Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Φωτης Αλεξόπουλος: Οφείλει η Κυβέρνηση να προστατέψει τους καταναλωτές από τους «Άρπα-κόλλα» της Εστίασης& Ψυχαγωγίας.


Είναι καιρός πιστεύω,  (και  δυστυχώς  με αφορμή το τραγικό περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας)  , να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει από εδώ και πέρα ,  να τηρούνται στα Καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος .
Η Κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως και πλέον τα πάντα είναι επικίνδυνα για την υγεία όλων των καταναλωτών.
Η Κυβέρνηση οφείλει να θεσμοθετήσει νέους κανόνες στην αδειοδότηση των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας  .
 Δεν είναι δυνατόν να ξεφυτρώνουν κάθε χρόνο στα παραλιακά μέτωπα της χώρας ,  «Πρόχειρες» καντίνες –fast FoodKafe – Restaurant και μάλιστα , με τις «ευλογίες»  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.( Μετά από δημόσια δημοπράτηση , όποιος δώσει την καλύτερη συμφέρουσα Τιμή , τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν).   
Είναι ανεπίτρεπτο για την μοναδική υγιή  βιομηχανία που μας έχει παραμείνει , όπως ο τουρισμός , να μην ισχύουν « σκληροί « κανόνες και ο καθένας να κάνει ότι θέλει και να σερβίρει ότι θέλει,  με όποιον τρόπο εκείνος θεωρεί σωστό .
Φυσικά , αυτό το μπάχαλο στην εστίαση και στην ψυχαγωγία που επικρατεί  εδώ και χρόνια ,  έδινε  « χώρο»  σε όλους τους μη επαγγελματίες του κλάδου   , να προβαίνουν σε «καλοκαιρινές αρπάχτρες’,  αδιαφορώντας για την οικονομική ζημιά που προκαλούν στις τοπικές οικονομίες και στους πραγματικούς επαγγελματίες  .
Πιστεύω ότι είναι χρέος της Ελληνικής πολιτείας εδώ και τώρα να βάλει  ένα φρένο σε αυτόν τον  « κατήφορο «  της πρώτης βαριάς ελληνικής βιομηχανίας και να προστατέψει την ελληνική εστίαση και ψυχαγωγία αφαιρώντας την δυνατότητα στους «ΑΡΠΑ – ΚΟΛΛΑ» να λυμαίνονται   τον χώρο της εστίασης .
Βασική  προϋπόθεση για να μπει βαθιά το μαχαίρι στο πρόβλημα είναι η επαναφορά υποχρεωτικών εξετάσεων και φοίτησης σε σχολή εστίασης για τους «Νυν & Μελλοντικούς» επαγγελματίες , η Δημιουργία κέντρων έλεγχου του ΕΦΕΤ σε κάθε Νομό και στελέχωση με υπάλληλους και δομές εργαστηριών , επανέλεγχος των αδειών καντίνας και οριοθέτηση «σταθερών μόνιμων σημείων»  από το ΥΠΕΚΑ για την τοποθέτηση τους στον Αιγιαλό , υποχρεωτική πρόσληψη προσωπικού από σχολές τουριστικών επαγγελμάτων, ενδυμασία σερβιτόρων , Μετατροπή από πταίσμα σε ποινικό αδίκημα η  δίωξη για Άγρα Πελατών , μετατροπή  από πταίσμα σε ποινικό αδίκημα η τοποθέτηση εξωτερικών ταμπελών με Happu Hour kai spesial offers , άμεσο κλείσιμο του καταστήματος στην πρώτη «σοβαρή» παράβαση , Υποχρεωτική τοποθέτηση POS σε όλα τα καταστήματα,    κ.λ.π.

Ο *Φώτης Αλεξόπουλος είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς και ειδικός Γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου