Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

Προβλέποντας το θλιβερό αποτέλεσμα, στις 13 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ανάρτησαν τούτο το σχόλιο, απευθυνόμενος στους συνέδρους: «Κ. Μαρξ: Το τι είναι ο άνθρωπος δεν καθορίζεται από τη συνείδησή του, αλλά αντίθετα το κοινωνικό είναι καθορίζει τη συνείδηση».
Μετά το κείμενο αυτό του Μαρξ είχα και τούτη τη σαρκαστική φράση: «Όποιος το κατάλαβε κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον».
Επειδή γνωρίζω την μαρξιστική τους κατάρτιση ήθελα να τους πω στα απλά ελληνικά:Άλλαξε το κοινωνικό σας είναι. Μπήκατε στην κυβέρνηση και αρπάξατε τις κουτάλες. Αυτό σημαίνει ότι σας ενώνει η μάσα και αυτός ο «ιδεολογικός» λόγος έφερε το 93%. Τσαουσέσκο!
Όμως, επειδή παριστάνουν και τους μαρξιστές, τους παραθέτω και τούτη την άποψη του Μαρξ που έλεγε: «Μονολιθηκότητα στη σκέψη και στην δράση δεν σημαίνει τίποτα άλλο από τυφλή πίστη και πειθαρχία πτωμάτων».
Μ’ άλλα λόγια αυτή η ομοφωνία συνιστά φαινόμενο ολοκληρωτικό και μετατρέπει τη μάζα των συνέδρων σε δοχείο για ξένο περιεχόμενο χωρίς καμμιά απολύτως κριτική σκέψη, που αποτελεί το οξυγόνο της ζωής κατά Πλάτωνα (Σχετικά μου κείμενα: «Ο πολιτικός λόγος στην Ελλάδα» (Καθημερινή), 18-2-1988 και: «Η αξία της κριτικής στα κόμματα», (Ελευθεροτυπία), 26-2-1992).
Όσο για τα τραγικά αποτελέσματα της αρχηγοκρατίας και της διαγραφόμενης ιδιοτελούς προσωπολατρίας, σας παραπέμπω στα «Πρακτικά» του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΣΕ, τον Φλεβάρη του 1956, στο οποίο ο Χρουτσώφ αποκαθήλωσε τον Στάλιν και καυτηρίασε την ολέθρια προσωπολατρία του.
Όμως, σε μια Ελλάδα του τίποτα, στην οποία οι πάντες πια διαγκωνίζονται για την… κουτάλα, που να βρεθεί καιρός για σοβαρές κουβέντες!
Μπλα, μπλα, μπλα και τραλαλά!
Πάμε ολοταχώς για ψόφο!
 
Αθήνα 17/10/2016
Υποθήκες από το πολίτευμα της Σπάρτης:
-«Ο Λυκούργος δίδασκε πως μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη της ανδρείας έχουν τη συνήθεια, η παιδεία, το μάθημα και ο τρόπος ζωής».
-«Ο Αριστοτέλης έγραφε για τους Σπαρτιάτες πως δεν επιτρέπεται να θεωρεί κανείς ότι ένας πολίτης ανήκει στον εαυτό του, αλλά όλοι πιστεύουν πως όλοι ανήκουν στο κράτος, αφού ο καθένας είναι μέρος του και η φροντίδα για τον ένα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη φροντίδα για το σύνολο».
-«Όλη η φροντίδα των Σπαρτιατών επικεντρωνόταν στην εκπαίδευση των νέων και αυτό το έκαναν για το καλό του κράτους».
-«Η καλλιέργεια της φυλετικής καθαρότητας και η παιδεία ήταν αλληλοσυμπληρούμενες και αδιαχώριστες μεταξύ τους έννοιες».
 
ΣΗΜ. Τα παραθέματα αντλούνται από το έργο του Γερμανού καθηγητού T. Brake: «H πολιτική εκπαίδευση των Σπαρτιατών» εκδ. β’ από “Το αντίδοτο”, Καλαμάτα 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου