Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Τελευταία έξοδος: Δραχμή!

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/teleutaia-eksodos-draxmi/10.108396
Είναι εντυπωσιακό, αλλά με τόσα ηχηρά κανόνια στην αγορά, με τόσους εργαζόμενους να κινδυνεύουν άμεσα, θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει πάρει φωτιά. Ασχέτως αν τα επικείμενα λουκέτα οφείλονται στην κακοδιαχείριση, την κακοδιοίκηση, την οικονομική κρίση ή τα capital controls ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του θα έπρεπε να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αναβρασμό.
Δεν είναι και λίγο να «σκάσουν» μαζί καμιά 10αριά εταιρείες. Και το τονίζουμε, ασχέτως αν οι ιδιοκτήτες τους είναι καλοί ή λαμόγια. Όποιος πρέπει να πάει φυλακή ας πάει. Λέμε ότι μερικές χιλιάδες ακόμη άνεργοι και κάποια δις «φέσια» σε τράπεζες και δημόσιο θα έπρεπε να προκαλέσουν σεισμό, όλοι στην κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Κι όμως, σχεδόν σιωπή, προκλητική αδιαφορία, καμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία. Μέχρι που στο δικαστήριο για τον Μαρινόπουλο οι δικηγόροι του δημοσίου ήταν εναντίον της προστασίας, ήθελαν δηλαδή να σκάσει ο όμιλος την ίδια στιγμή.
Ο Τσίπρας με 5-6 υπουργούς πάει Κίνα για διακοπές, ο αντ’ αυτού Αρχιμανδρίτης Νίκος Παππάς ασχολείται με τις τηλεοπτικές άδειες, κάποιοι άλλοι με τον εκλογικό νόμο και για τα κανόνια που πλησιάζουν ούτε λέξη, ούτε μια σύσκεψη, κάτι βρε παιδί μου που να δείχνει ότι η κυβέρνηση ανησυχεί.
Γιατί άραγε; Είναι τόσο βλάκες που δεν αντιλαμβάνονται τον επερχόμενο κίνδυνο;
Θέλουν να καταρρεύσουν οι εταιρείες που έχουν πρόβλημα γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα καθαρίσει ο τόπος από τους νταβατζήδες; Είναι θεμιτό για μια αριστερή κυβέρνηση να μην ενδιαφέρεται αν θα διαλυθεί η οικονομία αν σκάσει ο Μαρινόπουλος και η εν δυνάμει ζημιά φτάσει τα 2 δις. Μπορεί να τους νοιάζει πώς θα δείξουν ότι πρέπει να πληρώσουν οι μέτοχοι που κατέστρεψαν τον όμιλο. Απολύτως λογικό με βάση τον πρότερο βίο τους.
Πολύ φοβούμαστε, όμως, ότι δεν είναι ούτε ανόητοι, ούτε απλά ιδεοληπτικοί. Έχουν ευρύτερο σχέδιο το οποίο ποτέ δεν εγκατέλειψαν και απλά κάνουν κατά περιόδους τακτικισμούς.
Το είχαμε ξαναγράψει: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τέτοια κόλπα ώστε ο ελληνικός λαός θα ζητά από μόνος του να φύγει από το ευρώ. Στόχος του Τσίπρα είναι να σιχαθεί ο Έλληνας την Ευρώπη και να πει «άι σιχτίρ, ας γυρίσω στη δραχμή, καλύτερα θα είναι».
Η υπόθεση του Brexit βολεύει αυτούς τους σχεδιασμούς διότι υπάρχει πλέον κι άλλος λαός που δεν θέλει την ενωμένη Ευρώπη. Η ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού βοηθά τον Τσίπρα να ξεδιπλώσει τη στρατηγική του η οποία βασίζεται στη θεωρία του χάους. Θα γίνει τέτοιο μπάχαλο στην αγορά, θα σκάσουν όλα τα κανόνια και θα μείνουν χιλιάδες άνεργοι ώστε ο Έλληνας να βρίζει την Ευρώπη και τους δανειστές γι’ αυτό. Ασχέτως αν για τις προβληματικές επιχειρήσεις φταίνε οι πρώην και νυν κυβερνήσεις ή οι τράπεζες που έδιναν θαλασσοδάνεια χωρίς έλεγχο και εγγυήσεις. Προφανώς και δε φταίει η Ευρώπη για τις λαμογιές του Μαρινόπουλου ή της κάθε εταιρείας που βαράει διάλυση βουτηγμένη στα χρέη.
Όμως, σε μια κοινωνία που βράζει ήδη από τόσα χρόνια κρίσης, το απόλυτο μπάχαλο στρέφει τον κόσμο στο να κατηγορήσει τον εύκολο αντίπαλο. «Φταίνε οι Ευρωπαίοι, οι κακοί ξένοι, οι δανειστές για την κατάντια μας», λένε οι Έλληνες και καθάρισαν και από τις δικές τους ευθύνες.
Και φυσικά σε περιόδους αναταράξεων και χάους, αυτός που επικρατεί είναι ο άκρατος λαϊκισμός ο οποίος ήδη φαίνεται στην Ιταλία του Γκρίλο, στην Αυστρία με τους ακροδεξιούς, στη Γαλλία με τη Λεπέν ή στη Βρετανία με τον Φάρατζ.
Η κυβέρνηση λοιπόν αδιαφορεί για την κατάσταση στην αγορά, στην πραγματική οικονομία, στις επιχειρήσεις γιατί απλά θέλει να προκληθεί χάος και ο κόσμος να σιχαθεί την παρούσα κατάσταση και να αποζητήσει την παλιά, δηλαδή τη δραχμή. Δείτε τις δημοσκοπήσεις: Το Grexit ή όχι έχει διχάσει τους Έλληνες που όλο και περισσότεροι λένε «και τι καλό είδαμε με το ευρώ, δραχμούλα για να έρθει η ανάπτυξη».
Αυτόν τον εύσχημο τρόπο εξόδου της χώρας από την ΕΕ προωθεί ο κ. Τσίπρας. Αν καθίσει 3-4 χρόνια ακόμη στην εξουσία να είστε σίγουροι ότι θα κάνει δημοψήφισμα με καθαρό αυτή τη φορά ερώτημα «Θέλετε το ευρώ που σας κατέστρεψε ή την ελπίδα της δραχμής που μπορεί να φέρει ευημερία».
Με τέτοιο δίλημμα όλοι γνωρίζουμε τι θα ψηφίσει ο κόσμος. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανίζεται… ευρωπαϊστής, αλλά θα αποδεχθεί το μήνυμα που έστειλε ο λαός. Είναι ίσως το τελευταίο κομμάτι στο παζλ του Τσίπρα που από την αρχή είχε στόχο την κατασυκοφάντηση των άλλων, κυρίως των ξένων για την κατάντια μας.

Θα βγούμε από το ευρώ, θα γίνουμε Βουλγαρία και θα ευχαριστούμε και τον Αλέξη που μας άνοιξε τα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου