Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Αναπάντητα ερωτήματα για το βαπόρι των 2,1 τόνων «πρέζας»

http://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/anapantita-erotimata-gia-to-bapori-ton-2-1-tonon-prezas/11.109125
Ποιος είναι ο χρηματοδότης του πλοίου «Noor One» και ποιοι έφεραν το «αμαρτωλό» φορτίο θανάτου στη χώρα;
Το «ορφανό» φορτίο των 2,1 τόνων ηρωίνης που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο «Noor One» εξακολουθεί να αναζητά τους χρηματοδότες του, ακόμα και μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά την περασμένη εβδομάδα!
Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ακόμα και τον χλευασμό των χρηστών του twitter! Κι αυτό διότι πρόκειται για μια απόφαση «χάδι», σε μια υπόθεση στην οποία δεν απαντήθηκαν τα βασικά ερωτήματα: ποιος είναι ο χρηματοδότης και ποιοι έφεραν το «αμαρτωλό» φορτίο στην Ελλάδα.

Αντίθετα, με την ετυμηγορία απαλλάχθηκαν οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων (συνολικά οι 18 εκ των 32), μόλις έξι κηρύχθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της ένταξης και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και κανένας δεν καταδικάστηκε ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.
Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκάλυψε η «δημοκρατία», οι αρμόδιες Αρχές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία που είχε εισφέρει, κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, ο 42χρονος βασικός ένοχος στην υπόθεση, εφοπλιστής Ευθύμης (Μάκης) Γιαννουσάκης, ο οποίος φέρεται ότι έχει κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και έχει ξετυλίξει το κουβάρι των αφανών πρωταγωνιστών της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, από τον σκληρό πυρήνα των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης, Αιμίλιο Κοτσώνη (επιχειρηματίας και πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας), Γιώργο Μπουρδούβαλη (καπετάνιος και ναυλομεσίτης), Ευθύμη Γιαννουσάκη (εφοπλιστής), Παντελή Καλαφάτη (πλοιοκτήτης του «Noor One»), Βασίλειο Κουρούβανη (ναυλωτής) και Παναγιώτη Φάρο (πρώην πλοιοκτήτης), μόνο οι δύο καταδικάστηκαν για την εγκληματική οργάνωση και σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
Πρόκειται για τον Γιαννουσάκη και τον Μπουρδούβαλη (κατά τη δικογραφία «Κάπτεν Τζωρτζ»), οι οποίοι καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ένταξης και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς ωστόσο την επιβαρυντική περίσταση της διεύθυνσης και για τα κακουργήματα του νόμου περί ναρκωτικών (μεταφορά, αποθήκευση, κατοχή ναρκωτικών κ.ά.).

Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, είναι, επίσης, οι τρεις Τούρκοι αποθηκάριοι, οι οποίοι συσκεύαζαν τα ναρκωτικά στην αποθήκη του Κορωπίου, και ο ιδιοκτήτης της νταλίκας, ο οποίος θα τα μετέφερε στο Βέλγιο.
Σε δύο 24ωρα η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή θα εισηγηθεί στο δικαστήριο τις ποινές που, κατά την άποψή της, πρέπει να επιβληθούν στους 14 καταδικασθέντες. Μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (ομόφωνη για όλους, πλην του Παναγιώτη Φάρου) να μη δοθούν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες, η επιβολή των ανώτατων προβλεπόμενων ποινών για τους κατηγορουμένους αποτελεί μονόδρομο για την πρόεδρο και τους δύο εφέτες της σύνθεσης.

Μετά την απόρριψη των ελαφρυντικών (ακόμα και μετά τη φιλότιμη προσπάθεια κάποιων καταδικασθέντων να παρουσιαστούν ως άνθρωποι του Θεού με φιλανθρωπικές ευαισθησίες), τόσο ο Ευθύμης Γιαννουσάκης, ο ιδιοκτήτης της βίλας όπου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, όσο και ο Γιώργος Μπουρδούβαλης αντιμετωπίζουν την ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και τα κακουργήματα που εμπίπτουν στον νόμο περί ναρκωτικών.

Αντίθετα, αντιμέτωποι με ποινές κάθειρξης έως 12 έτη βρίσκονται οι Αιμίλιος Κοτσώνης, Παναγιώτης Φάρος και Βασίλειος Κουρούβανης. Μάχη αναμένεται να δοθεί και για το εάν στους καταδικασθέντες θα χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, αίτημα που, εάν γίνει αποδεκτό, θα τους οδηγήσει εκτός φυλακής. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι συνήθως στις υποθέσεις ναρκωτικών, και δη όταν πρόκειται για μια τόσο μεγάλη ποσότητα, δύσκολα οι δικαστές ικανοποιούν ανάλογα αιτήματα. Βέβαια, δύσκολο ήταν να πιστέψει κανείς και την απόφαση για τα αδικήματα που απαγγέλθηκαν τελικά στα περισσότερα μέλη της παρέας της ηρωίνης.
Η εννέα περίεργοι θάνατοι της ιστορίας
Η υπόθεση του «Noor One» αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2014 και περίπου ενάμιση χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2015, άρχισε η πολύκροτη δίκη, η οποία διαρκεί έως και σήμερα. Στο ενδιάμεσο, το αστυνομικό - δικαστικό «θρίλερ», με επίκεντρο το φορτωμένο με ναρκωτικά δεξαμενόπλοιο, σημαδεύτηκε από μια σειρά περίεργων θανάτων και δολοφονιών (εννέα μέχρι στιγμής), κλειστά στόματα, απειλές και περιέργες αποχωρήσεις δικαστικών λειτουργών από την υπόθεση.

Ως η πιο σημαντική απώλεια για τους καλά γνωρίζοντες τη δικογραφία καταγράφεται αυτή του Τούρκου παραπληγικού κατηγορουμένου και φερόμενου ως εγκεφάλου της μεταφοράς των ναρκωτικών, Serhan Baskale, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή έναν χρόνο μετά την προφυλακίσή του, τον Ιούλιο του 2015, στον Ερυθρό Σταυρό, μετά τη μεταφορά του από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Λίγο πριν από την έναρξη της δίκης, εντύπωση προκάλεσε και η ξαφνική παραίτηση της προέδρου, η οποία είχε κληρωθεί να δικάσει την υπόθεση και επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Πάντως, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας, η οποία ήταν πολυτάραχη, δεν έλειψαν τα αλληκαρφώματα και οι απειλές μεταξύ των κατηγορουμένων, αλλά και το στενό πρέσινγκ, κυρίως από την πλευρά της εισαγγελέως, για να αποκαλύψουν την όλη αλήθεια προκειμένου το δικαστήριο να οδηγηθεί στους πραγματικούς ενόχους. Οπως όλα δείχνουν, η υπόθεση έχει ακόμα πολύ ζουμί, εντός κι εκτός δικαστικών αιθουσών!
Ο Γιαννουσάκης «έδειξε» σε μυστικές καταθέσεις του συγκατηγορούμενό του και πασίγνωστο εφοπλιστή!
Με μια μεγάλη εκκρεμότητα πέφτει τις προσεχείς ημέρες η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor One». Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα τοποθετηθούν οι συνήγοροι, θα ανακοινωθούν οι τελικές ποινές, ωστόσο φαίνεται ότι θα μείνει αναπάντητος ο«γρίφος» με τα ονόματα-«φωτιά» που φέρεται ότι είχε δώσει πριν από μήνες σε μυστικές καταθέσεις του ο (καταδικασθείς για την υπόθεση) 42χρονος εφοπλιστής Ευθύμης (Μάκης) Γιαννουσάκης.
Οπως έχει (επανειλημμένα) επισημάνει το τελευταίο διάστημα η «δημοκρατία», όταν οι έρευνες βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη, ο άνθρωπος-κλειδί Ευθύμης Γιαννουσάκης είχε εισφέρει στοιχεία τα οποία πιθανότατα θα οδηγούσαν στους «εγκεφάλους» του μεγάλου κυκλώματος, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να μπει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα και να αποφύγει τον Κορυδαλλό.

Συγκεκριμένα, φέρεται ότι κατονόμασε ως αρχηγό της υπόθεσης του «Noor One» συγκεκριμένο πρόσωπο και συγκατηγορούμενό του, ο οποίος έπεσε στα «μαλακά» σε αντίθεση με τον ίδιο, ενώ εμπλέκει και πασίγνωστο εφοπλιστή σε λαθρεμπόριο. Οι συνήγοροί του ζήτησαν μάλιστα οι καταθέσεις αυτές να διαβιβαστούν στο δικαστήριο προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο εφοπλιστής βοήθησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης και υπέδειξε τους χρηματοδότες.

Χωρίς ελαφρυντικά
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, πάντως, αποφάσισε να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον εφοπλιστή (καταδικάστηκε για ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης) όπως και στους υπόλοιπους καταδικασθέντες, ενώ η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Τρουπή, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο 42χρονος εφοπλιστής, αντί να βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας, επιχείρησε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τη συσκότιση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο Ευθύμης Γιαννουσάκης είχε διπλό στόχο: Από τη μια «κάρφωσε» στις Αρχές τους συντρόφους του προσπαθώντας να τύχει ευνοϊκής μεταχειρίσεως και από την την άλλη έστειλε μήνυμα στους συντρόφους του, κυρίως τους «αόρατους», που ήταν και είναι εκτός φυλακής, ότι αν δεν τον βοηθήσουν θα «κελαηδούσε» έτι περαιτέρω.
Να σημειωθεί ότι μετά την καταδίκη του και την απόρριψη αναγνώρισης ελαφρυντικών ο Ευθύμης Γιαννουσάκης ζήτησε μέσω των συνηγόρων του τη διαβίβαση των «καυτών» καταθέσεών του ενώπιον του δικαστηρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου