Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΕΠΣ Άρτας> Αήττητη πρωταθλήτρια η Αμβρακία Κωστακιών... και βλέπει άνοδο στην Γ΄ Εθνική!

http://www.sportsnow.gr/arthro.php?name=ahtthth-prwta8lhtria-h-ambrakia-kwstakiwn-kai-blepei-anodo-sthn-g-e8nikh-8233




Βασίλης Τσεκούρας

28.04.2016
Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Α΄ ΕΠΣ Άρτας, για δεύτερη φορά στην ιστορία της (η πρώτη ήταν τη σεζόν 1986/1987), κατέκτησε η Αμβρακία.

Η ομάδα των Κωστακιών παρότι αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τον Σκουφά (0-0 στο Κομπότι) στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ και ισοβάθμησε με τον αντίπαλό της (έχοντας από 21 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία), πήρε το πρωτάθλημα, έχοντας καλύτερη βαθμολογική θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν.
Το σύνολο του Δημήτρη Μπαλάφα κατάφερε, μάλιστα, να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα, καθώς σε 36 αγώνες που έδωσε (30 κανονικής διάρκειας και έξι μπαράζ) είχε 31 νίκες και πέντε ισοπαλίες, με συνολικό απολογισμό τερμάτων 118 υπέρ και 18 κατά. Άξια πρωταθλήτρια, λοιπόν, η Αμβρακία, που έδειξε η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος και έφτασε στον τίτλο, τον οποίο έχασε πέρυσι από τον Σκουφά. Από την άλλη μεριά η ομάδα του Κομποτίου ήταν ανώτερη στον μεγάλο τελικό της σεζόν, όμως στάθηκε άτυχη και δεν κατάφερε να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα μέσα στους Κωστακιούς.
Πλέον για την ομάδα της Αμβρακίας θα ακολουθήσουν οι αγώνες μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική, εκεί όπου σε όμιλο τεσσάρων ομάδων θα προσπαθήσει να πάρει το ένα από τα δύο, φέτος, εισιτήρια ανόδου. Αντίπαλοι της Αρτινής ομάδας θα είναι ο πρωταθλητής Αιτωλοακαρνανίας, Ναυπακτιακός Αστέρας, ο πρωταθλητής Πρέβεζας/Λευκάδας, Τηλυκράτης Λευκάδας και ο πρωταθλητής Φωκίδας, Αστέρας Ιτέας.
Τα μπαράζ θα ξεκινήσουν την Κυριακή 15 Μαΐου, όταν η Αμβρακία θα αγωνιστεί στη Λευκάδα με αντίπαλο τον Τηλυκράτη και ο Αστέρας θα φιλοξενήσει στην Ιτέα τον Ναυπακτιακό. Στη συνέχεια η ομάδα των Κωστακιών θα δώσει τρία σερί εντός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Ιτέας, Ναυπακτιακό και Τηλυκράτη, θα ακολουθήσει ο αγώνας στην Ιτέα και θα κλείσει το πρόγραμμα με το παιχνίδι στη Ναύπακτο.
Στα αγωνιστικά, ο Σκουφάς ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι στους Κωστακιούς και στο 6΄ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασίλα πέρασε άουτ δίχως να απειλήσει. Μετά το δεκάλεπτο η Αμβρακία ισορρόπησε και στο 19΄ το δυνατό σουτ του Τάσσου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Παπαχρήστος. Τρία λεπτά μετά ο Παππάς της Αμβρακίας είχε ένα «αδύναμο» σουτ και στο 24΄ ο Σκουφάς έχασε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Νικοπολίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας, όμως το σουτ που επιχείρησε απέναντι από τον Βαρέλη, σταμάτησε ο πορτιέρο της Αμβρακίας.
Μετά το 30΄ η Αμβρακία ανέβηκε και δημιούργησε κάποιους κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα. Στο 32΄ ο Παππάς έκανε ωραία κίνηση και «έκοψε» την μπάλα για τον Μαγκάκη, όμως τον νεαρό μεσοεπιθετικό πρόλαβε στην έξοδο ο Παπαχρήστος. Δύο λεπτά μετά ο Νταλάκας έκλεψε την μπάλα από τον Πέτσα, αλλά το σουτ που επιχείρησε απομάκρυνε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας του Σκουφά και στο 36΄ μετά από σέντρα του Μαγκάκη, η κοντινή κεφαλιά του Παππά πέρασε λίγο άουτ.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ μέρους ήρθε το γκολ για την ομάδα του Κομποτίου, ο Δάρδας έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και πάσαρε στον Μιχάλη, αυτός βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Κυριακή και ο τελευταίος με ωραία κίνηση και δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Βαρέλη. Έτσι, ο Σκουφάς πήρε το προβάδισμα σε ιδανικό σημείο του αγώνα και πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια με 1-0.
Η Αμβρακία είχε άμεση απάντηση, καθώς μόλις στο 50΄ κατάφερε να βρει δίχτυα και να ισοφαρίσει τον αγώνα. Ο Νταλάκας εκτέλεσε ένα φάουλ από έξω αριστερά θέση και οΣιδηρόπουλος πιο ψηλά απ΄ όλους πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Παπαχρήστου. Ένα γκολ που πανηγύρισαν έντονα οι γηπεδούχοι και ήταν αυτό που τελικά έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή.
Πάντως, μετά την ισοφάριση ο Σκουφάς ήταν καλύτερος και έχασε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη και τον τίτλο. Από την άλλη μεριά η ομάδα των Κωστακιών κοίταξε την άμυνά της και δεν απείλησε. Στο 56΄ η ομάδα του Κομποτίου έφτασε «μία ανάσα» από το γκολ, όταν σε αντεπίθεση Μήτσιος και Μιχάλης άλλαξαν ωραία την μπάλα, με τον Κυριάκη να γίνεται τελικός αποδέκτης και να σουτάρει στην απέναντι γωνία, όμως την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνάει ελάχιστα άουτ.
Στο τελευταίο μισάωρο ο Σκουφάς είχε την κατοχή και πίεζε στο μεγαλύτερο διάστημα την Αμβρακία, ενώ προσπάθησε να απειλήσει δύο φορές με σουτ του Βασίλα (62΄ και 66΄) να περνάνε πολλά μέτρα άουτ. Στο 85΄ και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ανέβει αρκετά, χάθηκε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Κυριάκης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κακάβας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μανιώτης με δεύτερη είδε τον Μαγκάκη να διώχνει στη γραμμή, στην επαναφορά ο νεαρός μέσος του Σκουφά σούταρε στο κάθετο δοκάρι του Βαρέλη και στην εξέλιξη της φάσης ο Πέτσας με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα εκατοστά άουτ. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία το Κομπότι να πανηγυρίσει το γκολ και τον τίτλο.
Στο φινάλε του αγώνα και ενώ κρατήθηκαν επτά λεπτά καθυστερήσεων, αποβλήθηκαν οι Τσίρος του Σκουφά και Μαγκάκης της Αμβρακίας για μεταξύ τους διαμάχη. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Κουτσιαύτη, βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα, έναν τίτλο που τόσο ήθελαν και κατάφεραν να πάρουν. Φυσικά, αυτός ήταν ο πρώτος στόχος, καθώς πλέον η Αμβρακία θέλει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, έχοντας και περισσότερες πιθανότητες, αφού φέτος ανεβαίνουν δύο ομάδες (από τις τέσσερις του ομίλου) αντί για μία που ανέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Γήπεδο: Δημοτικό Κωστακιών
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης,
Βοηθοί: Χρήστος Μαγιάννης, Χρήστος Σαρλής
Αμβρακία Κωστακιών (Δημήτρης Μπαλάφας): Βαρέλης, Τάσσος, Μπεζεβέγκης (46΄ Αβραμίδης), Τσόλκας, Παπαρούνης, Βερλέκης, Γούλας, Παππάς (84΄ Λύτος), Σιδηρόπουλος, Νταλάκας (69΄ Σταμούλης), Μαγκάκης.
Σκουφάς Κομποτίου (Νίκος Παλιάτσος): Παπαχρήστος, Μανιώτης, Βασίλας, Κακάβας, Πέτσας, Μπαλάτσας (52΄ Τσίρος), Κυριάκης, Νικοπολίδης, Μήτσιος, Μιχάλης (71΄Κολιούλης), Δάρδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου