Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή είναι η Κοκό, ένα αυτιστικό κοριτσάκι που δεν μιλούσε επί τρία χρόνια, όταν ξαφνικά συνέβη κάτι εκπληκτικό…

http://www.diakonima.gr/2016/02/26/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%84%CF%83/
koko2
Η πεντάχρονη Κοκό δεν μπορούσε να επικοινωνήσει. Οι γονείς της είχαν βρει έναν υποτυπώδη κώδικα συνεννοήσεως μαζί της μέσω σκίτσων και φωτογραφιών.
Είναι ένα πανέμορφο, ξανθούλικο κοριτσάκι 5 ετών. Έχει υπέροχο χαμόγελο μεγάλα μπλε μάτια και εύκολα κάποιος χαρακτηρίζει την Κοκό Μπράντφορντ σαν ένα ζωντανό κουκλάκι.

Η Κοκό από τα 2 της χρόνια, διαγνώστηκε με αυτισμό. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει λέξη από το στόμα της. Οι γονείς της προκειμένου να επικοινωνούν μαζί της είχαν δημιουργήσει ένα σύστημα με φωτογραφίες και σκίτσα, προκειμένου να αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της.
Πριν από λίγες ημέρες η μητέρα της Κοκό, η 48χρονη Ρέιτσελ, είχε στρώσει το τραπέζι για το πρωινό. Κάθισαν μαζί με την κορούλα της και τον άνδρα της, τον Λούκα και έτρωγαν λίγο πριν φύγουν για δουλειά. Ξαφνικά εκεί που η Κοκό καθόταν αμίλητη όπως πάντα, γύρισε, τους κοίταξε με τα μεγάλα εκφραστικά της μπλε μάτια και τους είπε: «παρακαλώ θα ήθελα και άλλο τοστ».
Οι δυο γονείς έμειναν με τα πιρούνια στον αέρα. Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και δεν πίστευαν αυτό που άκουγαν. Τότε η μικρή επανέλαβε πάλι την πρόταση της: «παρακαλώ θα ήθελα και άλλο τοστ». Οι γονείς άρχισαν να χοροπηδούν από τη χαρά τους. Μια σιωπή 3 χρόνων, μια απομόνωση 1000 ημερών είχε φτάσει στο τέλος της.
Οι Μπράντφορντ που έχουν άλλα 3 παιδιά θεωρούν πως η μέθοδος ΑΒΑ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και αφορά στην επικοινωνία με αυτιστικά παιδιά, είχε αποτέλεσμα.
koko4
koko3
koko1
koko2
koko0
Πηγή:  topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου