Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Η «Ρήση του Κικέρωνα» για τα Κόκκινα Δάνεια (Tου Φώτη Ν. Αλεξόπουλου)

Η « Ρήση του Κικέρωνα» για τα  Κόκκινα Δάνεια  . 
*******Κικέρων 5ος αιώνας Π.Χ : Όταν η φιλοσοφία ¨¨φεύγει από την φύσ稨 και προσγειώνεται στον ¨¨κόσμο των ανθρώπων¨¨. 
 
Επειδή πολλοί θεωρούν ότι τα  κόκκινα δάνεια (που μάλιστα ανά κεφαλαιοποιήθηκαν !!!!!!!τρεις φορές από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού)!!!!! είναι η αιτία της οικονομικής κρίσης,  μάλλον απατώνται . 
Δηλαδή , για να γίνει απλά κατανοητή ,  η «ρήση του Κικέρων»    : Τα Τοξικά χρέη των τραπεζιτών  αγοράστηκαν από τον Ελληνικό Λαό ( Κυβέρνηση)  με κρατικά χρήματα,  για να ξαναδοθούν και πάλι  στους τραπεζίτες , που πλέον έχουν……………  και ως κέρδος και εγγύηση( Δανεισμού)  προς την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα τα ήδη « Αποπληρωμένα) κόκκινα δάνεια επιχειρηματικά & καταναλωτικά& στεγαστικά.!!!!!!!!
Αυτά που σήμερα τα διαπραγματεύονται με τόση άνεση με τα ξένα Founds ως αξιόπιστοι τραπεζίτες  . 
 Για την ιστορία απλώς θα πρέπει να αναφερθεί ότι η « υστερική»  καταναλωτική πώληση τραπεζικών προϊόντων με την ονομασία «φούσκα»,  που δημιουργήθηκε κατά τα έτη 2002 μέχρι και το 2008 ήταν απλώς ένα «παραπέτασμα καπνού»  για να καλύψουν τα ίχνη τους οι «καθολικά υπεύθυνοι « της εθνικής τραγωδίας»,  που ξεκίνησε με την γνωστή ιστορία των CDS και CDO που ξεκίνησε από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και δεν είναι άλλοι φυσικά,  από τα μεγάλο- στελέχη του τότε τραπεζικού συστήματος καθώς και πολλοί διοικούντες Ασφαλιστικών ( και όχι μόνο) Ταμείων  .
Αυτοί σήμερα θα έπρεπε να είναι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και όχι στα νησιά Κέυμαν & Φίτζι  . 
Σχεδόν αν αναλύσει κάνεις,  το κάθε προσωπικό  δάνειο  των πολιτών ξεχωριστά,  θα διαπιστώσει ότι υφίσταται  σοβαρή ποινική υπαιτιότητα της τράπεζας αφού γνώριζε ότι τα εισοδήματα του δανειολήπτη δεν επαρκούσαν για την αποπληρωμή του δανείου.
Φυσικά αν γνώριζαν και τι θα συμβεί στο μέλλον,  με τις μειώσεις των μισθών και συντάξεων , τότε μιλάμε για ισόβια δεσμά ( τρις) .
Αν ισχύει φυσικά η παραπάνω υπόθεση  , δημιουργείται το εύλογο ερώτημα: Γιατί οι τράπεζες πίεζαν τους δανειολήπτες με κάθε τρόπο ώστε να γίνουν με το ζόρι οφειλέτες ? 
Μήπως για να τους καταστήσει  με κάποιο τρόπο ως συνενόχους στην ήδη «στημένη»  οικονομική  πτώχευση των τραπεζών ? 
Ήδη από το 1999 υπήρχαν προβλέψεις ότι η χώρα θα οδηγηθεί στην κρίση του 2009 και σίγουρα,  υπήρχε παραποίηση στοιχειών της ΕΛΣΤΑΤ ώστε να μπει η χώρα με «πίεση» στην οικονομική ένωση της Ε.Ε.( Ως μέλος της Ε.Ε. η Ελλάς ήταν Ήδη ).
Ήταν η μοναδική χώρα ? Αν αναλύσουμε τα οικονομικά  στοιχεία άλλων χωρών   (που έγιναν αργότερα  μέλη η έχουν κάνει αίτηση για μέλη) τι ρυθμό ανάπτυξης  άραγε θα βρούμε  ? 
Μην ξεχνάμε ότι την εποχή εκείνη η Ελλάς είχε ήδη  απορροφήσει 3 εκατομμύρια οικονομικούς μετανάστες και είχε πολύ  χαμηλά επίπεδα ανεργίας  . 
Αυτό σίγουρα από μόνο του , λέει πολλά. 
Άρα για ποια άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας μιλάμε συνεχώς?
 Γιατί συνεχώς αναφέρονται ότι ήταν λάθος κίνηση η είσοδος της Ελλάδος  στην Οικονομική Ένωση της Ε.Ε το 2000  ? 
Είναι προφανές ότι μετά την φούσκα του χρηματιστήριου κάποιοι πίεζαν ώστε η χώρα να μπει έστω και με το ζόρι .
Ήξεραν τι έκαναν  και σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα και γιατί . 
 Είναι πλέον γνωστό και στον τελευταίο Έλληνα και έχει εμπεδωθεί πλήρως ,  ότι ήταν προσπάθεια ώστε να καλύψουν κάποιοι τα «ίχνη»  τους .
Θεωρώ ότι σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για την χώρα θα πρέπει να εκλεγεί μια  κυβέρνηση που  θα πρέπει να σταματήσει την ανάλυση των «μύθων του Ησιόδου»  και να μιλήσει με ειλικρίνεια  . 
*Ο Φώτης Αλεξόπουλος είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς . 
Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου