Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Το «φάρμακο» για την ύπνωση του κόσμου θα έρθει από τη Novartis

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/to-farmako-gia-tin-upnosi-tou-kosmou-tha-erthei-apo-ti-novartis/2.113309
Η υπόθεση της Novartis έχει πολύ ψωμί.
Άλλωστε ο χώρος του φαρμάκου δεν είναι αγγελικά πλασμένος, όχι μόνο στην Ελλάδα. Το σκάνδαλο ξέσπασε με αφορμή την έρευνα στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο βεβαίως του εμπορικού πολέμου με την Ευρώπη. Πήρε διαστάσεις και πλέον κάθε χώρα στην οποία η εταιρεία έχει δραστηριοποίηση, ξεκινά δικαστικές έρευνες.
Δεν έχει νόημα να πούμε αν τα «πήραν» κάποιοι, πολιτικοί, γιατροί, δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι μεγαλόσχημοι. Πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται, όχι μόνο από τότε που ο Πολάκης θέλει να παρουσιάσει αλλά και την τελευταία διετία. Άλλωστε, βοά η αγορά ότι συγκεκριμένος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είχε αγαστές σχέσεις με τις φαρμακευτικές και τους βοήθησε ιδιαίτερα με την παρουσία του και την πολιτική του.
Είναι λογικό, στο πλαίσιο του «βρόμικου» πολέμου που πάντα παίζεται στην πολιτική, η κυβέρνηση να θελήσει να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis μόνο σε ό,τι αφορά τους εχθρούς της. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αναδείξει αυτά που τη βολεύουν.
Μαθαίνουμε, όμως, ότι θα έχουμε μπαράζ «αποκαλύψεων» και μάλιστα από συγκεκριμένους... στρατευμένους δημοσιογράφους. Ο σκοπός είναι προφανής. Με την κυβέρνηση να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση και με τους δανειστές να απαιτούν και νέα μέτρα το Μαξίμου θα χρειαστεί ένα προκάλυμμα. Θα χρειαστεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με κάτι που πουλάει και τι καλύτερο από ένα σκάνδαλο στο χώρο της υγείας;
Το ΔΝΤ έστειλε το μήνυμά του. Ότι δηλαδή επιμένει σε σκληρά μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, φουντώνουν οι φήμες ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση, θα κάνει υποχωρήσεις ή θα κάνει πιο... ροζ τις κόκκινες γραμμές όπως βεβαίως αυτή ξέρει. Δηλαδή θα αποδεχθεί και μειώσεις συντάξεων μέσω του κόφτη στην προσωπική διαφορά, και μείωση του αφορολόγητου ακόμη και στα 5.000 ευρώ, κάτι που θα φέρει νέους φόρους σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες φορολογούμενους.
Επειδή δεν αντέχονται νέα μέτρα, κι επειδή και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι αριβίστες, ωστόσο, δεν έχουν και μεγάλες αντοχές, αυτό που χρειάζεται είναι να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος. Βάλτε και τις αγροτικές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν σε κανένα 10ήμερο, η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.
Το «φάρμακο» για την ύπνωση του κόσμου θα έρθει από τη Novartis. Ένα σκάνδαλο που από δικαστικό θα γίνει πολιτικό, με λογαριασμούς, ίντριγκα, τηλεπαράθυρα και άλλες ομορφιές σαν κι αυτές που μόνον ο Πολάκης ξέρει να κάνει.

Έτσι, λοιπόν, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν στη... μονομαχία «Σόιμπλε και νέα μέτρα» με «Πολάκη και σκανδαλολογία» ποιος θα επικρατήσει. Η συνταγή του κοιμισμένου λαού είναι άλλωστε κόλπο που έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου