Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Προαναγγέλλει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ;

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/proanaggellei-sunergasia-me-ton-suriza-i-nd-/2.112905
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ημερησία» έχει δώσει σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ο συμπαθής κατά τα άλλα βουλευτής από την Κρήτη ερωτάται αν θα μπορούσε η ΝΔ να συνεργαστεί με άλλα κόμματα και με ποια.
Απαντά λοιπόν ότι μετεκλογικά θα μπορούσε η ΝΔ να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής. Και τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα; Απαντά ότι αν ο κ. Τσίπρας συμφωνούσε με το κυβερνητικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη τότε και με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία.
Δεν ξέρουμε αν του κ. Πλακιωτάκη του ξέφυγε έτσι απλά πάνω στην κουβέντα. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που στέλεχος της ΝΔ και μάλιστα προβεβλημένο, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας μεγάλος συνασπισμός. Με όρους, όπως να συμφωνήσει το δεύτερο κόμμα στη γραμμή του πρώτου; Έστω και με αυτό ποτέ κανείς δεν είχε αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο.
Αν πρόκειται για προσωπική άποψη που έχει κάθε δικαίωμα να τη λέει τότε με γεια του με χαρά του. Μήπως όμως πρόκειται για μια κρυφή στρατηγική επιλογή της ηγεσίας του κόμματος; Μήπως κάποιοι μας ετοιμάζουν εκπλήξεις μετεκλογικές, όπως το να συνεργαστεί η ΝΔ με τους υβριστές της και τους καταστροφείς της χώρας;
Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για μεγάλο συνασπισμό; Μπορεί να καθίσει στο ίδιο υπουργικό τραπέζι ο Κυριάκος με τον Τσίπρα, ο Παππάς με τον Άδωνι και ο Σκουρλέτης με τον Χατζηδάκη;
Μπορεί να βρίσκονται στα ίδια υπουργικά έδρανα ο Νίκος Φίλης, ο Παρασκευόπουλος και ο καθένας που δεν έχει ούτε θεό ούτε πατρίδα; Και στο κάτω – κάτω ποια σχέση μπορεί να έχει μια νέα… Νέα Δημοκρατία με αυτό το άθλιο κόμμα που δεν έχει πρόβλημα να καταστρέψει τη χώρα για να διασωθεί;
Μήπως η σύγκρουση που επιλέγει ο Τσίπρας με τον Σόιμπλε γίνεται για να κρατήσει κάποιο ισχυρό ποσοστό και να διαπραγματευτεί με τη ΝΔ καλύτερα υπουργεία και καλύτερες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό; Και ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση; Η Χρυσή Αυγή;
Θα πρόκειται για μεγάλη ατιμία και όποιος σκέφτεται αυτές τις «ερμαφρόδιτες», μεσαιοχωρίτικες απόψεις καλύτερα να πάψει να μιλάει. Ο κόσμος θα ψηφίσει για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι όχι για να τους έχουμε ξανά «μπάστακες» της εξουσίας.
Ο κόσμος πρέπει να δώσει καθαρές λύσεις στις εκλογές κι αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό τουλάχιστον ας επιλέξει άλλες πολιτικές προτάσεις. Όχι όμως το έγκλημα ενός μεγάλου συνασπισμού που εκ των πραγμάτων θα πρόκειται για προδοσία της λαϊκής ψήφου.

Ας προσέχουν λοιπόν στη ΝΔ. Καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου