Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/o-suriza-exei-idi-ksepoulisei-to-onoma-tis-makedonias-stous-skopianous/2.105874

To είπαν... λεκτικό ατόπημα. Το δικαιολόγησαν ως «κούραση» του υπουργού. Μίλησαν για γκάφα χωρίς καμιά σημασία. Ανέφεραν ότι «εντάξει μωρέ, ο άνθρωπος δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο, σιγά μην τον απολύσουμε για μια κακή στιγμή».

Ο Γιάννης Μουζάλας που είπε τα Σκόπια «Μακεδονία» προκάλεσε δήθεν ενδοκυβερνητική ρήξη, αλλά τελικά, κατόπιν ωρίμου σκέψεως το καλτσόν του Πάνου Καμμένου δεν εσκίσθη.
Όμως, αν το πρώτο ήταν... λεκτικό σφάλμα ο Μάκης Μπαλαούρας που δεν είναι και τόσο κουρασμένος γιατί συνεχίζει το ίδιο επικίνδυνο εθνικό παιχνίδι.
Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι δεν θα έλεγε όχι και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο». Για τις αντιδράσεις εκ μέρους των ΑΝΕΛ, για το θέμα αυτό και την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει είπε: «Μπορεί οι ΑΝΕΛ να πιέζονται από άλλα σχήματα», προφανώς αναφερόμενος στο νέο κομματικό σχηματισμό που δημιουργείται υπό τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Τάκη Μπαλτάκο.
Καταλάβατε λοιπόν. Δεν έχει πρόβλημα να λέγονται και Μακεδονία σκέτο, χωρίς γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς. Δηλαδή ο Μπαλαούρας και η παρέα του «πουλάνε» το όνομα αλλά δεν ξέρουμε γιατί το κάνουν. Έχουν κάποιο αντάλλαγμα; Μάλλον όχι γιατί δεν είναι ικανοί να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρα, διαπραγμάτευση θα κάνουν;
Ο Μπαλαούρας αποκαλύπτει απλά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέδιο. Ούτε κουρασμένοι είναι, ούτε λάθη πάνω στην κουβέντα κάνουν, ούτε τίποτε άλλο άστοχο. Το σχέδιό τους είναι να τελειώσουν με το όνομα της γειτονικής χώρας, παραβιάζοντας κόκκινες εθνικές γραμμές. Και ο Μπαλαούρας δεν είναι κανένας τυχαίος, είναι παλιά καραβάνα στο κόμμα του και με στενές σχέσεις με τον Τσίπρα. Επομένως, ο Μουζάλας απλά βιάστηκε ή το έκανε επίτηδες προετοιμάζοντας το έδαφος. Κι όπως είδαμε δεν έγινε και τίποτε. Ούτε τιμωρήθηκε, ούτε παραιτήθηκε, ούτε απολύθηκε. Αντιθέτως, εξυμνήθηκε το έργο του και όλοι ξέχασαν την ανοησία που εκστόμισε.
Ο Μπαλαούρας απλά συνεχίζει το ίδιο παιχνιδάκι για να δει αντιδράσεις. Να δει πόσο θα αντιδράσει ο κόσμος, αν θα ξυπνήσει από τον λήθαργο των μνημονίων κι αν θα τους πάρει με τις πέτρες. Αν δεν το κάνει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ανενόχλητος θα έρθει σε διαπραγμάτευση με τους Σκοπιανούς που θα ονομαστούν και επίσημα «Μακεδόνες».
Πρόκειται ξεκάθαρα για οργανωμένο συριζαίϊκο σχέδιο που ξεδιπλώνεται σταδιακά. Το θέμα είναι ποιος θα τους σταματήσει; Ποιους θα τους βάλει για πάντα στο... αριστερό μπαλαούρο της «Μακεδονίας».
Όσο για τον «πατριώτη» Πάνο, του συνιστούμε να μην εξεγερθεί πάλι γιατί θα του ανέβει η πίεση. Είναι ευαίσθητος ο «πατριωτικός» του οργανισμός.
Αλλά και με νεώτερη ανακοίνωση, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Μάκης Μπαλαούρας επιβεβαιώνει την προηγούμενη δήλωσή του:
«Πάλιν Ἡρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται»
Η ΝΔ, μια σύγχρονη και συνάμα τραγική Ηρωδιάδα, σε συγχορδία με τα μιντιακά της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει με αφορμή συνέντευξη μου στο ρ/σ «Παραπολιτικά». Απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.
Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.
Ακολουθούν τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής μου:
1. «Πρέπει να υπάρξει λύση. Λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν λόγω πιέσεων από κοινωνικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Και το έχουμε και αυτό κληρονομήσει…»
2. «Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για όνομα Βόρεια Μακεδονία όπως και για το Σλαβομακεδονία. Δηλαδή ένας γεωγραφικός ή εθνικός.. .. προσδιορισμός.
3. Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: «Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν. Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα… ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου.. Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..»

Είναι προτιμότερο για τη ΝΔ να προσπαθήσει να ψελλίσει, έστω και γλίσχρες απαντήσεις για την αυριανή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου