Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

“Επισκέπτες” εξ Ελλάδος και Ύβρις εκ Κύπρου (​Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη​​)

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/-episkeptes-eks-ellados-kai-ubris-ek-kuprou/10.112754
Η απώλεια του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου για την Κύπρο και όλο το έθνος ήταν μεγάλη. Σήμερα, όμως, αποδεικνύεται δυσαναπλήρωτη, ειδικά μετά τις απαράδεκτες, απαξιωτικές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη περί «επισκεπτών» από την Ελλάδα, προϊόν εκνευρισμού του από τον λόγο του κ. Αγγελου Συρίγου, ο οποίος στο ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Τ. Παπαδόπουλου με αδρές γραμμές, ακλόνητα τεκμηριωμένα επιχειρήματα και αναφορές στο ιστορικό διάγγελμά του πριν από το δημοψήφισμα, λίγο πριν από το βροντερό «Οχι» του 76% των Κυπρίων το 2004, περιέγραψε την τουρκική παγίδα.
Τότε, 12 χρόνια πριν, ο Αναστασιάδης ανήκε σε αυτούς που λοιδορούσαν με δηλητηριώδη σχόλια και ανοίκειες επιθέσεις τον ηγέτη του «Οχι», μαζί με σύσσωμη την οικογένεια Μητσοτάκη εν Αθήναις. Ολως τυχαίως αυτή η μειονότητα, πολιτική και δημοσιογραφική, ήταν ευθυγραμμισμένη με τη θέση της δόλιας Αλβιόνας, του τότε αμερικανικού παράγοντα και άλλων που ανυπομονούσαν να υπερψηφιστεί το «Σχέδιο Απαρτχάιντ» και οι Ελληνες να γίνουν οι μαύροι των λευκών Τούρκων, με τη χριστιανική πλειονότητα να πληρώνει και τη μουσουλμανική μειονότητα να κυβερνά. Και ο Αττίλας, πλυμένος, σιδερωμένος, αθώος σαν νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της μάνας του.

Οι Τούρκοι έχουν, λοιπόν, ένα απλό σχέδιο: Να δεχτούμε εμείς την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κράτους που με κόπο και αίμα έχτισαν οι Κύπριοι αδελφοί μας, να υποπέσει σε ομόσπονδο κολοβό κρατίδιο μιας κοινότητας, χωρίς ουσιαστικές παραχωρήσεις στο εδαφικό από την Τουρκία, με παράλληλη διατήρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και διατήρηση των επεμβατικών δικαιωμάτων της Αγκυρας διά του καθεστώτος των εγγυήσεων.
Ετσι, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει αυτοκτονήσει, το διζωνικό, δικοινοτικό, ρατσιστικό έκτρωμα με μια μικρή προβοκάτσια των Τούρκων θα διαλυθεί. Και οι Τούρκοι στην Κύπρο και στην Ελλάδα έχουν παράδοση στις προβοκάτσιες. Αυτή η διάλυση του ομοσπονδιακού εκτρώματος, ανοιχτού τάφου πολλών ανθρώπινων δικαιωμάτων, θα έχει δυο πιθανές εξελίξεις, μία κακή και μία κάκιστη.

Η κακή εξέλιξη θα είναι η ισότιμη πλέον θέση των δύο κρατιδίων, υλικών από την κατεδάφιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία θα ζητούν την αναγνώρισή τους. Επιστροφή για την Κυπριακή Δημοκρατία στο πρότερο καθεστώς θα είναι αδύνατη, ενώ η Τουρκία θα επιδιώκει με σοβαρές πιθανότητες την αναγνώριση των Κατεχομένων. Οπότε, δίχως κέρδος κέρατα για τους Κυπρίους. Ούτε γη πίσω, με διαλυμένο το κράτος τους, νομιμοποίηση και ξέπλυμα του Αττίλα.

Η κάκιστη εκδοχή θα είναι, μετά την προβοκάτσια και τη διάλυση των συμφωνιών, η ολική κατάληψη της Κύπρου. Αυτοί που προσδοκούν το πατρικό τους να χάσουν και το σπίτι τους στην ελεύθερη Κύπρο. Μπορεί τότε, αν γλιτώσει, ο Αναστασιάδης να βάλει υποψήφιος για δήμαρχος στη Νέα Λευκωσία, κάπου μεταξύ Μαλακάσας και Θήβας, αλλά δεν τον βλέπω να βγαίνει. Του συνιστώ λοιπόν μια πρωινή βόλτα. Πρώτα στα Φυλακισμένα Μνήματα και ύστερα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, να τον χτυπήσει ο κρύος αέρας, καθώς θα περπατάει ανάμεσα στα εκατοντάδες μνήματα «επισκεπτών» εξ Ελλάδος.
Φαήλος Κρανιδιώτης - Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου