Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

48 ώρες που έβρεχε δισσεκατομμύρια στη ζωή του Γιώργου Κουρή

http://kourdistoportocali.com/news-desk/48-ores-pou-evreche-dissekatommyria-sti-zoi-tou-giorgou-kouri/
Μια συγκλονιστική εξομολόγηση
Bρισκόμαστε στο 2000. Η Ελλάδα, οι απλοί πολίτες και οι επιχειρηματίες ζουν στον ίλιγγο του Χρηματιστηρίου.
Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την καταιγίδα που έρχεται. Ο Γιώργος Κουρής έχει στην κατοχή του το ALTER που αποτελεί κανάλι με υψηλή τηλεθέαση και ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Εκείνη τη μέρα θα χτυπήσει το τηλεφωνό του και στην άλλη άκρη του ακουστικού ένας από τους ιστορικούς τραπεζίτες της χώρας. Θα κάνει μια πρόταση-βόμβα στον ιδιοκτήτη του Alter:
Εγώ μαζί με άλλους επιχειρηματίες σου προσφέρουμε 5 δις δραχμές για το 75% του Alter…Eσύ θα εξακολουθήσεις να έχεις την διαχείρησή του….
Ο Γιώργος Κουρής δίνει τα χέρια με τον ιστορικό τραπεζίτη και μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης.
Καβαλάει την βέσπα του και επιστρέφει στο γραφείο. Εκεί τον περιμένουν ο δημοσιογράφος Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο επιχειρηματίας Πουλιάδης. Ο Παναγιωτόπουλος κάνει τις συστάσεις και την εισαγωγή.
Στην συνέχεια ο Πουλιάδης προσφέρει 10 δις δραχμές για το 55% του Alter με τον Γιώργο Κουρή να εξακολουθεί να έχει την ευθύνη της διαχείρισης…
-Μα τι μου λέτε ρε παιδιά, μόλις το πούλησα…
Παναγιωτόπουλος και Πουλιάδης πείθουν τον Γιώργο Κουρή να πουλήσει στον επιχειρηματία το 55% με το ποσό των 10 δις ευρώ.
Ο Γιώργος Κουρής ξανακαβαλάει τη βέσπα και επιστρέφει στο γραφείο του τραπεζίτη για να του πει πόσο καλή αγορά έκανε μια και αμέσως μετά την συμφωνία εμφανίστηκε άλλος επιχειρηματίας που του προσέφερε τα διπλά λεφτά για μικρότερο ποσοστό.
Ο τραπεζίτης εξήγησε στον Γιώργο Κουρή ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να του δώσει αυτό το ποσό αλλά επειδή τον συμπαθούσε τον αποδέσμευσε από την μεταξύ τους συμφωνία και του έδωσε την δυνατότητα να τα βρει με τον Πουλιάδη.
Ο Κουρής καβαλάει ξανά τη βέσπα και επιστρέφει στο γραφείο. Εκεί τον περίμεναν ο Πουλιάδης, ο Παναγιωτόπουλος και μια επιταγή 10 δις δραχμών.
Ο Γιώργος Κουρής παίρνει στα χέρια την επιταγή. Εκείνη την ώρα χτυπάει το τηλέφωνο του γραφείου του. Είναι ο επιχειρηματίας Αθανασούλης.
.Γιώργο έμαθα ότι πουλάς το Alter…Σού προσφέρω 2 δις ευρώ και την δυνατότητα να το βάλεις στο Χρηματιστήριο…Μέσα σε λίγους μήνες θα έχεις εξασφαλίσει 30 δις δραχμές. Εκεί θα έχει εκτιναχθεί η αξία του…
Πράγματι ο Γιώργος Κουρής πείθεται από τον Αθανασούλη και αρχίζει μια νέα περιπέτεια για το Alter. Η μετοχή αρχίζει να εκτοξεύεται και να γεννάει δις δραχμές.
Ο Αθανασούλης του λέει:
Kαι τώρα μπορείς να ξοδεύεις, ξόδευε και θα έρχονται διαρκώς ακόμη περισσότερα χρήματα…
.Μα εγώ είμαι νοικοκύρης άνθρωπος, δεν θέλω να ξοδεύω…
Μέσα σε 48 ώρες ο εκδότης και ιδιοκτήτης του Alter έχει την εντύπωση πως πρωταγωνιστεί σε χολυγουντιανή ταινία. Αυτά που του συμβαίνουν είναι ακόμη και για τον ίδιο πρωτόγνωρα.
-Τότε έτσι γινόταν. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη ολόκληρη…Ζύσαμε σε ξέφρενους ρυθμούς. Κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί τι θα ακολουθούσε…
Η κουβέντα μας με τον Γιώργο Κουρή έγινε με αφορμή μια αναδημοσίευση ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος που τον παρουσίαζε να χρωστάει.
-Εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν. Δεκάρα τσακιστή…
Στην συνέχεια θα μας εξηγούσε τι συνέβη με τους Γερμανούς του RTL οι οποίοι το 2007 μέσω του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα του πρότειναν να συνεργαστούν μαζί του με τον ίδιο να είναι το αφεντικό.
-Πιστεύω ότι με επέλεξαν γιατί δεν ήθελαν να με έχουν απέναντί τους. Εκείνοι ίσως γνώριζαν τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα. Τους είπα ότι πρέπει να περάσουμε 3 μήνες μαζί για να δούμε αν ταιριάζουν τα χνώτα μας και στην συνέχεια να κάνουν μια βόλτα στην ελληνική αγορά…Με τον τρόπο μου αρνήθηκα την συνεργασία και στην συνέχεια τα βρήκαν με τον Κοντομηνά…Αλλά και ο Μέρντοχ μου έκανε πρόταση να συνεργαστούμε και εγώ την απέρριψα…
Τον ρωτάμε γιατί εξακολουθεί να στηρίζει με τόσο πάθος το ΣΥΡΙΖΑ και μας απαντάει:
-Eγώ έχω ντοκουμέντα ότι ο Τσίπρας και ο Παππάς πήγαν αποφασισμένοι να τα τινάξουν στον αέρα και να που όχι στην Μέρκελ και στους δανειστές…Η πίεση που τους ασκήθηκε ήταν μεγάλη. Απ΄όλα τα κόμματα. Ολοι τους πίεζαν να υπογράψουν. Και ο λαός φοβόταν να βγει από το ευρώ. Δεν με ακούγατε που σας έλεγα ότι θα καταστραφούμε μέσα στην Ευρώπη…Και να που φθάσαμε…Ο Τσίπρας υπέγραψε κάτω από μεγάλη πίεση…Οσο για το μέλλον πιστεύω πως όπως η ελληνική βουλή αποδέχθηκε το μνημόνιο, έτσι μια μέρα όλοι οι βουλευτές θα αποφασίσουν να πάρουν πίσω την Ελλάδα. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι η Ελλάδα πουλήθηκε για 99 χρόνια στους ξένους…Η ελληνική βουλή θα αποφασίσει να ξαναπάρει πίσω την πατρίδα μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου