Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ειδικό Δικαστήριο, Τώρα!

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/eidiko-dikastirio-tora/2.104320
«Ο ελληνικός λαός γνώριζε, αλλά μας ψήφισαν τον Σεπτέμβρη οπότε...»

Αυτή είναι η... ημιεπίσημη θέση της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις που έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Πολύ σωστά πράττει το Μαξίμου. Η μαγική λέξη είναι «εκλογές» και καλά κάνει και την χρησιμοποιεί. Ας προσέχαμε αφού οι κάλπες λειτουργούν πλέον ως «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ».
Καταρρέουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές; Ο κόσμος ψήφισε και ζήτησε νέα διαπραγμάτευση.
Διαλύει ο Βαρουφάκης τη χώρα και μας στέλνει η Ζωή στο τρελάδικο; Ε, και; Αυτοί έφυγαν, ο κόσμος έδωσε 36% στον Τσίπρα.
Κλείνουν οι τράπεζες και έχουμε ακόμη capital controls; Και τι έγινε; Εδώ χάνονταν οι καταθέσεις μας και ψηφίσαμε 62% «όχι» στο δημοψήφισμα. Διαλύονται οι επιχειρήσεις και η οικονομική δραστηριότητα στενάζει; Και τι έγινε; Ο Σεπτέμβρης αναβάπτισε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπογράφουμε νέο μνημόνιο και μάλιστα με σκληρότερους όρους; Δεν συμβαίνει τίποτε αφού ο λαός μας έδωσε το «οκ» τον Σεπτέμβρη.
Έχουμε πει τα απίστευτα ψέματα, είμαστε η χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας; Στήνουμε κομματικό κράτος στα πρότυπα του Πασοκιστάν; Δέρνουμε αγρότες και συνταξιούχους εμείς οι αριστεροί ευαίσθητοι; Γιατί να χολοσκάμε. Αφού η κάλπη μας έδωσε τη δύναμη.
Πρώτος μάγκας ο Αλέξης, δε χωράει καμιά αμφιβολία. Και ο λαός ας κάτσει στα αυγά του. Πριν από τέσσερις μήνες ήξερε για το έγκλημα της κυβέρνησης. Όπως λέει και ο τίτλος ταινίας «γνώριζε τι έκανε πέρυσι». Αφού οι πολίτες εμπιστεύτηκαν την Αριστερά μήπως είναι περιττό να μιλάμε και να κρίνουμε. «Ψηφίσατε... Βγάλτε το σκασμό». Αυτό μας λέει ο Τσίπρας κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό.
Ακόμη κι αν αυτό έχει να κάνει με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Με την οριστική βαλκανοποίηση της οικονομίας, με τις χειρότερες συνθήκες ζωής από αυτές που ζούμε μέσα στα Μνημόνια.
Όποιος δεν καταλαβαίνει τι θα συνέβαινε αν -όπως είπε ο Βαρουφάκης- σ' εκείνη την κρίσιμη σύσκεψη ο Τσίπρας δεν άδειαζε τον ροκ σταρ και δεν χόρευε τσάμικο στους ρυθμούς του Σόιμπλε, είναι βλάκας. Ολική καταστροφή που ο πρωθυπουργός απέφυγε για έναν και μόνο λόγο. Γιατί κατάλαβε ότι θα γινόταν ήρωας για δύο ημέρες και προδότης για μια ζωή.
Επέλεξε να μη γίνει ήρωας, να κοροϊδέψει και πάλι το λαό που έτσι κι αλλιώς πιάνεται εύκολα κορόιδο, και να συνεχίσει να κυβερνά όσο πάει. Αν προχωρούσε στο «σχέδιο Χ» του Βαρουφάκη θα τον αποθέωνε ο κόσμος στο Σύνταγμα για κάνα δύο μερόνυχτα. Και μόλις θα... έκοβε η λόρδα θα τον έφερνε ξανά στο Σύνταγμα αλλά για άλλο λόγο.
Θα πρέπει, όμως, να αναλογιστούμε αν αυτό το έγκλημα διαρκείας της κυβέρνησης μπορεί να παίρνει απαλλαγή με μια εκλογική αναμέτρηση. Μπορεί π.χ. να στήνεις στον τοίχο έναν ολόκληρο λαό, να τον κοροϊδεύεις στη συνέχεια και να την γλιτώνεις εσαεί;
Δεν ξέρουμε αν θα είναι για την τιμή των όπλων ή αν θα αφυπνιστούν οι πολίτες, αλλά όλα τα κόμματα πρέπει να ζητήσουν εξεταστική επιτροπή. Κι αν έχει τα κότσια ο Τσίπρας να συμφωνήσει. Όλα να βγουν στο φως. Όλα να αποκαλυφθούν στον ελληνικό λαό. Να γίνει και Ειδικό Δικαστήριο. Φταίει μόνο ο ημίτρελος Βαρουφάκης; Να πάει φυλακή ή τουλάχιστον να μην βολοδέρνει από συνέδριο σε συνέδριο και βγάζει λεφτά με το δράμα μας. Δε μπορεί να μείνει ατιμώρητος ένας άνθρωπος που αποκάλυψε plan B και ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων των υπουργών εξευτελίζοντας τη χώρα του.
Φταίει και ο Τσίπρας; Να ξεκουμπιστεί από το Μαξίμου και να πληρώσει για τις επιλογές του.
Αν πάλι ο πρωθυπουργός δεν έχει τα κότσια, ας απορριφθεί η πρόταση των κομμάτων αλλά θα γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι έπαιξαν την πατρίδα στα ζάρια. Για να μην ξανακάνει το ίδιο λάθος στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου