Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μικραίνουν την πατρίδα μας!

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/mikrainoun-tin-patrida-mas/2.110721

Ορισμένους τους πείραξε το γεγονός ότι το Antinews έβαλε τίτλο «Ξύπνα Κυριάκο». Όμως, για να μη νομίζουν ότι είμαστε προκατειλημμένοι γράφουμε και το εξής: «Ξυπνήστε βρε άθλιοι πολικοί. Καιγόμαστε».
Τα γεγονότα είναι ραγδαία.
Ο Ταγίπ Ερτντογάν, σε μια ιστορικής σημασίας παρέμβαση αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάννης. «Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. Με τη Συνθήκη της Λωζάννης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;» είπε.
Ο ίδιος συνέχισε: «Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς».
Είναι πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι η Τουρκία αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Θέλει να μας πάρει το μισό Αιγαίο και το βάζει στο τραπέζι με τον πιο επίσημο τρόπο.
Την ίδια ημέρα, εντελώς... τυχαία ο επίτροπος Χαν ανοίγει θέμα Τσαμουριάς λέγοντας ότι γίνονται διμερείς επαφές με την Αλβανία για διάφορα θέματα. «Σε αυτά, πρόσθεσε, περιλαμβάνονται η οριοθέτηση της ελληνοαλβανικής υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών, τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και το τσαμικό ζήτημα».
Δηλαδή έχει ανοίξει θέμα Τσαμουριάς, διαπραγματεύεται ο Κοτζιάς ή όποιος άλλος άχρηστος στο υπουργείο Εξωτερικών κι εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου; Βεβαίως, όπως γίνεται πάντα έσπευσαν να διαψεύσουν τον Χαν ή ότι έκανε λεκτικό λάθος. Όμως, αυτά είναι ανοησίες.
Για να μην πούμε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση και ήδη ακούγονται φήμες ότι ο Ομπάμα θέλει να φύγει από τον λευκό Οίκο έχοντας λύσει το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Άραγε με ποιον τρόπο; Με μια λύση τύπου Ανάν και με τι κόστος για τον κυπριακό Ελληνισμό;
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών. Στη Θράκη γίνεται χαμός με τους μουσουλμάνους «καθοδηγητές» - πράκτορες της Άγκυρας να έχουν ξεσαλώσει. Το Κυπριακό πάει να λυθεί με απόλυτη σιωπή, χωρίς να ξέρει κανείς τι συμβαίνει και χωρίς να ερωτηθεί ο λαός της Κύπρου. Το Σκοπιανό το έχουμε χάσει προ πολλού, ακόμη και από τότε που ο Μουζάλας και ο Μπουτάρης αποκαλούν τη χώρα αυτή Μακεδονία.
Κι αφού μάθαμε ότι.... μπιπ, πλακώσανε και οι Αλβανοί που κάνουν συχνά – πυκνά την παρουσία τους αισθητή και θέτουν θέμα Τσαμουριάς αντί να θέσουμε εμείς θέμα... Κορυτσάς.
Τι κάνει το πολιτικό σύστημα; Τι κάνει ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης; Τσακώνονται σαν τα κοκόρια για το που πήγε το παιδί του σχολείο. Τσακώνονται για το ποιος την έχει... μεγαλύτερη τη διαπλοκή. Τσακώνονται για τον Πολάκη, τον Φίλη, τον Αμβρόσιο και για το αν ο Παππάς θα κάνει καναλάρχη τον Καλογρίτσα ή τον Ιβάν Σαββίδη και τους Ρώσους φίλους του.
Πλακώνονται στη Βουλή και μάλιστα ορίζουν νέα μονομαχία για τη... διαπλοκή ενώ τα εθνικά θέματα έχουν πάρει φωτιά. Καμιά προ ημερησίας συζήτηση χωρίς φωνές και τσακωμούς για το Αιγαίο θα δούμε; Καμιά πρόταση μομφής για την προδοτική και παντελώς ενδοτική εξωτερική πολιτική του Τσίπρα και του Κοτζιά θα κάνει η ΝΔ; Ή μήπως ο Κυριάκος θέλει απλά να πηγαίνει και να κάνει αστεία με το πτυχίο του Φίλη για να παίζει παραπολιτικό στις στήλες των εφημερίδων; Δεν το συζητάμε. Την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν η κυβέρνηση την έχει. Είναι η πρώτη που θα καθίσει στο σκαμνί ή... στο Γουδή αν προκύψει καμιά εθνική προδοσία και τραγωδία. Το έχουμε γράψει άλλωστε από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι οι άνθρωποι ούτε πατρίδα καταλαβαίνουν, ούτε ιστορία. Εθνικοί μειοδότες είναι από κούνια, γιατί έτσι τους έμαθε ο καθοδηγητής τους στην Αριστερά. Να μην υπάρχει πατρίδα, να μην υπάρχουν σύνορα, το Αιγαίο να μην ανήκει σε κανένα παρά μόνο στα ψάρια του, το Κυπριακό είναι θέμα των Κυπρίων κι ας κόψουν το λαιμό τους. Αυτή είναι η πολιτική της κυβερνώσας αριστεράς και σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα όσο αυτοί οι άθλιοι ασχολούνται με τα κανάλια ενόσω ο Ερντογάν, οι Σκοπιανοί ή οι Αλβανοί μας προκαλούν.
Όμως και η αντιπολίτευση που είναι; Τι κάνει; Με τι ασχολείται; Μήπως έχει συμβιβαστεί με τις επιταγές των ξένων που λένε ότι πρέπει να λυθούν ορισμένα εθνικά θέματα στην Ελλάδα (και το προσφυγικό είναι ένα από αυτά) έστω και σε βάρος της χώρας μας; Μήπως δεν θέλει ο Μητσοτάκης να αναλάβει την εξουσία για να μη χρεωθεί καμιά προδοτική απόφαση κατά της Ελλάδας και αφήνει τον Τσίπρα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν πολιτικοί που θα ήθελαν να κυβερνήσουν σε μια μικρότερη Ελλάδα. Δυστυχώς βλέπουμε ότι το σημερινό πολιτικό προσωπικό μικραίνει την πατρίδα μας κι αυτό μας θλίβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου