Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Η ντροπή της δημοσιογραφίας

 http://www.antinews.gr/action.read/antimedia/i-ntropi-tis-dimosiografias/8.113023
Όποιος διάβασε το σύνολο του τύπου χθες, αλλά και το διαδίκτυο θα έβγαλε τα συμπεράσματά του για την επιστολή Τσακαλώτου, χωρίς να χρειαστεί να αναλύσει το ίδιο το περιεχόμενο.
Επρόκειτο χωρίς αμφιβολία για μια πράξη υποτέλειας. Κι αν υποθέσουμε ότι έπρεπε να αποσταλεί ένα τέτοιο κείμενο, το ύφος που επελέγη και οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ντροπιαστικές. Το… mail Χαρδούβελη είναι Αρσακειάς μπροστά σ’ αυτό που κατάλαβαν όλα τα μέσα ενημέρωσης, εκτός από τα «πληρωμένα».
Μία εφημερίδα, η… Χρυσή Αυγή της Αριστεράς έγραψε ότι «ο αγώνας αποδίδει» κι ότι ξεπαγώνουν οι ρυθμίσεις για το χρέος χωρίς νέα μέτρα. Εντάξει, πρόκειται για κομματικό όργανο που έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και που παρακαλάει τον Τσίπρα να βάλει κανένα ευρώ από τα κομματικά λεφτά. Δικαιολογείται η υποτέλεια στην κυβέρνηση έστω κι αν αυτό δεν είναι δημοσιογραφία.
Η δεύτερη εφημερίδα που είναι κοντά στην αριστερά, η Εφημερίδα των Συντακτών, έξυπνα φρόντισε να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα και έπεσε στην πολιτική αντιπαράθεση. Τι λέει η ΝΔ, τι η κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα ας τα ανακαλύψουν οι αναγνώστες της.
Αλλά η εφημερίδα που τα… έσπασε είναι το Έθνος. Το οποίο έβαλε σχεδόν τον ίδιο τίτλο με την Αυγή, ότι δηλαδή ξεπαγώνουν τα μέτρα για το χρέος χωρίς άλλα μέτρα. Δεν είναι ότι επρόκειτο για μια δήλωση μετάνοιας. Δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για μια εξευτελιστική κίνηση του Τσακαλώτου και της κυβέρνησης. Απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι ο Μπόμπολας έχει πουλήσει τη ναυαρχίδα του στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι 30 αργυρίων. Τόσο ξεπουλημένη εφημερίδα δεν υπήρξε ποτέ.
Η ντροπή της δημοσιογραφίας είναι γεγονός. Κάτι που φάνηκε και από τα πληρωμένα troll του διαδικτύου που είδαν μόνο επιτυχίες της κυβέρνησης και ουδόλως τους ενόχλησε η ιδέα ότι όλη η Ελλάδα πέφτει στα τέσσερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου