Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Το τέλος ενός αριβίστα

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/to-telos-enos-aribista/2.104322
Έχουμε μάθει πολύ καλά τον Αλέξη Τσίπρα. Κι από την καλή κι από την ανάποδη. Αναμφισβήτητα, αν και αμόρφωτος, έχει το χάρισμα της πολιτικής επικοινωνίας και ξέρει να παίζει καλά το πολιτικό παιχνίδι.

Το βασικό είναι ότι μέχρι τώρα έδειξε πως ό,τι κάνει δεν το κάνει για την πατρίδα του αλλά για την πάρτη του, για την πολιτική του επιβίωση. Και για το λόγο αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως μετρ του πολιτικού αριβισμού. Από πέρυσι έκανε ό,τι χρειαζόταν για να μείνει στην εξουσία. Αν ισχύουν μάλιστα οι φήμες ότι την στροφή την είχε αποφασίσει από πέρυσι τον Φεβρουάριο και άφηνε τον Βαρουφάκη να αλωνίζει ώστε να του φορτώσει την καταστροφή και την ευκαιρία να υπογράψει το μνημόνιο επειδή ο Γιάνης τον ανάγκασε με τις πράξεις του, τότε μιλάμε για τον απόλυτο αριβίστα.
Ακόμη και το δημοψήφισμα το έκανε για να υπερισχύσει το «ναι» και να έχει έτσι τις πλάτες του λαού ώστε να κάνει τη μνημονιακή του στροφή. Άλλο που ο κόσμος ψήφισε «ναι» και ο Αλέξης αναγκάστηκε να πάει σε πιο επώδυνη συμφωνία απ’ ότι ήλπιζε.
Ακόμη και τις εκλογές τις έκανε για να εγκλωβίσει τον κόσμο, να του δώσει «λευκή επιταγή» και να πάει σε διαπραγμάτευση χωρίς εμπόδια και εντάσεις.
Μέχρι τώρα όλα του βγήκαν. Ο Αλέξης είναι κυρίαρχος, είναι ένα χρόνο πρωθυπουργός, μέχρι πρόσφατα δεν είχε αντίπαλο, όλα του πήγαιναν πρίμα. Μέχρι που ήρθε το ασφαλιστικό, καπάκι με τους κομματικούς διορισμούς για να του προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των επαγγελματιών χαρακτηρίζονται πρωτοφανείς ενώ ο σάλος που ξέσπασε με τον Ιάσονα Σχινά – Παπαδόπουλο ουσιαστικά έκανε τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση. Ήρθε και ο Βαρουφάκης να μιλήσει για το «σχέδιο Χ» και η «καυτή» πατάτα στα χέρια του αριβίστα Αλέξη είναι πλέον βόμβα έτοιμη να εκραγεί.
Μπορεί στο Νταβός ο Τσίπρας να παρουσιάζει τη δημιουργική λογιστική του για βελτίωση της οικονομίας και να ζητά αναδιάρθρωση του χρέους, όλοι όμως του λένε να περάσει πρώτα το Ασφαλιστικό. Πώς θα το κάνει αυτό όταν όλη η Ελλάδα είναι σε αναβρασμό;
Και καταλήγουμε στο εξής: Ο «παίκτης» που λέγεται Αλέξης τι κίνηση θα κάνει στην πολιτική σκακιέρα; Πάντα για να σώσει το τομάρι του φυσικά και αδιαφορώντας για τη χώρα.
Έχει «σχέδιο Β» ο πρωθυπουργός για να διασωθεί πριν τη θύελλα που πλησιάζει;
Θα πάει σε εκλογές με νέο εκλογικό σύστημα για να ψαλιδίσει τη ΝΔ και να βάλει στο παιχνίδι για τα καλά τα μικρά κόμματα;
Θα ζητήσει ευρύτερες συμμαχίες και θα μοιράσει ρόλους, καρέκλες και εξουσία όπως έκανε με τον Καμμένο;
Θα κάνει ηρωϊκή έξοδο λέγοντας ότι δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει οι κακοί ξένοι και η «τρόικα εσωτερικού»; Θα το παίξει επαναστάτης και αντιμνημονιακός για να ξανακοροϊδέψει τους πολίτες;
Θα εκβιάσει τους δανειστές με εκλογές και θα κάνει τη χώρα «Κούγκι» ή θα κάνει μια ακόμη κωλοτούμπα, θα τα βρει με τους Θεσμούς, θα αλλάξει το ασφαλιστικό, θα πάρει άλλα μέτρα και θα τα περάσει από τη Βουλή;
Είναι ερωτήματα που σύντομα θα απαντηθούν. Το σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης θα κάνει ό,τι τον συμφέρει προσωπικά και κομματικά. Οι ιδεοληψίες δεν τον αφήνουν να ενεργήσει πατριωτικά. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξει και ο ελληνικός λαός αλλά και η ΝΔ. Δεν πρέπει να πιαστεί κανείς κορόιδο από τον αριβίστα Αλέξη που μοιάζει όλο και περισσότερο με την «κότα» που του πέταξαν στο Μαξίμου προχθές. Δεν τολμά να συγκρουστεί δηλαδή, κάνει το περιβόητο chicken game, υποχωρεί πάντα και μετά βρίσκει ένα εξιλαστήριο θύμα ή πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες προκειμένου να επιβιώσει.
Για να δούμε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Και κυρίως να δούμε αν θα έχει ωριμάσει ο κόσμος ώστε να μην την ξαναπατήσει και να τον στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου