Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ (από τον Όμηρο Αλεξάνδρου)


Φωτογραφία της Αλεξανδρα Χρηστου.

Κύριε Μιχάλη Ιγνατίου τα είπαμε και τις προάλλες. Όσα αναφέρετε πιο κάτω για τον Πρόεδρο είναι δυστυχώς η σκληρή αλήθεια, όπως σκληρή αλήθεια είναι και το γεγονός ότι τόσο εσείς οι δημοσιογράφοι όσο και η λεγόμενη αντιπολίτευση και ο Γενικός Εισαγγελέας γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος είναι αλκοολικός και κατ’ επέκταση αλλοπρόσαλλος και δεν κάνετε κάτι για να σωθεί ο τόπος


Δεν λέγετε αυτή την σκληρή αλήθεια στον κυπριακό λαό για να μην διαταράξετε ισορροπίες οι οποίες βολεύουν το διεφθαρμένο κομματικό κατεστημένο με το οποίο τα χειραγωγημένα και πουλημένα ΜΜΕ αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Όλα τα πιο κάτω που αναφέρετε για τον Πρόεδρο, σίγουρα εξοργίζουν τον καθ’ ένα από εμάς αλλά δεν αλλάζουν την ουσία, και η ουσία είναι ότι ο Πρόεδρος όχι μόνο είναι αλλοπρόσαλλος, όπως πριν λίγες μέρες αναφέρατε, αλλά αλκοολικός και άκρως επικίνδυνος.

Αντί λοιπόν σαν έντυπα να ασκήσετε πίεση στα κόμματα και στον έτερο βολεμένο της παρέας και του συστήματος, τον Γενικό Εισαγγελέα για να κινήσουν τις από του  άρθρου 44 του Συντάγματος προβλεπόμενες διαδικασίες και να παύσουν τον Πρόεδρο συνεχίζετε τα τετριμμένα που εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα και ατζέντες.

Χάσαμε πολύτιμο χρόνο και η ‘’ Σύναξη’’ της Γενεύης προσεγγίζει, εκεί όπου ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν θα θέσει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και θέμα Αιγαίου και Προσφυγικού προκειμένου να εξασφαλίσει υποχωρήσεις της Ελλάδας στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων και στο τέλος να τα πάρει όλα. Ας το εμπεδώσουμε επιτέλους. Στα όσα αλλοπρόσαλλα δεσμεύτηκε ο Ιούδας Πρόεδρος μας στο δείπνο της 1/12/2016 υπό την επήρεια αλκοόλ, μόνο μέσω του άρθρου 44 θα μπορούσαμε να αποδεσμευτούμε

Ο Γενικός Εισαγγελέας, που ακόμη ψάχνει ενόχους για την καταστροφή της οικονομίας, έχει καταντήσει δυστυχώς ένα διακοσμητικό στοιχείο, η πιο σωστά ένα γρανάζι αυτού του διεφθαρμένου παρακράτους και δεν φαίνεται να ενοχλείτε που αυτός που τον διόρισε είναι απλά ένας αλκοολικός που αντί να εκσυγχρονίσει αυτό το κράτος πάει να το διαλύσει

Κάνω ύστατη έκκληση σε όσους Βουλευτές παρέμεινε ίχνος πατριωτισμού να καλέσουν πάραυτα τον Γενικό Εισαγγελέα να προστατεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία από έναν αλκοολικό Πρόεδρο. Αν από την άλλη θεωρεί ότι αυτά που λέγω δεν ευσταθούν, τότε τον καλώ να με κλείσει στην φυλακή σαν έναν κοινό συκοφάντη που λοιδορεί τον Πρόεδρο. Αν δεν πράξει ούτε το ένα ούτε το άλλο τότε θα πρέπει να υποβάλει αμέσως την παραίτηση του.

Όμηρος Αλεξάνδρου     

<<Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ   

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί εξελίσσεται στον βασικό παίκτη της παρούσας και πιο κρίσιμης φάσης των διαπραγματεύσεων, καθώς είναι φανερό ότι με την υποστήριξη της Τουρκίας αποφασίζει και διατάζει. Και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δείχνει να «υπακούει» υπό την έννοια ότι ούτε του απαντά, ούτε κάνει οτιδήποτε για να σταματήσει αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, η οποία τον μειώνει στα μάτια των πολιτών.


Το να αναλαμβάνει ο ταλαίπωρος Βίκτωρας να απαντά στον κατοχικό ηγέτη δεν είναι σοφό και έξυπνο, αντίθετα εκπέμπει προς τα έξω μία μεγάλη αδυναμία. Εκτός αν ισχύει αυτό που μου είπε συνομιλητής του κ. Αναστασιάδη, ότι δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νιώθει μία «αδελφική αγάπη» έναντι του κ. Ακιντζί και του συγχωρεί τα πάντα. Κύριε Ελέησον, όπως λένε και οι θρησκευόμενοι σε κάθε φράση τους, αλλά θα μας στείλουν ομαδικά σε ψυχιατρείο.


Την εβδομάδα που μας πέρασε ο κατοχικός ηγέτης ήταν λαλίστατος, σε σημείο που οι δημοσιογράφοι δεν τον προλάβαιναν. Αν δεν έδινε συνέντευξη, έκανε δηλώσεις. Για να μην πλήξουμε ίσως… Μπα, το κάνει για να στείλει τα μηνύματά του, ότι κάτι άλλαξε. Και τι είναι αυτό που άλλαξε; Ότι -και είναι προφανές- εντάχθηκε και ο ίδιος στο στρατόπεδο των «Ερντογανιστών», οι οποίοι και ελέγχουν απόλυτα το πολιτικό και διπλωματικό παιγνίδι στην Τουρκία και τις κατεχόμενες περιοχές. Οι πάντες, μετά και την άρον-άρον επίσκεψη του «παράνομου» πρωθυπουργού και της παράνομης «προέδρου της Βουλής» στην Τουρκία, επέστρεψαν στο μαντρί, και ουδείς δικαιούται να διαφωνεί. Πρώτος και καλύτερος ο κατοχικός ηγέτης, που διαβεβαίωνε τον κ. Αναστασιάδη ότι θα συγκρουστεί με τους στρατοκράτες της Άγκυρας. Ο απόλυτος εμπαιγμός…


Ο κ. Ακιντζί έδωσε τον τόνο και ας μη διυλίζουν τον κώνωπα οι πολιτικοί των ελεύθερων περιοχών. Μας ανακοίνωσε τι θα συμβεί στη Γενεύη και έσπευσε να βάλει και την ταφόπετρα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και είπε ότι όλα όσα ισχυρίστηκε τα γνωρίζει ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος και τα δέχθηκε στο περίφημο φαγοπότι, όπου -μεταξύ οίνου και καλών μεζέδων- ολοκληρώθηκε η «Συμφωνία του Δείπνου».


Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, που λέει και ο γέρο-Μητσοτάκης. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Από τη μία η τουρκική πλευρά κατεβαίνει στις διαπραγματεύσεις με γκολ από τα αποδυτήρια και πιο ενωμένη παρά ποτέ, καθώς όλοι εναρμονίστηκαν με τις βουλές του σουλτάνου και αποδέχθηκαν τις θέσεις του, και από την άλλη η ελληνική πλευρά διχασμένη όσο ποτέ. Όσα υποστηρίζουν επίσημα η Αθήνα και η Λευκωσία για ενότητα και ταύτιση απόψεων είναι κουραφέξαλα, όπως βλακείες είναι και όσα ισχυρίζονται κύκλοι των κατεχομένων ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι χολωμένος με τον κατοχικό ηγέτη και δεν τον καλεί στην Άγκυρα. Γιατί να είναι θυμωμένος; Επειδή ο κ. Ακιντζί εκφράζει με ακρίβεια και φανατισμό τις απόψεις του Προέδρου της Τουρκίας; Ή επειδή δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν δέχεται ούτε την επιστροφή της Μόρφου…


Ο κ. Αναστασιάδης δεν μετέβη την Παρασκευή στην ελληνική πρωτεύουσα για να καθορίσει τη στρατηγική με την Πρωθυπουργό της Ελλάδας ενόψει της πενταμερούς της Γενεύης. Πήγε για να αμβλύνει τις διαφορές και να ηρεμήσει τα πνεύματα, διότι ο προπομπός γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού έπεισε σε ολίγα τον κ. Τσίπρα. Η αποστολή απέτυχε (Κατάντημα και αυτό, σύντροφε Άνδρο… Να μεταβαίνεις στην Αθήνα, απεσταλμένος του κ. Αναστασιάδη…).

 Ο Έλληνας Πρωθυπουργός φέρει βαρέως το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου τα είπε και τα συμφώνησε με τον κατοχικό ηγέτη χωρίς καν να τον ενημερώσει, χωρίς καν να ρωτήσει τη γνώμη του. Και είναι πολύ υποτιμητικό για έναν Πρωθυπουργό να πληροφορείται από τα… ραδιόφωνα ότι ο κ. Αναστασιάδης αποδέχθηκε όλα όσα απέρριπτε η Ελλάδα. Είναι φοβερό, αν το καλοσκεφθεί κανείς. Του έστησε παγίδα με την πενταμερή και τον εξέθεσε. Άλλος στη θέση του κ. Τσίπρα δεν θα του ξαναμιλούσε. Και ότι… ψιλοκάλμαρε ο Πρωθυπουργός οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και επειδή έχει και έναν σωρό άλλους πονοκεφάλους.


Από την άλλη δεν μπορεί και να ξεχάσει τον μπάτσο που έφαγε όταν τον πληροφόρησαν πως η λεγόμενη «Συμφωνία του Δείπνου» παραβίαζε εντελώς τα συμφωνηθέντα με τον κ. Αναστασιάδη. Και όταν ρώτησε τον Κύπριο Πρόεδρο «γιατί, Νίκο, δεν μας το είπες», ο απίθανος κ. Αναστασιάδης τού απάντησε ότι «ήταν μεσάνυκτα και δεν ήθελε να τον ενοχλήσει». Είναι και του γελασμάτου, όπως λέμε και στην Κύπρο, η υπόθεση. Θα ήταν μία καλή κωμωδία εάν δεν επρόκειτο περί τραγωδίας. Διότι αυτό που βλέπουμε όλοι μας είναι ότι βασιλεύει η ανευθυνότητα, για να μην ψάξω άλλη καλύτερη λέξη που να χαρακτηρίζει τούτο το σκηνικό αφασίας μεταξύ της Αθήνας και της Λευκωσίας.


 Ναι, μην ακούτε κουβέντες του καφενέ, αν και αυτές είναι πιο σοβαρές από τις συζητήσεις της «μητέρας» και της «κόρης». Αρραγές μέτωπο μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, όπως θα έλεγε και ο ταλαίπωρος Βίκτωρας, δεν υπάρχει. Οι θέσεις είναι διαμετρικά αντίθετες. Η Ελλάδα δεν δέχεται εγγυήσεις και παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων, ούτε και εκ περιτροπής προεδρία. Με λίγα λόγια απορρίπτει το «μόρφωμα» το οποίο συζητεί ο κ. Αναστασιάδης. Ως γνωστόν η Λευκωσία αποδέχεται μία φόρμουλα που θα περιέχει ολίγον απ’ όλα. Και τουρκικές εγγυήσεις, και κατοχικά στρατεύματα, και εκ περιτροπής προεδρία. Το 80% θα διοικείται για ένα διάστημα και θα καπελώνεται από το 20%. Ανήκουστα πράγματα. Δεν έχουν γίνει πουθενά στον κόσμο. Και όμως συζητούνται για την Κύπρο, μία χώρα μέλος των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Χωρίς ντροπή. «Λάθος δρόμο» πήρε ο κ. Αναστασιάδης και όσο αρνείται να το παραδεχθεί τόσο το χειρότερο για την Κύπρο. Οι πολίτες απαιτούν καθαρή λύση, αλλά ο ίδιος συζητά μία απαράδεκτη διευθέτηση που θα δώσει αφορμές για νέες συγκρούσεις.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου