Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η αλαζονεία της εξουσίας


http://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/i-alazoneia-tis-eksousias/11.111368Δόθηκε στη δημοσιότητα η αίτηση η οποία κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου στις 29 Σεπτεμβρίου από την εταιρεία «Alter Ego MME A.E».
Με αυτήν κατοχύρωσε τον τίτλο «One Channel» και βέβαια το λογότυπο του καναλιού του Βαγγέλη Μαρινάκη που σκοπεύει να λειτουργήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.
Μπράβο στον πρόεδρο που γίνεται και καναλάρχης, όμως, έχουμε μια απορία. Την ημέρα που το ΣτΕ αποφασίζει για την αντισυνταγματικότητα ή όχι του νόμου με τον οποίον ο Μαρινάκης πήρε άδεια, αυτός δίνει στη δημοσιότητα το όνομα του καναλιού του που να θυμίσουμε το είχαμε κι εμείς προαναγγείλει αποφεύγοντας κάποιους λάθος... συνειρμούς με τον Noor One.
Ξέρει κάτι ο κύριος πρόεδρος; Κι αν δηλαδή οι δικαστές ακύρωναν τον διαγωνισμό τι κανάλι θα έφτιαχνε και τι όνομα θα έδινε; Μπορεί βεβαίως να θέλει απλά να κατοχυρώσει απλά το όνομα για το One είναι πιασάρικο και μπορεί να συνδεθεί με πολλά πράγματα. Π.χ. με τον Ολυμπιακό που είναι νούμερο ένα, με τον πρόεδρο που είναι νούμερο ένα εφοπλιστής, με το δήμο του Πειραιά όπου βγήκε πρώτος, άρα έγινε νούμερο ένα και στην αυτοδιοίκηση.
Στα σοβαρά. Αυτό που δείχνει ο Μαρινάκης είναι η αλαζονεία της εξουσίας. Θεωρεί δεδομένο ότι θα γίνει καναλάρχης, όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ. Του έταξαν κανάλι, πήγε με τον παρά του και με τη... σειρά του και το αγόρασε; Ε λοιπόν πάει τέλειωσε αυτό και δεν έχει τίποτε άλλο.
Και πώς θα πει σε αντίθετη περίπτωση του Νίκου Χατζηνικολάου ότι δεν θα γίνει ξανά «κυρίαρχος των 8»; Αυτά τα πράγματα δε γίνονται, ειδικά τώρα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία κι έχει ανάγκη από έναν δικό του καναλάρχη.

Αυτό που ενοχλεί, όμως, τώρα που η αριστερά... ξεκαθάρισε το τηλεοπτικό τοπίο, είναι ότι ένας άνθρωπος ελέγχει το ποδόσφαιρο, το δήμο του μεγάλου λιμανιού, το τηλεοπτικό τοπίο, πέντε – έξι εφημερίδες και ραδιόφωνα, πιθανότατα και την κυβέρνηση. Κι όλα αυτά ενώ εδώ και δύο μήνες είναι σε εκκρεμότητα εκείνη η πρόταση του εισαγγελέα για την προφυλάκισή του. Κάπου θα χάθηκε ο... φάκελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου