Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Όταν οι πρόσφυγες γίνονται "όπλο" - Τσίπρας και Ερντογάν τους χρησιμοποίησαν αναλόγως (του Σάββα Καλεντερίδη)

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/08/blog-post_639.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)

Τον Ιανουάριο του 2015, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο σύντροφός της κ. Δρίτσας, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι οι έννοιες έθνος, πατρίδα, Ελληνισμός, Ελλάδα και σύνορα είναι ταυτισμένες με τον εθνικισμό χρησιμοποίησαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως «όπλο» για να γκρεμιστούν τα προαναφερθέντα... εθνικιστικά στερεότυπα.
Φυσικά, ορισμένοι εξ αυτών χρησιμοποίησαν τους πρόσφυγες και ως την «κότα που κάνει τα χρυσά αβγά», αφού από τη... φάμπρικα πουέχει στηθεί γύρω από το Προσφυγικό στήνεται στην ουσία ένα παρακράτος το οποίο χρηματοδοτείται με πακτωλό χρημάτων και από την Ε.Ε. και από τον κρατικό Προϋπολογισμό.
Ολοι αυτοί, όταν άνοιξαν τα σύνορα και κατέστησαν την Ελλάδα τον πιο ελκυστικό προορισμό για πρόσφυγες και μετανάστες παγκοσμίως, δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή:
  • αν υπάρχουν υποδομές που θα υποδεχτούν και θα φροντίσουν τις 850.000 ψυχές οι οποίες στοιβάχτηκαν στην Ελλάδα το 2015, 
  • αν και πόσοι από αυτούς θα πνιγούν στα νερά του Αιγαίου, 
  • αν και πόσα από τα παιδιά των ανθρώπων αυτών θα εκπορνευτούν, ως αποτέλεσμα της έλλειψης δομών υποδοχής και ομαλής ενσωμάτωσης των ανθρώπων αυτών στην ελληνική κοινωνία.
Οταν έντρομοι όλοι αυτοί είδαν το εθνικό και ανθρωπιστικό έγκλημα που διέπραξαν με την αβελτηρία τους, έσπευσαν να συνυπογράψουν ό,τι ακριβώς δαιμονοποιούσαν πριν αναλάβουν την εξουσία. Υπέγραψαν τη συμφωνία επαναπροώθησης των προσφύγων και των μεταναστών στην Τουρκία, διαδικασία της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται και από τους ίδιους. Είναι κι αυτό ένα από τα νέα ήθη της Αριστεράς:

  • Υπογράφω και συνεχίζω να καταγγέλλω αυτά που υπέγραψα,
  • Παίρνω περιοριστικά μέτρα που βγάζουν τον κόσμο στους δρόμους και δηλώνω ότι είμαι ΚΑΙ με τα μ΄΄ετρα που υπέγραψα αλλά και με τους διαδηλωτές, 
  • Υπογράφω Μνημόνιο και ομολογώ ότι ένιωσα όπως όταν κατουρήθηκα στο σχολείο. Πάντως, υπογράφω.

Οσον αφορά την καταστροφική πολιτική των ανοιχτών συνόρων, αφού οι ευαίσθητοι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου 2015 άνοιξαν ταυτοχρόνως έναν κύκλο, τώρα τον έκλεισαν και εφαρμόζουν πλέον ακριβώς εκείνη την πολιτική που καθύβριζαν από το πρωί ως το βράδυ, την πολιτική των επαναπροωθήσεων, ενώ την ίδια στιγμή η... φάμπρικα των ΜΚΟ δουλεύει κανονικότατα. Είναι αυτό που λέμε «και η πίτα σωστή και ο σκύλος χορτάτος»...

Πάμε τώρα στον άλλον που χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή ως όπλο.
Μιλάμε για τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πλέον δεν τηρεί κανένα πρόσχημα και εκβιάζει την Ε.Ε. με «όπλο» το Προσφυγικό. Ενώ στη συμφωνία αναφέρεται ότι η Τουρκία πρέπει να ικανοποιήσει32 όρους για να αρθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, τώρα έρχεται ο Ερντογάν να απειλήσει ανοιχτά την Ε.Ε., ζητώντας να οριστεί ημερομηνία εφαρμογής άρσης της βίζας, χωρίς καν να δέχεται να συζητήσει για τους 32 όρους.
Είναι, βλέπετε, κι αυτή μια εκδοχή τού «και η πίτα σωστή και ο σκύλος χορτάτος»...

Οσο κι αν σε όλα τα παραπάνω συνυπάρχουν το τραγικό και το γελοίο, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι πλέον το Προσφυγικό μετατρέπεται σε μείζον εθνικό πρόβλημα.
Και αν όντως ο Ερντογάν κάνει πράξη την απειλή του, αυτοί που θα υποστούν τη μεγαλύτερη ζημιά θα είναι πρώτα η Ελλάδα και μετά η Ιταλία.

Αυτό που θα κάνει η Ε.Ε. είναι να δώσει μερικά ψίχουλα για να τραφεί μ' αυτά το κομματικό παρακράτος, το οποίο μετ' ου πολύ θα μετατραπεί σε ορατή απειλή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα.
Τι πρέπει να γίνει;
Επειδή η Ε.Ε. με τους φράχτες και τα άλλα περιοριστικά μέτρα στην ουσία έχει φροντίσει να προφυλαχτεί, η Ελλάδα πρέπει να κάνει δικό της ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ -όσο κι αν η φράση προκαλεί αλλεργία στους εθνομηδενιστές της κυβέρνησης- για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Να φροντίσει να συγκροτήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο

  • Προστασίας των θαλάσσιων συνόρων και 
  • Εντοπισμού των προσφύγων στις απέναντι ακτές, 
  • Άμεσης καταγγελίας των οργανωμένων -από πλευράς του τουρκικού κράτους- ροών στους θεσμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ,
  • Να σχεδιαστεί πολιτική και διπλωματική πανστρατιά από κυβέρνηση και κόμματα για να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμεθα, με τον εχθρό να έχει συνεργάτες εντός των πυλών.

Εθνικό σχέδιο και εθνική πανστρατιά για να προστατέψουμε την πατρίδα μας.
Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου