Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

-Θέλω να μείνω ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! -Σύμφωνοι.Αρκεί να υπογράψεις τα μέτρα και Κούρεμα των Καταθέσεων!

http://kourdistoportocali.com/news-desk/thelo-na-mino-prothypourgos-gia-panta-symfoni-arki-na-ypograpsis-ta-nea-metra-ke-kourema-ton-katatheseon/

Το παρασκήνιο του "τηλεφωνήματος" Μέρκελ-Τσίπρα και οι Γκαίμπελς του ΑΠΕ


Το ΑΠΕ τιμώντας την μνήμη της Γραμματέως του Γιόζεφ Γκαίμπελς που απεβίωσε πριν λίγες ώρες μοίρασε στους οξυδερκείς δημοσιογράφους την είδηση ότι η Μέρκελ ζήτησε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία από τον πολυάσχολο πολιτικό Τιτάνα Αλέξη Τσίπρα!

Ο Τσίπρας δέχθηκε να συνομιλήσει με την Μέρκελ!
Αυτό μας λέει το έγκριτο Κρατικό Πρακτορείο Προπαγάνδας- αλά Ρουμανία των Τσαουσέσκου.
Από τον Ian Ford
Ποια είναι όμως η αλήθεια; Γιατί θα έπρεπε να προαναγγελθεί η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ ώστε να μπει στην ειδησεογραφία της ημέρας; Ο λόγος είναι απλός: O πνιγμένος Τσίπρας πιάνεται από τα μαλλιά του και επιχειρεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά ακόμη και την σκόνη του πελάτη που λένε και οι Εβραίοι. Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ θα γίνει για έναν απλό λόγο:Για να επισφραγισθεί η ολοκληρωτική παράδοση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των θεσμών κάτι στο οποίο έχει συμφωνήσει ο Τσίπρας που υποστήριξε στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα ούτε ενός ευρώ.
Κι όμως τα νέα μέτρα ανάμεσά τους η μείωση του αφορολόγητου και οι νέες περικοπές των συντάξεων είναι στο τραπέζι. Ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος τα έδωσαν όλα. Εδωσαν και κάτι που ακόμη δεν έχει μπει στην εικόνα και αυτό είναι το κούρεμα των καταθέσεων που φωτογραφίζει το ΔΝΤ μια και οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανεκεφαλαιοποίηση κι αυτή τη φορά θα την πληρώσουν και οι καταθέτες.
Ο Τσακαλώτος θα έχει την τύχη του πρώην Κύπριου υπ. Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή ο οποίος είχε υποστηρίξει κατά την κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία:
-Τα μόνα σίγουρα ευρώ σήμερα είναι αυτά που έχει στην τσέπη του ο πολίτης…
Βάλτε τους εαυτούς στη θέση των Κυπρίων και θα κατανοήσετε το μεγαλείο της δήλωσης Σαρρή.
O ίδιος είχε αποκαλύψει πως τόσο το ΔΝΤ όσο και η Γερμανία του άσκησαν αφόρητες πιέσεις για να κουρέψει τις καταθέσεις των Κυπρίων.
Και τα δύο αυτά μέρη τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ του “κουρέματος” καταθέσεων, και εφόσον οι ισχυροί το ήθελαν, η Κύπρος δυστυχώς έμεινε μόνη, με μόνο συμπαραστάτη το Λουξεμβούργο» πρόσθεσε.
Οσο αφορά το προσεχές τηλεφώνημα Μέρκελ-Τσίπρα θα έχει ως εξής
-Αλέξη μου, δεν μου έχεις πει ότι θέλεις να γίνεις ισόβιος πρωθυπουργός;
. Ναι, ναι, αυτό θέλω κα Μέρκελ. Το θέλω πολύ. Να γίνω εγώ ισόβιος Πρωθυπουργός, ο Πάκης ισόβιος Πρόεδρος Δημοκρατίας και η Βασιλική Θάνου ισόβιος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
-Συμφωνώ απόλυτα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να νομοθετήσεις όλα τα νέα μέτρα αλλά και να αποδεχθεί το κούρεμα των καταθέσεων…
.Ολα, όλα, όλα θα τα κάνω.Αρκεί να μείνω για πάντα πρωθυπουργός. Αυτό θέλω, το θέλω πολύ σας λέω…
Οπως σημειώναμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας:
Ενα αιφνίδιο κούρεμα καταθέσεων κρύβεται (τεχνηέντως) πίσω από τις λέξεις όσων εμπλέκονται με τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών.
Στην πραγματικότητα είναι το ΔΝΤ αυτό που έβαλε στο Τραπέζι το κούρεμα του χρέους με την εκτίμηση πως ακόμη κι αν οι ι μεταρρυθμίσεις υλοποιηθούν με θρησκευτική ευλάβεια–και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέους ενεργοποιηθούν – το χρέος της Αθήνας είναι καταδικασμένο να γίνει «εκρηκτικό».
Τι σημαίνει αυτό για ένα κράτος που έχει μπροστά του δόσεις 10,5 δισεκατομμυρίων μέχρι το καλοκαίρι και οι τράπεζες του οποίου έχουν ανάγκη μιας ακόμη ανακεφαλαιοποίησης-ώστε να διατηρήσουν το επίπεδο της πολυτελούς προσωπικής τους διαβίωσης οι επιχειρηματίες του ΔΟΛ, του Real Group, του ΠΗΓΑΣΟΥ, του MEGA, του STAR, του ΑΝΤ1 και των λοιπών σαπακίων;
Επειδή ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και είναι πολύ πιθανό οι αποφάσεις για κούρεμα των καταθέσεων να έχουν ληφθεί ήδη στους διαδρόμους του πρόσφατου Eurogroup. Αλλωστε ποιος έχει εμπιστοσύνη πλέον στον Τσακαλώτο; Ούτε και ο ίδιος δεν πιστεύει τον εαυτό. Ο άνθρωπος που υπογράφει ταπεινωτικές επιστολές και στην συνέχεια πουλάει αντιστασιακά φούμαρα στους συντρόφους του δεν έχει καμμία αξιοπιστία-ούτε για τους μέσα, ούτε για τους έξω. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν να συμφώνησε σε κούρεμα καταθέσεων και το θρίλερ να το βιώσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Σ΄αυτή την περίπτωση υποτίθεται ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων σε όσους έχουν πάνω από 100.000 ευρώ στις τράπεζες, αλλά αρκεί η υπιγραφλη ενός Τσακαλώτου ή ενός Χουλιαράκη το όριο αυτό να κατέβει ακόμη και στις 5.000 ευρώ!
Στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια με τα οποία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη η κυβέρνηση αναφέρεται σε άρθρο του ο βρετανικός Guardian τονίζοντας ότι η Αθήνα έχει πλέον μόνο τρεις εβδομάδες προκειμένου να λύσει το γόρδιο δεσμό στις ολοένα και πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ή σε διαφορετική περίπτωση θα δει το θέμα του χρέους της να έρχεται ξανά στην επιφάνεια με ανανεωμένη ένταση.
«Είναι κρίσιμο να υπάρξει συμβιβασμός. Αν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν έως τις 20 Φεβρουαρίου τότε θα βρεθούμε μπροστά σε μια πιθανά καταστροφική πολιτική αναταραχή που θα μπορούσε να φέρει ξανά με ένταση το σενάριο του Grexit» εκτιμά ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Αθηνών Αριστείδης Χατζής.
Η βρετανική εφημερίδα επαναλαμβάνει ότι η βασική διαφωνία ανάμεσα στους δανειστές έχει να κάνει με την ικανότητα της Αθήνας να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018 υπενθυμίζοντς ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι δεν ο στόχος του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος δεν είναι εφικτός χωρίς νομοθέτηση περικοπών στις συντάξεις και μείωσης του αφορολογήτου.
Αυτά δεν είναι αρκετά όμως για να μπει νέο χρήμα στις τράπεζες και σε καμμία περίπτωση οι νέες κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας δεν θα δεχθούν να δώσουν άλλο χρήμα σε ένα κράτος-πηγάδι χωρίς πάτο. Το δε ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει με χρήμα σε κανένα πρόγραμμα ακόμη κι αν η Ελλάδα επιστρέψει στη Δραχμή. Οσο για τον Τραμπ η ελληνική κυβέρνηση διαπίστωσε την Κυριακή ότι δεν έχει να παριμένει κανενός είδους βοήθεια. Τα Ιμια είναι κάτι πολύ μακρινό για τον Τραμπ που υψώνει τείχος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ για τους Μουσουλμάνους που προέρχονται από 7 χώρες.
Στο μεταξύ για τους κινδύνους για την πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών από τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προειδοποιεί σε έκθεση του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s. 
«Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι αρνητική για την πιστοληπτική αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών (credit negative), επειδή θέτει σε κίνδυνο τα προγράμματα αναδιάρθρωσής τους, περιλαμβανομένου του βασικού τους άξονα για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) κατά περίπου 40% έως το τέλος του 2019», σημειώνεται στην ανάλυση του οίκου.
«Η έγκαιρη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος στήριξης είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας την περίοδο 2017-19 και για τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών και των επενδυτών στη χώρα και το τραπεζικό της σύστημα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Moody’s.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου