Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ή ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ… EUREXIT, Ή ΤΟ «ΤΕΛΟΣ»!

https://hellasforce.com/2016/06/25/%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-eurexit-%CE%AE-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%83/
Ή ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ… EUREXIT, Ή ΤΟ «ΤΕΛΟΣ»!
Οι Βρετανοί ψήφησαν την αποχώρηση της χώρας τους από αυτό που λέγεται πως είναι Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά στην πραγματικότητα είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να υπάρξει για την Ευρώπη χωρίς κανένα σεβασμό στις δημοκρατικές επιλογές των λαών της.

Η αποχώρηση όμως της πρώτης χώρας από αυτή την «Ένωση», δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και μπορεί πολύ καλά, ( να μην έχουμε ψευδαισθήσεις), αυτό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να ανατραπεί από την γραφειοκρατία των Βρυξελών, αν κρίνει ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της.
Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση που δέχτηκε το ηχηρό χαστούκι από τον βρετανικό λαό, είναι ότι πιο αντιδημοκρατικό, τοκογλυφικό και νεοταξικό δημιούργημα θα μπορούσε να γεννηθεί στην γηραιά ήπειρο, και όλα αυτά από μια στυγνή ηγεμονία του Βερολίνου που είναι το μόνο κερδισμένο κέντρο από την ευρωπαϊκή λεηλασία λαών και παραδοσιακών θεσμών.
Να μην ξεχνάμε πως τα προηγούμενα δημοψηφίσματα κατά αυτής της μορφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως της Γαλλίας, Ολλανδίας, Ιρλανδίας και Ισλανδίας, που ήταν άκρως αρνητικά, στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Ένωση τα απόρριπτε και προχωρούσε στα σχέδια της ή τα επαναλάμβανε με ένα ωμό εκβιασμό για να επιτύχει την οριστική ανατροπή τους.
«Ο Βρετανικός λαός έδωσε στους ευρωπαϊκούς λαούς, καθώς και στους λαούς του κόσμου ολόκληρου, ένα εκπληκτικό μάθημα δημοκρατίας. Δεν υπέκυψαν στο φόβο ή στις καταστροφικές προγνώσεις και διάλεξε το δρόμο της ελευθερίας που το σύστημα προσπαθούσε να του φράξει»
«Οι Βρυξέλλες θα σεβασθούν την απόφαση του Βρετανικού λαού και δεν θα βρουν διεξόδους σαν αυτές που βρήκαν το 2005 μετά το γαλλικό δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό σύνταγμα».
Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό το «τέρας» που έχει σκοπό να διαλύσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και να δημιουργήσει ένα καθεστώς Μεγάλου Αδελφού, να εξολοθρευτεί, γιατί σαν τη Λερναία Ύδρα θα σηκώνει συνεχώς κεφάλι μέσα από τους λαβυρινθώδεις μηχανισμούς που έχει θεσπίσει.
Καλοί οι πανηγυρισμοί, αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι εκεί στο Κέντρο όχι μόνο δεν πήραν το μήνυμα, αλλά συνεχίζουν στην γραμμή όπου τάχτηκαν εδώ και πολλά χρόνια.
Μονάχα ένα συνολικό Eurexit μπορεί να δώσει κάποιο φως σε όλο αυτό το τούνελ, που κάποιοι το παρουσιάζουν σκόπιμα σαν πανάκεια της Ευρώπης.
Μόνο αν ενωθούν οι Ευρωπαίοι εναντία στο τέρας των Βρυξελών για μια Ευρώπη πραγματικά ενωμένη, μια Ευρώπη των λαών πριν δούμε πολύ χειρότερα ακόμα και από τους δυο παγκοσμίους πολέμου που σκόρπισαν εκατομμύρια νεκρούς σε όλη την ήπειρο, θα έχει νόημα η Ενωμένη Ευρώπη.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου