Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Antinews: «Κυριάκος αγνοείται... SOS»!

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/kuriakos-agnoeitai-sos/2.111109
Η Ελλάδα καίγεται. Αυτές τις ημέρες έχουν συμβεί ιστορικά γεγονότα.
Από το δικαστικό σκάνδαλο που είναι σε εξέλιξη, τις βόμβες στους δικαστές, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πραγματική κωμωδία με τους αδερφούς Μαρξ, μέχρι τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το σχέδιο του κ. Τσίπρα και της εγκληματικής παρέας του για επιστροφή στη δραχμή.
Τα νέα για την οικονομία κάθε μέρα και χειροτερεύουν και στα ξένα ΜΜΕ, άλλοι μιλούν ξανά για Grexit κι άλλοι για τέταρτο Μνημόνιο. Η κοινωνία βράζει και τα κόμματα βρίσκονται σε περιδίνηση. Κι ενώ ο τόπος βράζει στην κυριολεξία, η Νέα Δημοκρατία μοιάζει αδύναμη να κινήσει τις εξελίξεις και σύρεται πίσω από αυτές.
Χωρίς καμιά διάθεση για ανούσια κριτική έχουμε να πούμε το εξής: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι χαμένος; Είναι δυνατόν να βρίσκεται τόσες ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες και να θυμίζει ότι πριν από λίγο καιρό και ο Τσίπρας αλλά και ο Παππάς είχαν κάνει μίνι διακοπές;
Απ' ότι διαβάσαμε ο κ. Μητσοτάκης ήταν κεντρικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Η Στροφή της Ελλάδας; Λυδία λίθος για την Ευρώπη» στο πανεπιστήμιοTufts.
Έδωσε επίσης ομιλία στο πανεπιστήμιο Χάρβαντ σε διάλεξη με θέμα «Το Μέλλον της Δημοκρατίας».
Σήμερα ήταν ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκοί Ορίζοντες» στο πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη και τις επόμενες ημέρες θα έχει κύκλο επαφών με επενδυτές. Αυτά λέει το ρεπορτάζ, όμως, όσο κι αν η παγκοσμιοποίηση μας έχει φέρει τόσο κοντά, είναι εμφανής η αδύναμη αντιπολίτευση. Δεν μπορούν να σώσουν το παιχνίδι οι ανακοινώσεις από το κόμμα και μερικοί... Ταλιμπάν που βγαίνουν στην τηλεόραση να κάνουν τη «βρόμικη» δουλειά, να αντιπαρατεθούν δηλαδή στους Συριζαίους. Όταν η ηγεσία απουσιάζει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή οι «κόκκινοι λύκοι» του Τσίπρα αλωνίζουν, και επικοινωνιακά και ουσιαστικά.
Αν σε άλλες εποχές είχαν π.χ. βγει ειδήσεις για σχέδιο επιστροφής στη δραχμή θα είχαν διαλυθεί τα πάντα. Θα ξεσηκωνόταν ο κόσμος και δεν θα άφηναν σε χλωρό κλαρί την εκάστοτε κυβέρνηση. Μήπως π.χ. θα έπρεπε όλα τα κόμματα μαζί να ζητήσουν το κεφάλι του Βαρουφάκη επί πίνακι; Μήπως να ζητήσουν εξεταστική επιτροπή; Να ξαναπάνε στη Βουλή, να κάνουν διαδηλώσεις, να κινητοποιήσουν τον κόσμο; Το ευρωπαϊκό κόμμα, το κόμμα των νοικοκυραίων, των αστών μήπως θα έπρεπε να κάνει διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα και να εξηγεί την καταστροφή από την επιστροφή στη δραχμή; Να συντάσσει άρθρα, να οργανώνει συνεντεύξεις για να πείσει τον κόσμο ότι ο δρόμος που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τη χώρα δεκαετίες πίσω;
Γιατί αυτό είναι το κόλπο: Ο Τσίπρας και η παρέα του, με ύπουλο τρόπο, οδηγούν προς το εθνικό νόμισμα για να διασώσουν το τομάρι τους.
Η Νέα Δημοκρατία είναι απούσα ή για να μην είμαστε τόσο αυστηροί, είναι υποτονική. Μέχρι και η Φώφη με τον Θεοδωράκη πιο εύστοχες και πιο αιχμηρές ανακοινώσεις βγάζουν. Έλεος, η ΝΔ έπρεπε να είναι επικεφαλής του... ανένδοτου κατά της κυβέρνησης.

Καλές οι διαλέξεις στο Ταφτς και στο Χάρβαρντ. Καλά και τα Κολέγια και τα πτυχία. Η πολιτική, όμως, ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν τόσο επικίνδυνο εχθρό θέλει... αλητεία, με την καλή έννοια. Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσουν επιτέλους στα νέα γραφεία και θα κατέβουν στο... επίπεδο του Αλέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου