Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

«Μένεις ελεύθερος, δεν πληρώνεις εγγύηση και παραδίδεις τον ΔΟΛ»

http://www.antinews.gr/action.read/antimedia/meneis-eleutheros-den-plironeis-egguisi-kai-paradideis-ton-dol/8.113434
Οι... κακές γλώσσες έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες ότι στον Σταύρο Ψυχάρη που απολογήθηκε σήμερα θα επιβαλόταν είτε προσωρινή φυλάκιση είτε (λόγω και των προβλημάτων υγείας) μια μεγάλη εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Τελικά ο... πρώην εκδότης του ΔΟΛ, στην «εποχή Μουλόπουλου» στο Συγκρότημα έπεσε στα μαλακά. Αφέθηκε ελεύθερος με μόνο περιορισμό την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Οι κατηγορίες, για τις οποίες έδωσε ολιγόλεπτη απολογία ο εκδότης, αφορούν ποσό περίπου 48 εκατομμυρίων και απαγγέλθηκαν σε βάρος του τον περασμένο Δεκέμβριο ύστερα από έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ στα εισοδήματά του από το 2000. Η φορολογική Αρχή σε πόρισμα που συνέταξε φαίνεται να εντοπίζει «κενό» στα οικονομικά στοιχεία που φθάνει το επίμαχο ποσό.
Η πιάτσα βοά και λέει ότι δεν αποσυνδέεται το γεγονός της απελευθέρωσης του Ψυχάρη με τα γεγονότα στον ΔΟΛ. Το ότι δηλαδή μάζεψε τα πράγματά του από το γραφείο και άφησε τον Όμιλο στα χέρια των Συριζαίων. Λέγεται δηλαδή ότι ήταν προϊόν συναλλαγής του στυλ «μένεις ελεύθερος, δεν πληρώνεις εγγύηση και παραδίδεις τον ΔΟΛ».
Φαίνεται ότι κάτι ήξεραν όσοι περίμεναν αυτήν την εξέλιξη. Το Συγκρότημα ήταν το λάφυρο, το αντάλλαγμα για να μην πάει φυλακή ο Ψυχάρης. Η άλωση ολοκληρώθηκε με μοχλό πίεσης τις τράπεζες και τα απλήρωτα δάνεια του ΔΟΛ. Όμως, τα δάνεια αυτά είναι και του ελληνικού λαού. Θα πληρώσει ο Ψυχάρης ή ο Μουλόπουλος από την προσωπική τους περιουσία; Θα βάλουν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Θα εκκινήσουν τις διαδικασίες οι τραπεζίτες ώστε να μη χαθούν όλα τα λεφτά των δανείων ή απλώς θα πρόκειται για θαλασσοδάνεια;

Σε περιπτώσεις νοικοκυριών που δεν πλήρωσαν μια – δυο δόσεις τους παίρνουν τα ακίνητα. Στην περίπτωση του Ψυχάρη τι από την περιουσία του έχουν πάρει; Και γιατί δεν πληρώνει ποτέ κανείς μεγαλόσχημος; Μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον απόλυτο έλεγχο των Media παραδίδοντας τον ΔΟΛ σε φιλικό προς αυτόν εκδότη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου