Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η Ερμηνεία της Εικόνας της Πεντηκοστής

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/05/blog-post_663.html



Η εικόνα της Πεντηκοστής παρουσιάζει υπερώο. Είναι το υπερώο που έμεναν οι Απόστολοι μετά την Ανάληψη του Κυρίου. Οι Απόστολοι κάθονται ημικυκλικά. Στην κορυφή του ημικύκλιου είναι οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος. Τρίτος δεξιά του Πέτρου είναι ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς και απέναντι του ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος, τρίτος κοντά στον Παύλο. Ακολουθούν οι υπόλοιποι Απόστολοι κατά σειράν ηλικίας. Όλοι είναι ήρεμοι με γλυκεία έκφραση και στοχαστικό βλέμμα. Κρατούν ειλητάρια έκτος του Αποστόλου Παύλου, που κρατεί βιβλίο. Είναι τα σύμβολα του διδακτικού χαρίσματος, που έλαβαν από το Άγιο Πνεύμα. Μεταξύ των Πρωτοκορυφαίων διακρίνεται ένα κάθισμα κενό. Είναι η θέση του Χριστού, της θείας Κεφαλής της Εκκλησίας, την οποίαν εικονίζει η εικόνα της Πεντηκοστής.

Το Άγιο Πνεύμα (του Αγίου Λουκά Κριμαίας)

http://www.agioritikovima.gr/diafora/theologikos-log/diafora/item/60804-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1
Το Άγιο Πνεύμα
Αγίου Λουκά Κριμαίας
Λόγος εις το Ιω. 3,1-21
«Το Πνεύμα όπου θέλει πνει, και την φωνήν αυτού ακούεις, αλλ’ ουκ οίδας πόθεν έρχεται και που υπάγει. ούτως εστί πας ο γεγεννημένος εκ του Πνεύματος» (Ιω. 3,8).

Άγιος Πορφύριος – «Αυτά τα κάνει το Άγιο Πνεύμα!» (διάλογος με Γερμανίδα)

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/05/blog-post_926.html



Κάποτε συνόδευσα στον Άγιο Γέροντα μία Γερμανίδα γιατρό, η οποία κατόπιν των δικών μου αφηγήσεων περί της αγιότητος του Παππούλη μας, είχε μεγάλη επιθυμία να τον επισκεφθεί.
Η Γερμανίδα δεν γνώριζε την Ελληνική γλώσσα. Όμως σε λίγα λεπτά αρχίζει ένας διάλογος μεταξύ τους, τον οποίον κατ’αρχήν θεώρησα φυσικό.

Γιατί γονατίζουμε τρεις φορές στον Εσπερινό της Πεντηκοστής;

http://www.diakonima.gr/2010/05/23/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%83/
Μητροπολίτου Προικοννήσου Ιωσήφ
«Θεέ μου…Είμαι πεσμένος… Σήκωσέ με. Ανάστησέ με. Σώσε με!…»
Κατά την «έσχατη» και «μεγάλη» και «σωτήρια» ημέρα της Πεντηκοστής, κατά την οποία μας αποκαλύφθηκε και προσκυνούμε και δοξάζουμε το μέγα μυστήριο της Αγίας και Ομοουσίου και Ζωοποιού και Αδιαιρέτου και Ασυγχύτου Τριάδας, του Ενός και Μοναδικού Θεού. του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αμέσως μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τελούμε τον «Εσπερινό της Γονυκλισίας», κατά τον οποίο ψάλλουμε ύμνους αφιερωμένους κατ’ εξοχήν στο Πανάγιο Πνεύμα, το τρίτο Πρόσωπο της Τρισηλίου Θεότητας, που είναι «φως και ζωή και ζώσα πηγή νοερά. Πνεύμα σοφίας, Πνεύμα συνέσεως, αγαθόν, ευθές, νοερόν, ηγεμονεύον, καθαίρον τα πταίσματα, Θεός και θεοποιούν, πυρ εκ πυρός προϊόν, λαλούν, ενεργούν, διαιρούν τα χαρίσματα».
Αμέσως μετά την «Είσοδο» του Εσπερινού, κι αφού ψαλεί το «Φως ιλαρόν» και το πανηγυρικό Μέγα Προκείμενο «Τίς Θεός Μέγας ως ο Θεός ημών; Συ ει ο Θεός, ο ποιών θαυμάσια μόνος!» σε ήχο βαρύ, μεγαλόπρεπο, αντάξιο του νοήματος και του μηνύματός του, ο Διάκονος μας καλεί, κλήρο και λαό, να γονατίσουμε και ν’ απευθύνουμε στο Θεό γονυπετείς λόγο ικεσίας: «Έτι και έτι, κλίναντες τα γόνατα, του Κυρίου δεηθώμεν».

Οι Ευχές της Γονυκλισίας της Πεντηκοστής στη δημοτική.

http://www.in-agiounikolaoutouneou.gr/apps/gr/spag/3_1338638542.html
 
Η Πρώτη Ευχή.
Άχραντε, Αγιώτατε, Άναρχε, Ακατάληπτε, Αόρατε, Ανεξιχνίαστε, Αναλλοίωτε, Ανυπέρβλητε και Ανεξίκακε Κύριε στο αμέτρητο και άπειρο έλεός Σου. Έσυ είσαι αποκλειστικά ο Μοναδικός, που είσαι στον Εαυτό Σου η πηγή της αιώνιας ζωής. Είσαι Φως, που κατοικείς ανάμεσά μας, αλλά και κανένας δεν μπορεί να Σε προσεγγίσει (=απρόσιτος). Είσαι ο Δημιουργός του ουρανίου χώρου, της γης και της θαλάσσης και όλων, όσων δημιουργήθηκαν σ' αυτούς τους χώρους. Εσύ ικανοποιείς σε όλους τα αιτήματά τους, προτού Σε παρακαλέσουν γι' αυτά.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΑΝΟΙΞΗ 2015: Λουλούδια παντού σε Μενίδι και ορεινό Βάλτο! (φωτογραφίες)

Φωτογραφίες: Χρήστος Αλεξόπουλος

Από τότε που έπεσε η Πόλη, ησύχασαν όλοι...(συγκλονιστικό άρθρο)

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/05/blog-post_171.html


του Στρατή Ανδριώτη

Αξιοπερίεργο! Αιώνες λυσσομανούσαν οι βάρβαροι λαοί να κατακτήσουν το Βυζάντιο, την Πόλη των πόλεων, την ένδοξη Κωνσταντινούπολη, την χριστιανική πρωτεύουσα του Ελληνισμού που άκμαζε διαρκώς, καί ήταν πλούσια σε όλα της, κυρίως στον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό της. Την αποκάλεσαν Πόλη Ιερή, Θεία, Βασιλίδα, Παράδεισο και χίλια δυο άλλα ονόματα της έδωσαν για να την λαμπρύνουν περισσότερο...

Από τα σκοτεινά σοκάκια της αθεΐας, της ασωτίας και του πνευματισμού!

http://www.agioritikovima.gr/diafora/theologikos-log/diafora/item/60646-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%90%CE%B1%CF%82,-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%89%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8DΑπό τα σκοτεινά σοκάκια της αθεΐας, της ασωτίας και του πνευματισμού!
Ο χημικός Σπύρος Μενάγιας, ο μετέπειτα αγιορείτης μοναχός Γεράσιμος (1881-1957), αφού πέρασε από τα σκοτεινά σοκάκια της αθεΐας, της ασωτίας και του πνευματισμού, βγήκε στο φως ανακαλύπτοντας την αληθινή πίστη στον Θεάνθρωπο Ιησού.

«Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θά' ναι» - Οι θρύλοι για την άλωση της Πόλης

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/05/blog-post_562.html


Όταν έπεσε η Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους, ένα πουλί ανέλαβε να πάει ένα γραπτό μήνυμα στην Τραπεζούντα στην Χριστιανική Αυτοκρατορία του Πόντου για την Άλωση της Πόλης. Μόλις έφτασε εκεί πήγε κατευθείαν στη Μητρόπολη που λειτουργούσε ο Πατριάρχης και άφησε το χαρτί με το μήνυμα πάνω στην Άγια Τράπεζα. Κανείς δεν τολμούσε να πάει να διαβάσει το μήνυμα. Τότε πήγε ένα παλικάρι, γιός μιας χήρας, και διάβασε το άσχημο μαντάτο «Πάρθεν η Πόλη, Πάρθεν η Ρωμανία».

Οι τελευταίες στιγμές του Έλληνα Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ, Δραγάση Παλαιολόγου…

http://olympia.gr/2015/05/29/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF-4/


«Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου»,
λάδι σε καμβά, 125Χ100 εκ.

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

(Μια μυθιστορηματική αφήγηση που φωτίζει το πρόσωπο του τελευταίου μαρτυρικού Αυτοκράτορα της Ρωμανίας, βασισμένη σε ιστορικές αναφορές)

Η συγκλονιστική τελευταία δημηγορία του Παλαιολόγου, το βράδυ της 28ης Μαΐου 1453


http://hellasforce.com/2014/10/01/palaiologos/
1453

«Ο βασιλεύς διά λέξων ευγλώττων, ας αναγράφει και ο αρχιεπίσκοπος Λεονάρδος, υπέμνησε πρώτον τους ακροατάς ότι άριστα εγίνωσκον πάντες, ότι είχεν επιστή η εσχάτη ώρα, ότι ο άγριος πολέμιος της υπάρξεως αυτών και της πίστεως ο από μακρού ήδη πολιορκών την βασιλεύουσαν, νομίζων ότι είναι κύριος αυτής, παρεσκευάζετο να καταφέρεη κατ’αυτής μετά τινας στιγμάς τα τελευταία πλήγματα, ίνα ει δυνατόν, ως όφις τον ιόν εκχύση και ως λέων ανήμερος καταπίη ημάς. Διά τούτο λέγω και παρακαλώ υμάς ίνα στήτε ανδρείως και μετά γεννίας ψυχήςμ ως πάντοτε έως του νύν εποιήσατε, κατά των εχθρών της πίστεως ημών.

Σημαίνει ο Θεός (Νεοχώρι Χαλκιδικής) - Μακεδονικά τραγούδια για την άλωση της Πόλης (BINTEO)

http://www.agioritikovima.gr/all/item/60683-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B9-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1-binteoΣημαίνει ο Θεός (Νεοχώρι Χαλκιδικής) - Μακεδονικά τραγούδια (BINTEO)
29 Μαΐου 1453. Η συγκλονιστικότερη ημέρα του νεότερου Ελληνισμού. Η Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των πόλεων έπεσε στα χέρια των εχθρών. Τέτοια η θλίψη του Ελληνισμού, που απ' άκρον εις άκρον της Αυτοκρατορίας όλοι θρήνησαν με τον τρόπο τους την Άλωση της Ρωμανίας (Βυζαντινής Αυτοκρατορίας). Σαν έπεσε τελειωτικά η Πόλη στα χέρια των Τούρκων, ο πόνος κι ο καημός ήταν μεγάλος. Κι έγινε τραγούδι ο πόνος και θρήνος ο καημός. Κι αν η άλωση ήταν γεγονός, η ελπίδα πως κάποια μέρα... πάλε με χρόνια και καιρούς... έμειναν πάντα...

29 Μαϊου. Κωνσταντινούπολις, η αιώνια πρωτεύουσα και καρδιά του γένους των Ρωμηών

http://olympia.gr/2015/05/29/%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85/

1453

Γράφει ο Ιωάννης Κων. Νεονάκης MD, MSc, PhD.

«Η Πόλη ήταν το σπαθί, η Πόλη το κοντάρι, η Πόλη ήταν το κλειδί της Ρωμανίας όλης.»*

Στις 11 Μαΐου του 330 μΧ εγκαινιάζεται με λαμπρότητα από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο η Nova Roma, η Νέα Ρώμη, η νέα πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η νέα πρωτεύουσα της Ρωμανίας. Ο θρύλος λέει ότι όταν ο Μέγας Κωνσταντίνος χάραζε τα όρια της πόλης, ακολουθούσε άγγελο Κυρίου, ο οποίος του υπεδείκνυε τα σημεία. Η πόλη ήταν εξαρχής ιερή και αφιερώθηκε στην προστάτιδά της Παναγία. Με την πάροδο του χρόνου και προς τιμή του Αγίου Μεγάλου Κωνσταντίνου η πόλη θα λάβει το όνομα Κωνσταντινούπολις. Η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν απλώς το υπερεθνικό, διοικητικό κέντρο της Ρωμανίας (Βυζαντινής Αυτοκρατορίας), δεν ήταν απλώς ένα πολύ μεγάλο εμπορικό, οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτισμικό και κοινωνικό κέντρο. Εξ αρχής είχε τις προϋποθέσεις και πολύ γρήγορα κατέστη το οικουμενικό κέντρο του Ορθοδόξου κόσμου. Η Ορθοδοξία απετέλεσε τη νοηματοδότηση, το σκοπό και τον κεντρικό άξονα ύπαρξης αυτής της πόλης. Και η Ορθοδοξία με τη σειρά της προσέφερε στην Κωνσταντινούπολη και σ’ όλη τη Ρωμηοσύνη μια πνοή αθανασίας και αιωνιότητας.

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ "ἡ εἰσαγωγή τοῦ σφραγίσματος" (Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης) Β΄ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2015/05/2015_28.html

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
"ἡ εἰσαγωγή τοῦ σφραγίσματος" (Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης)
Β΄ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 
ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ


 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ!

Αν δεν ξέρεις να πέφτεις (ελεγχόμενα), χάθηκες...(γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος)

http://aegeanhawk.blogspot.gr/2015/05/blog-post_93.html



Ένας παμπάλαιος «διεθνής» μύθος στον κόσμο του «επιχειρείν και εμπορεύεσθαι» διατείνεται πως ο «παλιός και έμπειρος έμπορος» βάζει μεν τον γιό του στη δουλειά, του ανοίγει το πρώτο μαγαζί αλλά "στα κρυφά" φροντίζει να αποτύχει...και μάλιστα οδυνηρά και με πάταγο...

Ο λόγος;

Κυβέρνηση και Ευρωζώνη διαπραγματεύονται χωρίς να έχουν συμφωνήσει για το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης! (του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου)

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) Ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Κυβέρνηση και Ευρωζώνη διαπραγματεύονται χωρίς να έχουν συμφωνήσει για το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης!
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.            Κυβέρνηση και Ευρωζώνη διαπραγματεύονται χωρίς να έχουν συμφωνήσει για το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης!
Παρότι έχουν συμφωνήσει πως η διαπραγμάτευση θα γίνει με βάση τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου! 

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ AVAAZ.ORG ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΣ FIFA. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΚΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ) ΚΥΡΙΕ;


H αστυνομία της Ελβετίας μόλις συνέλαβε επτά υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA για εκτεταμένη διαφθορά. Τώρα έχουμε 24 ώρες για να δώσουμε πόδι στον αρχηγό της FIFA, Sepp Blatter, ώστε να μην επανεκλεγεί πρόεδρος για πέμπτη φορά.Υπόγραψε γρήγορα και διάδωσέ το σε όλους – η ομάδα του Avaaz είναι ήδη έτοιμη να παραδώσει την έκκλησή μας στην αυριανή συνάντηση του συμβουλίου της FIFA στη Ζυρίχη.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ










Φίλοι και φίλες,

H αστυνομία της Ελβετίας μόλις συνέλαβε 7 υψηλόβαθμα στελέχη τηςFIFA, δίνοντας ελπίδα στα δισεκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αγαπούν το ποδόσφαιρο και σιχαίνονται τη διαφθορά. Αλλά αν δεν κινηθούμε γρήγορα, ο Sepp Blatter θα τη γλιτώσει και θα επανεκλεγεί για πέμπτη φορά πρόεδρος της FIFA!

Εορτή Αγίου Παύλου (συνέχεια): Βραβεύσεις κ. Κέκη και κ. Γεωργουλοπούλου

http://www.fotgrammi.gr/index.php/news-ipipa/946-28515----------


ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ
ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

δρα: πόλλωνος 23Β 10557 θήνας
Δι’ λληλογραφίαν : ΜΟΥΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟΝτηλ. 210 3254321-2 fax. 210 3236978
e-mail: fot_gram@otenet.gr ἱστοσελίςwww.fotgrammi.gr
Α.Φ.Μ. 090050859 * Ε Δ.Ο.ΥΑΘΗΝΩΝ



ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΥ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΥΛΟΥ
ΑΡΟΑΝΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 23.5.2014
(συνέχεια)

ΒΡΑΒΕΥΣΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Κυρίου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΕΚΗ

(Παρουσίασις ὑπὸ τοῦ Διευθυντοῦ τῆς Ριζαρείου Ἐκκλησιαστικῆς Σχολῆς κ. Δημητρίου Μίχα)

Περί κομμουνιστικής ηθικής και οι κωλοτούμπες των ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ (Toυ πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

Περί κομμουνιστικής ηθικής και οι κωλοτούμπες των ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ
Ετούτα τα χρόνια της παρακμής, πολλές φορές ο γράφων καυτηρίασε τις ιδεολογικές και πολιτικές κωλοτούμπες των αστών πολιτικών και των Ερζάτς προοδευτικών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα πάσης φύσεως ατομικά τους συμφέροντα. Πρόκειται για ένα κακόμορφο φαινόμενο του ελληνικού δημόσιου βίου, το οποίο ανέδειξα πριν από πολλά χρόνια, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της τήρησης ορισμένων κανόνων ατομικής και πολιτικής ηθικής, ιδιαίτερα από τα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κόμματα (βλ. π.χ. το άρθρο μου: «Η ύπαρξη πολιτικής ηθικής στην πρακτική των κομμάτων» («Η Καθημερινή», 5-4-1985).

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Η Παναγία είναι η Ελπίδα των απελπισμένων (του Φώτη Κόντογλου)

http://www.agioritikovima.gr/diafora/theologikos-log/diafora/item/60608-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BDΗ Παναγία είναι η Ελπίδα των απελπισμένων
Φώτης Κόντογλου
Η Παναγία είναι η ελπίδα των απελπισμένων, η χαρά των πικραμένων, το ραβδί των τυφλών, η άγκυρα των θαλασσοδαρμένων, η μάνα των ορφανεμένων.

Άγιος Ανδρέας ο διά Χριστόν σαλός (28 Μαΐου)

http://www.diakonima.gr/2015/05/28/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%82/

 Άγιος Ανδρέας ο διά Χριστόν σαλός

Άγιος Ανδρέας ο διά Χριστόν σαλός
Εορτάζει στις 28 Μαΐου εκάστου έτους.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Οδοιπορικό στα ασκητήρια του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/05/blog-post_148.html


ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

http://www.orthros.eu/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1,%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7,%CE%B1%CE%BC%CE%BA%CE%B1/850-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF.html
Ktp 01Ktp F

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος (27 Μαΐου)

http://www.diakonima.gr/2015/05/27/%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%82-2/

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
Εορτάζει στις 27 Μαΐου εκάστου έτους.

Βιογραφία

Ο Άρης Βελουχιώτης κάνει Εσπερινό με την Γερόντισσα Ευπραξία στην Ιερά Μονή Καλάμου Αττικής - Συγκλονιστική Μαρτυρία

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/05/blog-post_853.html



«Ευχόμενος από μέσης καρδιάς ο Πανάγαθος Θεός ημών Κύριος Ιησούς Χριστός να ευλογήσει έτσι ώστε το κείμενο που ακολουθεί να γίνει αιτία συνεκτική για το έθνος. Σας προτείνω να το αναγνώσετε με προσοχή και δυνατή προοπτική απόφαση υψίστης εθνικής συνοχής».
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης

27.000 χρόνια φίλοι άνθρωπος και σκύλος

http://olympia.gr/2015/05/28/27-000-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82/

anthropos-skulos
Η ξεχωριστή σχέση του ανθρώπου με το σκύλο ενδεχομένως ξεκίνησε πριν από 27 με 40 χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με γονιδιωματική ανάλυση του αρχαίου οστού ενός λύκου της περιοχής Ταϊμίρ της Σιβηρίας.

Παγκόσμια Ανησυχία – 25% των ανθρώπων αποδέχονται το Τσιπ-Χάραγμα του θηρίου!

http://hellasforce.com/2015/05/28/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-25-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF/
αγκόσμια Ανησυχία - 25% των ανθρώπων αποδέχονται το Τσιπ-Χάραγμα του θηρίου!
ΤΡΑΓΙΚΟ… Η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει αρχίσει να εξαπλώνεται ανάμεσα στους ανθρώπους…

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

http://olympia.gr/2015/05/28/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B1/

image

Η γενναιοδωρία των Ελλήνων είναι γνωστή. Μια ομογενής στη Βιρτζίνια το κάνει πράξη, εντυπωσιάζοντας τους Αμερικανούς.

Πριν από κάποιες ημέρες, έξω από το εστιατόριο «Ζορμπάς» της Ελένης Φωτιάδου, στο Βιρτζίνια Μπιτς, συνέβη κάτι που λύγισε όλη τη γειτονιά: Ενας άνδρας έψαχνε στα σκουπίδια του μαγαζιού για να βρει κάτι να φάει.

ALERT> Αυτό είναι το PLAN B του Πρωθυπουργού αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές!

http://hellasforce.com/2015/05/28/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-plan-b-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD/AYTO EINAI TO PLAN B ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

taxalia.blogspot

Εσύ, πόσο σαπιοσέξουαλ είσαι; (του συγγραφέα Πέτρου Αργυρίου)

http://agriazwa.blogspot.gr/2015/05/blog-post_25.html


30 χρόνια θυμού και σήμερα. Με τα τελευταία πέντε χρόνια να ναι σχεδόν ανεξέλεγκτος.
Η ελπίδα ήλθε είδε και παρήλθε.
Και ο πήχης των προσδοκιών αντί να ανεβαίνει ψηλά κατεβαίνει στα τάρταρα.
Πόσο πιο χαμηλά πια;

Σύλλογος Επιστημόνων Ελαφονήσου: ΟΧΙ στο αγκυροβόλιο πλοίων στην αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου –στο Παυλοπέτρι της Ελαφονήσου-, στον όρμο των Βατίκων και στο Μπογάζι του Τσιρίγου (των Κυθήρων)

http://sullogos-epistimonwn-elafonisos.blogspot.gr/p/blog-page_15.html

ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Το Προϊστορικό Παυλοπέτρι της Ελαφονήσου και η τροπική Πούντα.
Πλοίο αγκυροβολεί πάνω ακριβώς από το θαλάσσιο χώρο που κείται η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο (παλαιότερη φωτογραφία αρκετά προβεβλημένη στα ΜΜΕ). Ασύγγνωστη πολιτιστική και οικολογική καταστροφή για πάνω από δέκα χρόνια, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.


Φώτης Αλεξόπουλος : Eπιστολή για χάραξη παραλιακής οδού στον Δήμο Πηνειού

Εμφάνιση 300878_1905941302154_817475687_n.jpg
Επιστολή απέστειλε ο πρ. Αναπληρωτής Βουλευτής Νομού Ηλείας των ΑΝΕΛΛ  κ. Φώτης Αλεξόπουλος στον Περιφερειάρχη  Δυτικής Ελλάδας κ. Απ.  Κατσιφάρα  και στον Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό για το θέμα της μελέτης χάραξης παραλιακού δρόμου από τον οικισμό Αρκούδι έως και το τοπικό διαμέρισμα Παλαιοχωριου του Δήμου Πηνειού .

Δελτίο Τύπου Εορτής Αγίου Νέου Οσιομάρτυρος Παύλου. Αροανία Καλαβρύτων 23.5.2015

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ
ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

δρα: πόλλωνος 23Β 10557 θήνας
Δι’ λληλογραφίαν : ΜΟΥΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟΝτηλ. 210 3254321-2 fax. 210 3236978
e-mail: fot_gram@otenet.gr ἱστοσελίςwww.fotgrammi.gr
Α.Φ.Μ. 090050859 * Ε Δ.Ο.ΥΑΘΗΝΩΝ

Περί δημοψηφισμάτων (Toυ πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

Περί δημοψηφισμάτων

Επειδή η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν γίνονται δημοψηφίσματα, τα οποία οι εκάστοτε κυβερνήσεις θεωρούν ως… αντιλαϊκά και υπονομευτικά της δημοκρατίας, υπενθυμίζω ότι το σχιζοφρενικό αυτό γεγονός ανέδειξα εδώ και μια δεκαετία με το άρθρο μου: «Η λαϊκή κυριαρχία και τα δημοψηφίσματα» (βλ. το μηνιαίο περιοδικό «Ηλιαία», τεύχος Ιουνίου 2005 και αναδημοσίευση στο έργο μου: «Κριτικά Κείμενα», εκδ. «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2012, σελ. 41-45).

Διαβάστε στα «Επίκαιρα»: ΡΗΞΗ Ή ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ; Οι ολιγάρχες αντεπιτίθενται



Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις
μόνο στα epikaira.gr

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

25 Μαΐου: Μνήμη της Γ’ ευρέσεως της τιμίας κεφαλής του προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου

http://www.diakonima.gr/2015/05/25/%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3-%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE-3/
σφδηησ25 (3)Εορτάζει στις 25 Μαΐου εκάστου έτους.
Φωνὴ βοῶντος γῆς μυχῷ κεκρυμμένη,
Τῆς γῆς ῥαγείσης, πᾶσιν ἤχησε ξένως.
Εἰκάδι δὲ Προδρόμοιο Κάρην εὗρον κατὰ πέμπτην.
Η τιμία κεφαλή του Βαπτιστή Ιωάννη, ενώ ήταν κρυμμένη για πολλά χρόνια, φάνηκε μέσα από τη γη και έλαμψε ως χρυσός

"Ἑλένη, κοίταξε ἀριστερά"! Άλλο ένα συγκλονιστικό θαύμα της Παναγιάς μας και των Αγίων Ταξιαρχών!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/05/blog-post_6.html


Ἦταν χρυσοχέρης καὶ καλόψυχος ὁ Ἀντρέας. Τεχνίτης ὑδραυλικὸς ἄριστος σὲ μιὰ γειτονιὰ τοῦ Παλαιοῦ Φαλήρου. Τὸν προτιμοῦσαν ὅλοι στὴ γειτονιὰ καὶ μὲ τὶς οἰκονομίες του κατάφερε νὰ ἀγοράσει κι ἕνα διαμερισματάκι. Ὅταν καθόταν τὸ βραδάκι στὴ βεράντα του νὰ ξαποστάσει ἀπ’ τὸν κόπο τῆς μέρας κι ἀγνάντευε τὴ θάλασσα πίνοντας τὸ καφεδάκι του, ἀναγάλλιαζε ἡ ψυχή του μὲ τὴν ὡραία θέα τῆς θάλασσας.

Το Θαύμα του Αγίου Γεωργίου με το θηρίο

http://www.agioritikovima.gr/thavmata/item/60393-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BFΤο Θαύμα του Αγίου Γεωργίου με το θηρίο
Στην Ανατολική επαρχία της Ατταλείας και στην πόλι Αλαγία εβασίλευε κάποιος Σέλβιος που ήταν πολύ χριστιανομάχος. Είχε βασανίσει πολλούς χριστιανούς για ν' αρνηθούν την πίστι τους και έπειτα τους εφόνευε.

Ὁ Ἅγιος Πορφύριος γιὰ τὸ κακὸ ποῦ μᾶς ἔκανε κάποιος

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/05/blog-post_479.html

Tὸ νὰ συγχωροῦμε ὅσους μᾶς ἔβλαψαν, τὸ θεωροῦσε ὁ Γέροντας πολὺ βασικό. Πολύ συχνὰ ἐπαναλάμβανε τὸ στίχο τῆς εὐχῆς: «Πρῶτον καταλλάγηθι τοῖς σὲ λυποῦσιν».

Η ιστορία ¨σημείον αντιλεγόμενον¨ στον ενεργειακό-γεωστρατηγικό κόμβο της Χριστώνυμης Πόλης της Καβάλας; (γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας)

http://online-pressblog.blogspot.gr/2015/05/blog-post_844.html

Τι συμβαίνει σήμερα;
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο προς δήμαρχο Καβάλας: «Το μνημείο του Ολοκαυτώματος είναι σύμβολο κατά του μίσους» Παρασκευή, 22 Μάιου 2015 08:28
Η ιστορία ενός τόπου πρέπει συμπεριλαμβάνει με σεβασμό την πολιτισμική μνήμη και παράδοση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος που διέδραμαν σε αυτόν.
Είναι λοιπόν καθήκον εκ μέρους της Πολιτείας να κινηθεί στα πλαίσια αυτά και να αναδείξει όλα εκείνα τα ιστορικά στοιχεία που αποτυπώνουν τις μνήμες αυτές.

Η «Ψωροκώσταινα»: Μία συγκινητική και αληθινή ιστορία που πρέπει να γνωρίσουν όλοι οι Έλληνες!

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/05/blog-post_9352.html

Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα».
Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα.

Στοιχεία - σοκ: Ενα εκατομμύριο εργαζόμενοι απλήρωτοι 1 έως 5 μήνες - Δύο εκατομμύρια αμοιβόμενοι με «μαύρα» και 1,2 εκατ. άνεργοι

http://www.antinews.gr/KOINONIA/stoixeia-sok-ena-ekatommurio-ergazomenoi-aplirotoi-1-eos-5-mines-duo-ekatommuria-amoibomenoi-me-maura-kai-1-2-ekat-anergoi/
Ενα εκατομμύριο απλήρωτοι, από 1 - 5 μήνες, εργαζόμενοι (παρά τις περικοπές των μισθών), σχεδόν μισό εκατομμύριο υποαπασχολούμενοι (μέχρι 4 ώρες, επισήμως, την ημέρα με τις.

Ενα εκατομμύριο απλήρωτοι, από 1 - 5 μήνες, εργαζόμενοι (παρά τις περικοπές των μισθών), σχεδόν μισό εκατομμύριο υποαπασχολούμενοι (μέχρι 4 ώρες, επισήμως, την ημέρα με τις... μισές αποδοχές) 1,5 εκατ. έως 2 εκατ. αμειβόμενοι, περιοδικά, με «μαύρα» (σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΕΠΕ), 1.205.000 άνεργοι (από τους οποίους οι 867.855 αναζητούν, αλλά, δεν βρίσκουν απασχόληση), συνθέτουν τον «χάρτη» της μισθωτής εργασίας μετά την πολυετή ύφεση και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

ΑΡΘΡΟ-ΚΟΛΑΣΗ> Σαν αρχαία τραγωδία! (Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ)

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/03/san-arxaia-tragodia.htm



Η Ελλάδα ποτέ δεν απελευθερώθηκε!

Ιδρύθηκε από τους τοκογλύφους,
για να αποτελέσει το απόλυτο "πειραματόζωο"
της εποχής των εθνικών κρατών.
...Το "μέτρο" των αντοχών όλων των κρατών.
...Το "κλειδί" όλων των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
...Από τη σημερινή θυσία της περιμένουν να σωθούν οι ΗΠΑ.
Στις περιπτώσεις βιασμών η βασική τεχνική υπεράσπισης των βιαστών είναι πολύ συγκεκριμένη: Όταν δεν μπορείς να αμφισβητήσεις τη λογική των στοιχείων, τα οποία αποδεικνύουν έναν αναμφισβήτητο βιασμό, πηγαίνεις και αμφισβητείς την ηθική τού θύματος ...Πηγαίνεις στο "ναι μεν, αλλά" ...Πηγαίνεις στη λογική τής συνυπευθυνότητας ...Ναι μεν υπήρξε θύμα βιασμού, αλλά έφταιγε κι αυτό ...Ναι μεν βιάστηκε, αλλά τα "ήθελε" κι αυτή. Αν κατορθώσεις και "θεμελιώσεις" έστω και ένα "ψήγμα" δικαίου στον θύτη, έχεις κερδίσει στην ουσία τη "δίκη", εφόσον αντιστρέφονται οι όροι τής ίδιας της δίκης. Το αντικείμενο της δίκης παύει να είναι η κτηνωδία τού θύτη, η οποία είναι δεδομένη, αμετάβλητη και ακέραιη, και αντικείμενο γίνεται η ηθική τού θύματος ...Η ηθική του θύματος, η οποία δεν είναι δεδομένη, δεν είναι αμετάβλητη και το ποσοστό της είναι "μαχητό".

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει (Του Γιώργου Καραμπελιά)

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/05/blog-post_810.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)
Έκπληκτη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί επί τέσσερις μήνες τον πλέον απίθανο θίασο να ισχυρίζεται ότι κυβερνά τη χώρα.
Ενώ βεβαίως, το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι ακριβώς αυτό, να κυβερνήσει.
Διότι η διακυβέρνηση θα υπέθετε είτε την ύπαρξη ενός οράματος επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας μας, τέτοιο που διαθέτουμε εμείς και όχι αυτοί, είτε την αποδοχή διαχειριστικής λογικής στα πλαίσια της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων. Και η κυβέρνηση αυτή ούτε όραμα διαθέτει, πέρα από τα «λεφτά υπάρχουν» και την αντιπαλότητα στο μέιλ Χαρδούβελη, ούτε βεβαίως μπορεί να διαχειριστεί μία οικονομία και μια κοινωνία στο ακρότατο σημείο της κρίσης.

ΟΟΣΑ: Ο παγκόσμιος πλούτος στα χέρια όλο και πιο λίγων Είναι ο καπιταλισμός...

http://tvxs.gr/news/kosmos/oosa-sto-kokkino-oi-anisotites-metaksy-ploysion-kai-ftoxon


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Άνχελ Γκουρία τονίζοντας ότι «οι ανισότητες στις χώρες του ΟΟΣΑ ουδέποτε ήταν τόσο υψηλές από τότε που τις μετράμε». 

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη "Νταχάου: προφορικές κι επιστολικές μαρτυρίες" στην Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2014 (βίντεο)

Ὁ λέγων αὐτήν τὴν Εὐχήν κάθε ἑσπέρας, μετὰ κατανύξεως, ἐὰν ἐπέλθη ἐπ' αὐτὸν ἡ φοβερά ὥρα τοῦ θανάτου ἐν τῇ νυκτί ταύτη, λυτροῦται τῆς κολάσεως, ἐλέει Θεοῦ.

http://proskynitis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_31.html

Εὐχὴ Γ' (τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ, ἄλλοι λέγουν Ἀναστασίου τοῦ Σιναΐτου)
Εὔσπλαγχνε καὶ πολυέλεε Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ὁ Θεός μου, ὁ ἐλθὼν εἰς τὸν κόσμον ἁμαρτωλούς σῶσαι, ὧν πρῶτός εἰμι ἐγώ, ἐλέησόν με πρὸ τῆς ἐμῆς τελευτῆς.

Οἶδα γὰρ ὅτι φρικτὸν καὶ φοβερὸν ἀναμένει με δικαστήριον ἐνώπιον πάσης τῆς κτίσεως, ὅτε καὶ τῶν ἐναγῶν καὶ παμβεβήλων μου πράξεων ἁπασῶν φανέρωσις γίνεται· ἀσύγγνωστα γὰρ ὡς ἀληθῶς καὶ ἀνάξια ὑπάρχουσι συγχωρήσεως, ὡς ὑπερβαίνοντα τῷ πλήθει ψάμμον θαλάσσιον.

Το πάθημα ενός άθεου καθηγητή-Αληθινή ιστορία

http://www.agioritikovima.gr/perizois/item/60350-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1

    Το πάθημα ενός άθεου καθηγητή-Αληθινή ιστορία
    Κάποτε στην Αμερική ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου αποφάσισε να κάνει στους φοιτητές μάθημα αθεΐας.
    Ανέβηκε επάνω στην έδρα και είπε:
    -Αν υπάρχει Θεός, ας με κατεβάσει κάτω από την έδρα, αυτήν την στιγμή!
    Τότε σηκώνεται ένας εύσωμος φοιτητής, ανεβαίνει επάνω στην έδρα, δίνει μία σπρωξιά στον Καθηγητή και τον πετάει κάτω από την έδρα.
    Ο Καθηγητής έπεσε κάτω στο πάτωμα και έσπασε τα μούτρα του.
    Έκπληκτος λέει στον φοιτητή;
    -Τι έχεις πάθει;
    Τότε ο φοιτητής του απαντά:
    -Ο Θεός ήταν απασχολημένος και έστειλε εμένα να σε κατεβάσω από την έδρα!

    Κάποιοι άνθρωποι ζητούν να εμφανιστεί ο ίδιος ο Θεός για να πιστέψουν.
    Όμως ο Θεός μπορεί να βρίσκεται παντού, πίσω από έναν άνθρωπο, μία εικόνα, ένα λουλούδι.

    Άγιος Παχώμιος ο Μέγας: Ο ιδρυτής του κοινοβιακού μοναχισμού

    http://www.diakonima.gr/2015/05/24/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%8E%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF/
    osios_paxomios
    Ανάμεσα στις μεγάλες μορφές του ορθοδόξου μοναχισμού ξεχωρίζει και ο άγιος Παχώμιος, τον οποίο η Εκκλησία μας τον προσαγόρευσε Μέγα, τόσο για την προσωπική του ασκητική οσιότητα, όσο και για την συμβολή του στη διαμόρφωση του κοινοβιακού μοναχικού ιδεώδους.

    "ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ" - ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ

    http://www.agioritikovima.gr/eipan/item/60355-%CE%B3%CF%8C%CF%81%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1
    Γόρτυνος Ιερεμίας: Λύση στο οικονομικό πρόβλημα
    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑ
    ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΗΡΙΟΥ
    Ο 4ος Ψαλμός
    ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    1. Σήμερα, αδελφοί χριστιανοί, θα σας ερμηνεύσω τον 4ο ψαλμό. Παρακαλώ, προσέξτε την ερμηνεία του, γιατί έχει να μας δώσει ένα σπουδαίο νόημα. Ο ποιητής του ψαλμού αυτού, που είναι ένας πολύ πνευματικός άνθρωπος, είχε κάποια διαφωνία και διένεξη με μερικούς, τους οποίους ονομάζει «υιούς ανθρώπων» (στιχ. 3).

    Οι Άγιοι Πατέρες (Κυριακή των Αγίων Πατέρων)

    http://www.diakonima.gr/2015/05/24/%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84/
    Ο Μέγας Κωνσταντίνος βρίσκεται στο κέντρο περιτριγυρισμένος από Εκκλησιαστικούς Πατέρες της Α' Οικουμενικής Συνόδου. Ο ρόλος περιέχει το πρώτο μισό του συμβόλου Πίστεως Νίκαιας - Κωνσταντινούπολης.-Φωτο: saint.gr
    Ο Μέγας Κωνσταντίνος βρίσκεται στο κέντρο περιτριγυρισμένος από Εκκλησιαστικούς Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Ο ρόλος περιέχει το πρώτο μισό του συμβόλου Πίστεως Νίκαιας – Κωνσταντινούπολης.-Φωτο: saint.gr

    Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο Χειμερινής Νυκτός Ή το προπατορικό νόσημα του Σύριζα

    http://hellasforce.com/2015/05/24/%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CE%BC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CF%85%CE%BA/Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο Χειμερινής Νυκτός
    Του Μιχαήλ Στυλιανού
    Τα περιθώρια των ψευδών ελπίδων έκλεισαν πλέον. Η αλήθεια -οσοδήποτε φτειασιδωμένη με γλωσσικές ακροβασίες- προβάλλει γυμνή. Από τη φανταχτερή επαναστατική στολή εκστρατείας της Θεσσαλονίκης και των μετεκλογικών διακηρύξεων της Αθήνας, δεν απομένουν πλέον παρά τά εσώρουχα και οι παντούφλες.

    Recent Posts

    Ετικέτες

    Αρχειοθήκη ιστολογίου