στο υπαρξιακό πρελούδιο που αφορά το έργο των ΖΑΠΛΟΥΤΙΣΤΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν κοτζάμ Πρόεδρος ΠΑΕ κάθεται έξω από την τράπεζα για να μην χαθούν οι καταθέσεις των 10.000 ευρώ αναρωτιέται κανείς που βρίσκει χρόνο ο Τσακαλώτος για παράδειγμα να ασχοληθεί με την δουλειά του στο υπ. Οικονομικών έχοντας τόσες καταθέσεις σε 3 διαφορετικά νομίσματα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και επενδύσεις πάσης φύσεως στις αγορές. Το ίδιο ισχύει για το ζεύγος Παπαδημούλη, το ζεύγος Παπαδημητρίου με την οικογενειακή Goldman Sachs, το ζεύγος Κατρούγκαλου και πάει λέγοντας. Υπό κανονικές συνθήκες όλοι αυτοί θέλουν 28 ώρες το 24ωρο για να κάνουν τους μανατζαρέους στις επενδύσεις τους. Που βρίσκουν το χρόνο να ασχοληθούν με τις υποχρεώσεις τους; Αλλά ο σοφός λαός με κριτήριο το αλάνθαστο ένστικτό του έκανε για μια ακόμη φορά το θαύμα του.
Ο Τσακαλώτος λοιπόν δήλωσε για το 2014 εισοδήματα ύψους 75.312 ευρώ περίπου ενώ η σύζυγός του που δουλεύει στην Τράπεζα Ελλάδος δήλωσε 135.000 ευρώ.
Στο πεδίο της ακίνητης περιουσίας ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε για το 2014 μερίδια συμμετοχής σε έξι (!) σπίτια, εκ των οποίων το ένα μόλις 8 τ.μ. και ένα γραφείο.
Από πωλήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων ο κ. Τσακαλώτος εισέπραξε το 2014 ποσό 103.334,66 ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα τόσο μόνος του όσο και μαζί με τη σύζυγό του προχώρησαν σε νέες επενδύσεις σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ύψους άνω των 200.000 ευρώ. Στις 19/3/2014 ο κ. Τσακαλώτος αγόρασε και 700 μετοχές της «Αυγής ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΗΣ», αξίας 3.000 ευρώ.
Αγνωστο αν ο κ. Τσακαλώτος φοβόταν την επιστροφή στη δραχμή, ωστόσο το 2014 ο εν αναμονή τότε υπουργός Οικονομικών δήλωσε καταθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε τρία διαφορετικά νομίσματα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε μαζί με τη σύζυγό του καταθέσεις ύψους 205.983 ευρώ, 16.279 λιρών Αγγλίας σε τράπεζες της Βρετανίας και 532 δολαρίων. Το ζεύγος δηλώνει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα.
Σε ότι έχει να κάνει με την ακίνητη περιουσία, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε μερίδια συμμετοχής σε 6 σπίτια. Από πωλήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων ο κ. Τσακαλώτος εισέπραξε το 2014, 103.334,66 ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα τόσο μόνος του όσο και μαζί με τη σύζυγό του προχώρησαν σε νέες επενδύσεις σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ύψους άνω των 200.000 ευρώ.
Αλήθεια, πότε προλαβαίνει ο μπαγάσας να ασχοληθεί με το υπουργείο και τις διαπραγματεύσεις; Ακόμη και να υπογράφει τυφλά όσα του σερβίρουν οι δανειστές δεν του φθάνει το 24ωρο με τέτοια βουλιμία που βάζει την υπογραφή του. Ποιος τελικά κυβερνάει το υπ. Οικονομικών-γαμώ την τύχη μας; Μήπως καμμιά τρυφερή εξαδέλφη της Νοτοπούλου;
Την ίδια στιγμή ο πολιτικός ογκόλιθος Κατρούγκαλος, ο μνημονιακός επαναστάτης της πλατείας Συντάγματος που ήτο τόσο πετυχημένος ώστε τον αντικατέστησε στο φτερό η Γραμματέας του Εφη Αχτσιόγλου, είναι ο ανΕγκέφαλος των απάνθρωπων ασφαλιστικών εισφορών 26,9% σε οποιοδήποτε  εισόδημα απολαμβάνει κάθε επαγγελματίας, αυταπασχολούμενος ή μέλος Διοικητικού Συμβουλίου εταιρίας  από κάθε  επαγγελματική δραστηριότητα του.Οι εισφορές του Κατρούγκαλου που είναι πιο θανατηφόρες από το αέριο της Μουστάρδας εφαρμόζονται από σήμερα με την υπογραφή του έτερου ασφυκτικά αριστερού Πετρόπουλουο οποίος θυσιάζεται και βγαίνει μπροστά για να την γλιτώσει η Αχτσιόγλου!
Οι εισφορές-σύμφωνα με το Capital- αυτές αφορούν τους αυταπασχολούμενους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους αυτοκινητιστές, τους μηχανικούς, τους γιατρούς, τους δικηγόρους και γενικά κάθε σημερινό ή αυριανό ασφαλισμένο του OAEE και του ΕΤΑΑ αλλά και τους εργοδότες τους οι οποίοι θα πρέπει να συνεισφέρουν (στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΤΑΑ είναι μισθωτοί και όχι μέλη ή μέτοχοι μίας επιχείρησης).
Το εν  λόγω διπλό χαράτσι θα πρέπει να καταβάλλουν, εκτός από τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες (πχ ιδιοκτήτες εταιρειών) , οι μέτοχοι ή τα μέλη κάθε μορφής  εταιρειών (πλην Α.Ε και Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών) με βάση το εισόδημα το οποίο απολαμβάνουν από τα κέρδη των επιχειρήσεων αυτών.
Οι εισφορές αυτές  θα πρέπει να καταβληθούν  για το εισόδημα το οποίο έλαβαν οι απασχολούμενοι οι οποίοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ αλλά και ακόμα και αυτοί που αμείβονται με απόδειξη παροχής επαγγελματικής δαπάνης.
Το χαράτσι αυτό  -στο σκέλος που αφορά το  κλάδο της κύριας σύνταξης (20%) –  ειδικά για τους “μπλοκάκηδες” και γι’ αυτούς που αμείβονται με απόδειξη επαγγελματικής  δαπάνης θα επιμερίζεται ως εξής : το 6,67% θα καταβάλλεται από τον μισθωτό και το άλλο 13,33% θα καταβάλλεται από τον εργοδότη. Η ίδια αναλογία (6,67% – 13,33%) προβλέπεται και για τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων κάθε μορφής εταιρειών.
Και οι δύο εισφορές (20% για τον κλάδο κύριας σύνταξης και 6,9% για τονΕΟΠΥΥ)  επιβάλλονται  επί του καθαρού εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και αυταπασχολουμένων το οποίο δηλώθηκε το 2015. Το διπλό αυτό ασφαλιστικό χαράτσι ύψους 26,9% επιβάλλεται από αυτό το μήνα  σε κάθε εισόδημα το οποίο δηλώθηκε στην εφορία για το 2015, από μία, δύο, τρεις κοκ. επαγγελματικές δραστηριότητες, καθώς δεν ισχύει πλέον καμία απαλλαγή ασφαλιστικής επιβάρυνσης.
Ελάχιστη μηνιαία  καταβολή είναι τα τα 117 ευρώ (20% του 1/12 των 586 ευρώ)  για την κύρια σύνταξη και 40 ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ (6,9% του 1/12 των 586 ευρώ). Μέγιστη μηνιαία καταβολή τα 1172 ευρώ για την κύρια σύνταξη (20% του 1/12 των 5860 ευρώ) και 404 ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ (6,9% του 1/12 των 5860 ευρώ).
Αν και το νέο Ασφαλιστικό προβλέπει ότι οι εισφορές κάθε χρόνο (τυπικά από την 1η Ιανουαρίου κάθε νέου έτους, εν προκειμένω από την 1/1/2017) υπολογίζονται με βάση το εισόδημα το οποίο υπολογίστηκε το προηγούμενο έτος (εν προκειμένω το 2017), η εγκύκλιος Πετρόπουλου προσδιορίζει πως οι νέες εισφορές θα υπολογιστούν με βάση το τελευταίο “εκκαθαρισμένο” φορολογικό έτος, δηλαδή το 2015. Μ΄ άλλα λόγια, επειδή, δεν έχουν κατατεθεί –εκκαθαριστεί οι φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος για το 2016, οι νέες εισφορές θα υπολογιστούν με βάση το εισόδημα που δήλωσαν οι επαγγελματίες το 2015.
Έτσι, όμως, αναμένεται να υπάρχει μεγαλύτερη ασφαλιστική επιβάρυνση για τους επαγγελματίες , δεδομένου ότι  αναμένεται ότι το εισόδημα το οποίο θα δηλωθεί για το 2016 θα είναι αρκετά μικρότερο από εκείνο που δηλώθηκε το 2015. Έτσι οι εισφορές τις οποίες θα καταβάλλουν οι επαγγελματίες για το 2015 αναμένεται να είναι μεγαλύτερες σε σχέση με εκείνες τις οποίες θα πλήρωναν με βάση το εισόδημα το οποίο θα δηλώσουν το 2016.
Κι αυτό παρά το γεγονός προς το τέλος του 2017 και καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για το εισόδημα του 2016,  θα γίνει υπολογισμός των εισφορών με βάση το εισόδημα του έτους αυτού (σ.σ. 2016) και τα καταβλητέα ποσά που θα προκύψει θα συμψηφιστούν με εκείνα που καταβλήθηκαν (με βάση το εισόδημα που επιβλήθηκε για το εισόδημα του 2015) έως τότε.
Συγκεκριμένα, η  εγκύκλιος Πετρόπουλου προβλέπει πως  “τυχόν διαφορά που προκύπτει μετά από τον υπολογισμό των εισφορών βάση του πραγματικού εισοδήματος του προηγούμενου φορολογικού έτους αναζητείται και θα συμψηφίζεται με ισομερή τρόπο σε μηνιαία βάση έως το μήνα Δεκέμβριο του κάθε έτους”.
Εύγε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου