Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Αγκαλιά με τη νέα διαπλοκή... πάει σε εκλογές

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/agkalia-me-ti-nea-diaploki-paei-se-ekloges/2.109578
«Πως το λένε κάποια τρολ, δεξιά κι αριστερά: “έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι ,σιγά μην πιάσει τους πλούσιους ο Συριζα» ΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ!! Υγ. Παπαγάλοι κλάψτε ελεύθερα και μαντήλια για τα δάκρυα έχουμε …».
Είναι το μήνυμα του Παύλου Πολάκη αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιάννη Αλαφούζου.
Μέσα στον πρωτογονισμό που εκπέμπει ο Κρητικός υπουργός αποκάλυψε τη μια και μοναδική αλήθεια. Ότι η κυβέρνηση πήρε τις αποφάσεις της και θα πάει σε εκλογές με ένα σύνθημα. «Πιάνουμε τους πλούσιους, κυνηγάμε τη διαπλοκή». Η ανακοίνωση του Πολάκη είναι η σφραγίδα όσων γράφαμε καιρό τώρα. Ότι ο Τσίπρας αναζητούσε ένα νέο αφήγημα για να προσφύγει στις εκλογές.
Κι αυτό δεν είναι άλλο από το «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Να πουλήσει επιτυχία στην οικονομία δεν μπορεί. Τα στοιχεία πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Να πουλήσει βελτίωση της καθημερινότητας δεν τα καταφέρνει. Η κατάσταση στην Παιδεία, την Υγεία, τη δημόσια ασφάλεια είναι γνωστή. Από που να πιαστεί ο πολίτης και να πει ότι είναι καλύτερη η ζωή του;
Έρχονται και οι περικοπές στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ, μειώνεται και το εισόδημα λόγω των φόρων και του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνεται το εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα. Μόνο η μικρή χαλάρωση των capital controls είναι καλό νέο αλλά κι αυτό στον Στουρνάρα χρεώνεται.
Μήπως έχει να πουλήσει επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική; Οι Τούρκοι μας πήρανε φαλάγγι και ο Κοτζιάς κρύβεται. Κάτι περίεργες και χωρίς σχεδιασμό τακτικές ανοίγματος προς τη Ρωσία αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Τσίπρας βαυκαλίζεται ότι μιλά με όλους τους μεγάλους ηγέτες αλλά όπως λέει και ο λαός «όλο μέλι κι από τηγανίτα τίποτα».
Μήπως προσέφερε κάτι άλλο στη χώρα για να δώσει νέο... σανό στους πολίτες; Άνθρακες ο θησαυρός και της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Η κυβέρνηση έχει από παντού μέτωπα. Με τους μπαχαλάκηδες, με τους δανειστές, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην του γραφικού Λεβέντη με τον οποίον ο Τσίπρας έχει αναπτύξει... βαθιά φιλία), με το κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, τη λεγόμενη «αριστερή ψυχή» η οποία χάθηκε από τις πολλές κυβιστήσεις κι από τις αγκαλιές με τον ακομβίωτο στρατηγό.
Πώς λοιπόν θα μπορούσε να πάει σε εκλογές αν σκάσει η βόμβα του φθινοπώρου; Έπρεπε να βρει καινούργιο αφήγημα που να πουλάει στο ευρύ κοινό.
Τι καλύτερο από τη... μάχη κατά της διαπλοκής και των παλιών τζακιών; Στην αρχή ήταν ο Μπόμπολας που τον χτυπούσαν όπου έβρισκαν μέχρι που τα συμφώνησαν και προχωράνε μαζί. Έκλεισε όμως το Mega οπότε όλα καλά.
Μετά ήταν η σκαιότατη συμπεριφορά στην «επιτομή της διαπλοκής» τον Ψυχάρη. Άρρωστο άνθρωπο και τον αντιμετώπισαν με άθλιο τρόπο στην Εξεταστική επιτροπή. Τώρα είναι ο «κακός» Αλαφούζος και θα ακολουθήσουν κι άλλα ονόματα που στον κόσμο πουλάνε όσο τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση, έχοντας το μακρύ χέρι της Δικαιοσύνης αλλά και καυτούς φακέλους στα χέρια της, παίζει με το συναίσθημα του λαού. Μπορεί να μην έχει να φάει δηλαδή ο πολίτης αλλά αν του... ρίξεις στην αρένα ορισμένα πρώην θηρία που έγιναν θηράματα είναι σίγουρο ότι θα χαζέψει. Ο Πολάκης αποκάλυψε ότι τα «τρόπαια» των παραδοσιακών διαπλεκόμενων τζακιών θα καρφωθούν πάνω στα προεκλογικά λάβαρα του ΣΥΡΙΖΑ και θα γίνουν οι σημαίες για μια νέα πορεία προς το λαό του Αλέξη Τσίπρα.

Βεβαίως ούτε κουβέντα για τη νέα διαπλοκή που σχηματίζεται. Αν μπουν μπροστά στα «βαριά» ονόματα, ο Αλαφούζος, ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, το Mega ποιος να θυμάται τον Σαββίδη, τον Καλογρίτσα και τον Μαρινάκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου