Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Δεν είμαστε... εντελώς μπανανία

http://www.antinews.gr/action.read/ellada/den-eimaste-entelos-mpanania/4.113603
(Ανανεωμένο) Η απόφαση του Αρείου Πάγου, που έβαλε «πάγο» στην έκδοση των 8 Τούρκων στη χώρα του ισλαμοφασίστα Ερντογάν είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ιστορική.
Οι δικαστές αποφάσισαν οι 8 «πραξικοπηματίες» να αφεθούν ελεύθεροι.
Τι σημαίνει να αφεθούν ελεύθεροι; Κι αν ξένες μυστικές υπηρεσίες μπουκάρουν στην Ελλάδα και τους δούμε κουκολοφόρους και σιδηροδέσμιους στην Άγκυρα; Κι αν κάποιοι από αυτούς γίνουν οι νέοι Οτσαλάν και ξεφτιλιστούμε παγκοσμίως; Χρειάζεται προσοχή ακόμη και στον τρόπο διαχείρισης της ιστορικής αυτής απόφασης.
Χρειάζεται επίσης να αποκρούσουμε με σύνεση τις προκλήσεις των Τούρκων οι οποίοι δεν έχουν συνηθίσει να εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους. Του κακοφάνηκε του Σουλτάνου και ξαμόλησε τα «σκυλιά» του να ουρλιάζουν κατά της Ελλάδας και να δημιουργούν σκηνικά έντασης. Η ελληνική κυβέρνηση και όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί. Μπέσα στον Τούρκο δεν υπάρχει γι' αυτό και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.
Όμως, θα πρέπει να πούμε ορισμένες αλήθειες. Πρώτον ότι οι Έλληνες δικαστές έχουν καρύδια και τολμούν. Η απόφασή τους ήταν ωστόσο αναμενόμενη, δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Φανταστείτε να ζητούσαν την έκδοσή τους και να πήγαιναν στην Τουρκία όπου τους περίμενε τσεκούρι και φωτιά.
Η απόφαση έβγαλε από τη δύσκολη θέση και την κυβέρνηση η οποία ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Τώρα έχει ως άλλοθι τον Άρειο Πάγο, αλλιώς θα έπρεπε να διαχειριστεί μια κρίση χωρίς να έχει τα κότσια να το κάνει.
Η απόφαση είναι ιστορική γιατί δείχνει επίσης ότι στην Ελλάδα υπάρχει κράτος δικαίου, ότι δεν είμαστε... εντελώς μπανανία, ότι είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Και μια χώρα που ακόμη και τον «εχθρό» μπορεί να τον προστατέψει όταν κινδυνεύει από φασίστες, από δικτάτορες.

Ευτυχώς δεν είχαμε τον... Σημίτη και τον Πάγκαλο γιατί σχεδόν σίγουρα θα τους βάζαμε κουκούλες και θα τους στέλναμε πακέτο χωρίς δικαστικές αποφάσεις. Και για να πούμε την αλήθεια, στην αρχή κυβερνητικά στελέχη δήλωναν ότι θα έπρεπε να σταλούν πίσω οι 8 Τούρκοι. Ευτυχώς ήταν λίγοι εκείνοι που σχεδίαζαν να ντροπιάσουν με τέτοιο τρόπο την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου