Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Η εικόνα της Ελλάδας το 2017 Αντιδημοφιλείς προβλέψεις. (Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

Επειδή ο γράφων αρνείται την εικόνα της αυταπάτης που ζωγραφίζουν για την Ελλάδα του 2017 οι πολιτικάντηδες του εκφυλισμένου οικογενειοκρατικού και παρεοκομματικού συστήματος, αποπειράται να φιλοτεχνήσει την αληθινή της εικόνα. Να, μερικές οδυνηρές πινελιές:
Περαιτέρω απώλεια της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Περαιτέρω φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας. Περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στον πλούτο και τη φτώχεια. Βάθεμα της κοινωνικής αποσύνθεσης. Βάθεμα του κοινωνικού δαρβινισμού. Ενίσχυση του κοινωνιοκτόνου λαϊκισμού. Άπλωμα και βάθεμα του πολιτικού ψέματος και της υποκρισίας στους πολιτικάντηδες και την κοινωνία. Ενίσχυση της αρχηγοκρατίας. Περαιτέρω χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Ενίσχυση της ατιμωρησίας για τους πολιτικούς ελέφαντες. Αύξηση του φόβου με όλα τα μέσα. Αύξηση των αυτοκτονιών. Περαιτέρω περιστολή ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Περαιτέρω συμπίεση του αισθήματος της ντροπής και της αξιοπρέπειας σε εξουσιαστές και εξουσιαζομένους. Ενδεχόμενος ακρωτηριασμός του εθνικού μας κορμού με την ταυτόχρονη αλλοίωση του δημογραφικού μας ιστού από την επέλαση λαθρομεταναστών. Μέλλον ζοφερόν!
 
Αθήνα 04/01/2017
 
Αντιδημοφιλείς Σκέψεις, του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου 
-«Ως πότε όμως οι Έλληνες κομματοοιωνοσκόποι του λαϊκισμού θα μπορούν να γελούν με την επιταχυνόμενη πορεία της Ελλάδας προς την ολοκληρωτική αποσύνθεσή της;».
-«Ο αγώνας για την «αλλαγή» κατέληξε σ’ έναν «αγώνα» προσωπικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ανόδου του πασοκικού κόσμου, χρησιμοποιώντας την ιδεολογία ως καριέρα και ως εμπόρευμα».
-«Το «εδώ και τώρα» του λαϊκισμού.. σήμαινε παραβίαση θεμελιωδών ιστορικών νόμων και διαμορφωμένων κοινωνικών καταστάσεων, που ήταν αδύνατον να υπερβεί σε λίγο χρόνο».
-«Οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί της Ελλάδας, οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο «προοδευτισμός» είναι μια πάρα πολύ αμφισβητήσιμη έννοια και μια κοινωνική κατάσταση εμπεριέχουσα ανεξέλεγκτο υποκειμενισμό, όπως αυτό συμβαίνει με κάθε ηθική έννοια».
-«Η κοινωνική εξέλιξη υπακούει στους δικούς της νόμους και όχι στους «νόμους» που θεσπίζουν οι ευκαιριακοί γυρολόγοι του λαϊκισμού, που κάνει άλματα στο κενό».
(Από το έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo», Αθήνα 2002)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου