Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η Θεία Κοινωνία και το δαιμόνιο - Φρικτό Θαύμα

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/01/blog-post_898.html



Φρίκη, τρόμος και πανικός κυριεύουν τα δαιμόνια, όταν βρεθούν μπροστά στο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, τη θεία Κοινωνία.
Γι' αυτό πάντοτε οι δαιμονισμένοι σπαράζουν και χτυπιούνται ελεεινά, όταν πλησιάσουν στα τίμια Δώρα, πράγμα που δε συμβαίνει πριν από τον καθαγιασμό και τη μεταβολή τους. Είναι και τούτο μια συνεχής και περίτρανη απόδειξη, ότι η θεία Κοινωνία είναι πράγματι Σώμα και Αίμα Χριστού.
Στο βίο του αγίου Ευτυχίου, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (6ος αι.), υπάρχει ένα σχετικό περιστατικό.

Στην περιοχή της Αμάσειας, όπου είχε για ένα διάστημα εξοριστεί, βρισκόταν ένα γυναικείο μοναστήρι, που λεγόταν «της Φλαβίας». Μερικές λοιπόν από τις μοναχές έφεραν στον άγιο ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, που είχε κυριευθεί από δαιμόνιο, και δεν πλησίαζε καν τη θεία Κοινωνία˙ όταν το πήγαιναν να κοινωνήσει, φώναζε, χτυπιόταν, κλωτσούσε και αποστρεφόταν με αηδία και τρόμο τα άχραντα Μυστήρια.

Η επόμενη μέρα ήταν Κυριακή. Ο άγιος θα λειτουργούσε και θα κοινωνούσε τους πιστούς. Είπε λοιπόν να φέρουν και το κοριτσάκι. Πράγματι, το έφεραν και με πολλή βία το ανάγκασαν να δεχτεί στο στόμα του τη θεία Κοινωνία. Αμέσως όμως έβγαλε μιαν άγρια κραυγή και Την έφτυσε χάμω!

Έφριξαν όλοι. Άφησαν το έξαλλο κοριτσάκι να φύγει, ενώ ο άγιος μάζεψε με το στόμα του από το έδαφος το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Παρήγγειλε, ωστόσο, να του ξαναφέρουν το δαιμονισμένο πλάσμα την άλλη μέρα.

Όταν ήρθε, ο άγιος προσευχήθηκε και έχρισε όλα του τα μέλη με άγιο έλαιο. Ύστερα δοκίμασε να το μεταλάβει πάλι. Το κορίτσι, αφού αναστέναξε βαθιά, κοινώνησε άφοβα και ήρεμα. Μόλις κατάπιε τη θεία Κοινωνία, άφησε μιαν άγρια κραυγή, και αμέσως το πονηρό πνεύμα βγήκε από το στόμα του.

Από τη στιγμή εκείνη το κοριτσάκι θεραπεύθηκε οριστικά, και όλοι δόξαζαν τον Κύριο για τη δύναμη και τη φιλανθρωπία Του.

«Θαύματα και αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία» - Ι.Μ. Παρακλήτου Ωρωπός Αττικής

Το Κεράκι και το Νόημα της Ζωής

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/01/blog-post_898.html
Το Κεράκι και το Νόημα της Ζωής
Μια φορά κι έναν καιρό... Ένα μικρό κεράκι βρισκόταν σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλα κεριά.
Τα περισσότερα από τα οποία ήταν πολύ μεγαλύτερα και πολύ ομορφότερα από αυτό. Μερικά ήταν δεμένα με κορδέλες πολύχρωμες, άλλα ήταν πιο απλά, σαν κι αυτό.
Δεν ήξερε τον λόγο που βρισκόταν εκεί και τα άλλα το έκαναν να αισθάνεται μικρό και ασήμαντο.
Όταν έπεσε ο ήλιος και σκοτείνιασε το δωμάτιο είδε έναν άνθρωπο να μπαίνει μέσα στο δωμάτιο.
Έρχονταν προς το μέρος του κρατώντας ένα αναμμένο σπίρτο.
Κατάλαβε οτι θα του έβαζε φωτιά.
- Μη!! φώναξε, σε παρακαλώ μη!

Όμως ήξερε ότι δεν μπορούσε να ακουστεί και ετοιμάστηκε να υποφέρει τον πόνο
Που ήταν σίγουρο ότι θα ακολουθούσε.
Προς μεγάλη του έκπληξή το δωμάτιο γέμισε με φως.

Αναρωτήθηκε από που έρχεται το φως, αφού ο άνδρας είχε σβήσει το σπίρτο.
Κατάλαβε ότι προερχόταν από τον εαυτό του.
Ύστερα ο άνδρας άναψε κι άλλα σπίρτα για να ανάψει με την σειρά του και τα άλλα κεριά.
Όλα τα κεριά έδιναν το ίδιο φως με εκείνο.

Καθώς περνούσαν οι ώρες παρατήρησε ότι το κερί άρχισε να λιώνει.
Κατάλαβε ότι σύντομα θα πέθαινε.
Με την παρατήρηση αυτή, ανακάλυψε και τον λόγο που είχε δημιουργηθεί.
- Ίσως ο λόγος που βρίσκομαι στη Γη, είναι για να δίνω φως μέχρι να πεθάνω, ψιθύρισε.
Και αυτό έκανε.
Θαρρώ λοιπόν πως όλοι μας μπορούμε να δώσουμε λίγο φως στον κόσμο.
Δίχως να έχει σημασία το πόσο σημαντικοί ή ασήμαντοι, μικροί ή μεγάλοι είμαστε.

Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος: Πρέπει να υπάρχει ο Θρησκευτικός Όρκος

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/01/blog-post_188.html



Υπέρ του θρησκευτικού όρκου τοποθετήθηκε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, παίρνοντας θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με αφορμή τον πολιτικό όρκο του νέου πρωθυπουργού.

Σε αντίθεση με άλλους ιεράρχες που τάσσονται υπέρ της κατάργησης, διατυπώνοντας μάλιστα την άποψη ότι τα ευαγγελικά κείμενα το απαγορεύουν ρητά, ο μητροπολίτης Φθιώτιδας τόνισε πως «κάνουν λάθος».
Όπως τόνισε ο κ. Νικόλαος, «ο θρησκευτικός όρκος είναι αναγνώριση της εκκλησίας και δεν είναι όρκος μεταξύ ανθρώπων».

«Η νέα άθεη κυβέρνηση παραμερίζει την εκκλησία και αυτό με λυπεί», πρόσθεσε και ευχήθηκε ο ελληνικός λαός να μην το μετανιώσει.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως ο κ. Τσίπρας δεν θα προχωρήσει τελικά στον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, γιατί δεν θα τον συμφέρει οικονομικά.

Πηγή

Τι σημαίνει η φράση: «τας θύρας τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν»;

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/01/blog-post_524.html



Mέχρι τον 10ο περίπου αιώνα όταν ο Ιερέας έλεγε «τας θύρας τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν» έμεναν μέσα στον Ναό μόνον οι μυημένοι, οι πιστοί χριστιανοί και ετελείτο το μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας. Όσοι έμεναν, στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, κοινωνούσαν όλοι.

Διότι οι αβάπτιστοι, οι εχθροί και γενικά οι αμύητοι δεν έχουν τις προϋποθέσεις για να κατανοήσουν και να συμμετάσχουν στα υπό της Εκκλησίας τελούμενα και ιδίως στο Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας.

Η Θ. Λειτουργία, ιδίως το Β΄ μέρος είναι μόνο για τους πιστούς. Οι εχθροί και οι αμύητοι χρειάζονται κατήχηση, βάπτισμα και μεγάλη προετοιμασία προκειμένου να κατανοήσουν τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Αυτή τη σημασία έχουν οι λόγοι του Χριστού: «Μή δώτε το άγιον τοίς κυσί (σκυλιά) μηδέ βάλητε τοίς μαργαρίτες υμών (ό,τι πολύτιμο έχετε) έμπροσθεν των χοίρων» (Μάτθ. ζ΄ 6).

Αυτή η προτροπή (τας Θύρας τας Θύρας…) είναι η ανδιαφισβήτητη απόδειξη ότι δεν ήταν πάντα ετσι τα πράγματα όπως σήμερα, ότι δεν ήταν όλοι οι ανθρωποι αυτονόητα μέλη της Εκκλησίας, ότι υπήρχε σαφής διάκριση ανάμεσα στους χριστιανούς και τους μή χριστιανούς και ότι για να γίνει κάποιος δεκτός ως χριστιανός και πλήρες μέλος της Εκκλησίας επρεπε να πληροί συγκεκριμμένες προϋποθέσεις.

Αυτό το δεύτερο μέρος της θείας Λειτουργίας, στη Λειτουργία του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, συμμετέχουν μόνο οι βαπτισμένοι πιστοί. Οι κατηχούμενοι που δεν βαπτίστηκαν, οι εχθροί και οι αμύητοι στα δεδομένα της Εκκλησίας αποκλείονται. «Οι κατηχούμενοιι προέλθετε» «τάς θύρας, τάς θύρας εν σοφία. Πρόσχωμεν»! Γιατί;

Όμως αυτή η φράση, πέρα από την κυριολεκτική και πρακτική της προσταγή, κρύβει (για τους πιστούς) και έναν βαθύτατο συμβολισμό. Ο ιερός Καβάσιλας ερμηνεύοντας την Θ. Λειτουργά αναφέρει:

«Τας θύρας, τας θύρας’ εν σοφία πρόσχωμεν», συμπληρώνει ο λειτουργός. Μ’ αυτό θέλει να πει: «Ανοίξτε διάπλατα όλες τις πόρτες, δηλαδή τα στόματα και τα αυτιά σας, στην αληθινή σοφία, δηλαδή σε όσα υψηλά μάθατε και πιστεύετε για το Θεό.

Αυτά συνεχώς να λέτε και να ακούτε, και μάλιστα με ζήλο και προσοχή». Τότε οι πιστοί απαγγέλλουν δυνατά το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω εις έναν Θεόν…»).


Πηγή: askitikon.eu

Επιβάλλεται, επιτρέπεται ή απαγορεύεται ο θρησκευτικός όρκος;

http://www.agioritikovima.gr/eipan/item/53038-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9,-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%8C%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82
Επιβάλλεται, επιτρέπεται ή απαγορεύεται ο θρησκευτικός όρκος;
Για το φλέγον ζήτημα του θρησκευτικού όρκου μίλησε στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ο έγκριτος νομικός Χαράλαμπος Άνδραλης, γνώστης του εκκλησιαστικού δικαίου. Συγκεκριμένα στην εμπεριστατωμένη ανάλυσή του μετά από σχετικό ερώτημα αναφορικά με την νομική αλλά και πνευματική διάσταση του θέματος αναφέρει τα εξής:
Του Χαράλαμπου Άνδραλη, δικηγόρου
Το αμφιλεγόμενο θέμα του θρησκευτικού όρκου, επανήλθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, με την κίνηση του νέου Πρωθυπουργού να παράσχει πολιτική διαβεβαίωση στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αντί του καθιερωμένου θρησκευτικού όρκου ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Το ζήτημα από νομικής άποψης είναι σαφές. Η επιβολή του θρησκευτικού όρκου ως υποχρεωτικού θα ήταν αντίθετη με το άρθρο 13 παρ. 1 του Συντάγματος με το οποίο προστατεύεται η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Με το ίδιο άρθρο κατοχυρώνεται η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων καθενός ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.1
Με το άρθρο 59 παρ. 2 του Συντάγματος παρέχεται στους αλλόθρησκους ή ετερόδοξους βουλευτές η δυνατότητα να ορκισθούν σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή δόγματος.2
Στην ίδια κατεύθυνση, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας (άρθ. 408 παρ. 1), παρέχει την επιλογή στους εξεταζόμενους ενώπιον των Δικαστηρίων μάρτυρες, αν επιθυμούν να ορκισθούν με θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο.
Στη θεολογική-ιεροκανονική διάσταση του ζητήματος υπάρχει διχογνωμία σχετικά με το επιτρεπτό ή μη του θρησκευτικού όρκου. Θα πρέπει, εν πρώτοις, να τονίσουμε ότι η επιβολή του θρησκευτικού όρκου σε κάποιον αλλόθρησκο ή άθεο αντιβαίνει ευθέως στη χριστιανική διδασκαλία που σέβεται την ελευθερία της επιλογής, βασιζόμενη στη φράση του Ιησού Χριστού «όστις θέλει…»3.
Εξίσου ανεπίτρεπτη είναι και η οικιοθελής φαρισαϊκή χριστιανική ορκοδοσία ενός αλλόθρησκου ή άθεου, που γίνεται με σκοπό την παραπλάνηση του κοινού.
Για τον όρκο, αναφέρονται τα εξής στα Ιερά Κείμενα:
Στην Παλαιά Διαθήκη, όπου γενικά επιτρέπεται ο όρκος, έχουμε την πρώτη «προφητική» απαγόρευση από τον προφήτη Ωσηέ, ο οποίος αναφέρει: «Μη ομνύετε ζώντα Κύριον»4. Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης επισημαίνει σχετικά: «Ηξεύρωμεν ότι εις την Παλαιάν Γραφήν εσυγχωρούντο οι αληθείς και νόμιμοι όρκοι. Ναι εσυγχωρούντο, μα όχι ενομοθετούντο. Εσυγχωρούντο διά την ατέλειαν και νηπιότητα των Ιουδαίων προς αποφυγήν της ειδωλολατρείας.5
Στην Καινή Διαθήκη ο ίδιος ο Χριστός εντέλλει: «μη ομόσαι όλως»6, ενώ ο Απόστολος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος παραγγέλλει: «προ πάντων αδελφοί μου, μη ομνύετε»7. Αναφέρει πάλι σχετικά ο άγιος Νικόδημος: «Το θείον Ευαγγέλιον με στερεάν απόφασιν, όχι μόνον εις του Θεού το όνομα δεν συγχωρεί να ομόση τινάς, αλλ’ ουδέ την ιδίαν του κεφαλήν, προστάζων ότι, αν δεν περισσεύση η δικαιοσύνη μας περισσότερον από την των Γραμματέων και Φαρισαίων, και απλώς την του Νόμου, δεν δυνάμεθα να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν των ουρανών.»
Σε συμφωνία με τα αγιογραφικά αυτά χωρία, συντάσσονται πλείστοι άγιοι Πατέρες. Ενδεικτικά αναφέρουμε 8:
-Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος: «Όρκου τι χείρον; Ουδέν».(μτφρ: Τι είναι χειρότερο από τον όρκο; Τίποτα!») 9
-Μέγας Βασίλειος: «Καθ’ άπαξ μεν όρκος απαγορεύεται. (ΚΘ’ Κανών Μ. Βασιλείου) (μτφρ: Ο όρκος απαγορεύεται μια και για πάντα.).10
-Ιερός Χρυσόστομος: «Συ, ει μηδέν έτερον, αυτό γουν το Βιβλίον αιδέσθητι, ο προτείνεις εις όρκον. Το Ευαγγέλιον, ο μετά χείρας φέρεις και κελεύεις ομνύναι, ανάπτυξον και ακούσας τι περί όρκου ο Χριστός εκεί διαλέγεται, φρίξον και απόστηθι. Συ δε τον νόμον τον κωλύοντα ομνύναι, τούτον όρκον ποιείς: Ω της ύβρεως! Ω της παροινίας!» (μτφρ: εσύ, αν μη τι άλλο, αυτό το Βιβλίο σεβάσου το, το οποίο προτείνεις για όρκο. Το Ευαγγέλιο που κρατάς στα χέρια σου και παροτρύνεις κάποιον να ορκισθεί σε αυτό, άνοιξέ το και όταν μάθεις τι λέγει για τον όρκο ο Χριστός, φρίξε και στάσου μακριά από αυτό που πήγες να κάνεις. Εσύ, ορκίζεσαι στο νόμο που απαγορεύει τον όρκο; Τι ύβρις! Τι παράνοια!)11
Ο ίδιος: «Τι έχει να κάμη τινάς όταν ήναι ανάγκη δια να ομόση; Όπου είναι παράβασις νόμου, εκεί δεν χωρεί καμμία ανάγκη. Και είναι δυνατόν (μου λέγει) τελείως να μη ομνύει τινάς; Τι λέγεις; Ο Θεός επρόσταξε, και συ ερωτάς, αν ήναι δυνατόν να φυλάξης την προσταγήν του; Περισσότερον είναι αδύνατον το να μη φυλάξης την προσταγήν του, παρά το να την φυλάξης.» (Τι πρέπει να κάνει κάποιος όταν είναι ανάγκη να ορκισθεί; Όπου υπάρχει παράβαση του νόμου (του Θεού), εκεί δεν χωρεί καμία ανάγκη. Και είναι δυνατόν να μην ορκίζεται κάποιος; Αποκρίνεται: ο Θεός πρόσταξε, και συ ρωτάς, αν είναι δυνατόν να φυλάξεις την προσταγή του;»)12
-Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς: «Φεύξη τον όρκον τελείως» (απόφευγε τελείως τον όρκο)13
-Άγιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας: «ουκ ην πονηρόν τότε το ομνύειν, μετά Χριστόν εστί πονηρόν» (στην Παλαιά Διαθήκη δεν ήταν κακό να ορκίζεσαι, μετά Χριστόν όμως είναι κακό)14
-Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης: (στην ερμηνεία του ΨΔ’ Κανόνα της Πενθέκτης Οικ. Συνόδου) «ου μόνοι δε οι κατά την συνήθειαν των Ελλήνων γινόμενοι όρκοι είναι εμποδισμένοι από τους Χριστιανούς, αλλά και κάθε απλός όρκος».
Στην ίδια ερμηνευτική προσέγγιση του Κανόνα ο άγιος αναφέρει: «Ας εντραπούν τόσον ο Βαλσαμών, όσον και οι ακόλουθοι, λέγοντες ότι είναι νόμιμον πράγμα το να γίνωνται όρκοι καλοί και αληθείς, ένα μεν, διότι και οι Βασιλικοί νόμοι συγχωρούσι τους όρκους … Προς μεν ουν το πρώτον αποκρινόμεθα εκείνα όπου εις διάφορα μέρη προείπομεν. Ότι δηλ. οι Βασιλείς δεν εκθέτουσι πολλάκις προς το συμφέρον τους νόμους, κατά τον Χρυσόστομον, και ότι, κατ’ αυτούς τους ίδιους Βασιλείς, πρέπει να ακυρώνωνται όλοι εκείνοι οι νόμοι, όπου εναντιώνονται εις τους θείους Κανόνας, και μάλιστα εις τας θείας Γραφάς και τα Ευαγγέλια…».15
Παρατηρούμε λοιπόν, μια συμφωνία των Πατέρων, ένα consensus patrum, σχετικά με το ανεπίτρεπτο του χριστιανικού όρκου. Μάλιστα η επιτακτική χρήση καθολικών όρων όπως «καθ’ άπαξ», «τελείως» κ.λπ. κλίνει προς την υιοθέτηση της άποψης περί της απαγόρευσης του όρκου και ενώπιον των αρχών του Κράτους.
Υπάρχει ωστόσο και ένας εξίσου μεγάλος Πατήρ της Εκκλησίας, ο άγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως, ο οποίος εξειδικεύει το ανεπίτρεπτο του όρκου στις καθημερινές σχέσεις των ανθρώπων και υποστηρίζει με ισχυρά επιχειρήματα ότι ο όρκος ενώπιον των αρχών επιτρέπεται.
Γράφει ο ιερός Πατήρ: «ὁ Σωτὴρ ἀπηγόρευσε τὸν ὅρκον τὸν πρὸς ἀλλήλους καὶ οὐχὶ τὸν ὅρκον τὸν διδόμενον ἐνώπιον τῶν ἀρχῶν καὶ ἐξουσιῶν τὸν ὑπὸ τοῦ νόμου ἀπαιτούμενον πρὸς πίστωσιν τῆς ἀληθείας καὶ διαβεβαίωσιν τῶν ἀρχῶν. Διότι καὶ αὐτὸς ὁ Σωτὴρ ἐξορκισθεὶς ὑπὸ τοῦ ἀρχιερέως νὰ μαρτυρήσῃ εἰ αὐτός ἐστιν ὁ Χριστός, ἐδέχθη τὸν ὅρκον, καὶ ὡμολόγησεν ὅτι αὐτός ἐστιν (Ματ. κς´ 63)»16
Οι σεβαστές αυτές σκέψεις του αγίου Νεκταρίου, φαίνεται πως έρχονται σε σύγκρουση με αυτά που υποστηρίζουν οι προγενέστεροι Πατέρες.
Όποια, όμως, από τις δύο απόψεις και αν γίνει δεκτή στο θεολογικό επίπεδο, η ταπεινή γνώμη του γράφοντος, είναι ότι θα πρέπει να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος ενώπιον των αρχών. Η πρακτική αυτή, θεσμοθετήθηκε σε μια εποχή που οι περισσότεροι πολίτες είχαν ζωντανό μέσα τους το θρησκευτικό συναίσθημα και η ένορκη παροχή διαβεβαιώσεων ή μαρτυριών ενώπιον των Αρχών, διασφάλιζε την ειλικρινή στάση τους ενώπιον αυτών.
Η διατήρηση του όρκου στην έννομη τάξη, στη σημερινή εποχή όπου, δυστυχώς, ως επί το πλείστον έχει χαλαρώσει το θρησκευτικό συναίσθημα εκείνων που δηλώνουν χριστιανοί, ενώ παράλληλα έχει επικρατήσει η λογική του «δεν πειράζει, όλοι το κάνουν αυτό, όλοι ψευδορκούν, όλοι βλασφημούν, όλοι απατούν τις συζύγους τους κ.ο.κ», μάλλον επιφέρει θανάσιμες αμαρτίες παρά καλό κάνει.
Στην πράξη δε, ο όρκος καθόλου δεν εξασφαλίζει την ειλικρινή στάση των ορκιζομένων, καθώς οι ψευδορκίες και οι επιορκίες είναι φαινόμενο καθημερινό, τόσο που η τρομακτική προθυμία απλών καθημερινών ανθρώπων να καταθέσουν ένορκα ψευδείς μαρτυρίες, επιτάσσει την διεκδίκηση εκ μέρους της Εκκλησίας της κατάργησης του θρησκευτικού όρκου, για να διαφυλάξει το ποίμνιό της από τις σοβαρότατες θανάσιμες πτώσεις της ψευδορκίας και της επιορκίας.
Όσον αφορά, τέλος, την άρνηση του νέου Πρωθυπουργού να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο, γνωρίζουμε ασφαλώς, ότι ο κ. Τσίπρας δεν προέβη σε αυτή την κίνηση από σεβασμό προς την εντολή του Κυρίου περί όρκου, αλλά επειδή, όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν, δεν πιστεύει στο Θεό. Όσο, όμως, κι αν μας «χτύπησε» άσχημα η κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού να παραμερίσει την Εκκλησία μας, την τροφό του Γένους, και να δώσει πολιτική διαβεβαίωση σε μία τελετή που είχαμε συνηθίσει, καλώς ή κακώς, να υπάρχει εκκλησιαστική παρουσία, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, ανεξάρτητα από την πολιτική που θα ακολουθήσει, δεν κινδυνεύει να γίνει επίορκος.
Υποσημειώσεις
1. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο 33 παρ. 2 του Συντάγματος όπου αναγράφεται ο όρκος του Προέδρου της Δημοκρατίας ως εξής: «ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας…», χωρίς να παρέχεται εναλλακτική λύση σε περίπτωση που ο ΠτΔ είναι άθεος ή αλλόθρησκος. Γίνεται δεκτό ότι σε τέτοια περίπτωση δύναται να δοθεί πολιτική διαβεβαίωση, ώστε να μη παραβιάζεται το θεμελιώδες δικαίωμα της θρησκευτικής συνείδησης (Σ. 13, παρ.1)
2.Για τους άθρησκους-άθεους βουλευτές, παρότι δεν προβλέπεται ρητά από το Σύνταγμα, η υποχρέωση ορκοδοσίας αντικαθίσταται με αντίστοιχη δήλωση πανηγυρικού τύπου, ώστε να μη παραβιάζεται το θεμελιώδες δικαίωμα της θρησκευτικής συνείδησης (Σ. 13, παρ.1)
3.Μάρκ. η΄ 34
4.Ωσηέ δ΄ 16
5.Ερμηνεία ψδ΄ Κανόνος της Πενθέκτης Συνόδου, Πηδάλιον σελ. 302
6.Ματθ. ε’ 34-36
7.Ιακ. ε’ 12
8.αντιγράφοντας παλαιότερο σχετικό άρθρο μας με μερικές νέες προσθήκες http://anavaseis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5319.html
9.Μη ορκίζεσαι, Εκδόσεις «Ορθοδόξου Τύπου», 1976 († Αρχιμ. Χαράλαμπος Δ. Βασιλόπουλος)
10.Πηδάλιον, εκδ. Παπαδημητρίου, σελ.610
11.«Η πονηρία του όρκου», Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=295938

12.Ομιλία η΄ εις τους ανδριάντας
13.Η πονηρία του όρκου», Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=295938

14.Μη ορκίζεσαι, Εκδόσεις «Ορθοδόξου Τύπου», 1976 († Αρχιμ. Χαράλαμπος Δ. Βασιλόπουλος)
15.Για την πληρέστερη κατανόηση του ζητήματος, είναι σκόπιμο ο αναγνώστης να διαβάσει ολόκληρη την ερμηνεία του Ιερού Κανόνα από τον άγιο Νικόδημο στο Πηδάλιο (σελ.301-303), την οποία δεν μπορούμε να μεταφέρουμε λόγω της μεγάλης της έκτασης.
16.«Ὀρθόδοξος Ἱερὰ Κατήχησις», Ἁγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως, τοῦ θαυματουργοῦ. Ἐκδόσεις Ῥηγοπούλου, Θεσσαλονίκη

«ΑΛΛΑΞΤΕ» ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ…

http://www.hellasforce.com/blog/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83/
«ΑΛΛΑΞΤΕ» ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ…Μετά την ορκωμοσία της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., παρακολουθήσαμε όλοι τα τηλεοπτικά βίντεο με τις αλλαγές ηγεσιών στα υπουργεία και τις πολιτικές τοποθετήσεις τόσο των πικραμένων αποχωρούντων, που και την ύστατη στιγμή υπερασπίστηκαν το αισχρό έργο που επιτέλεσαν σε βάρος του ελληνικού λαού,
όσο και των εισερχομένων άφθαρτων πολιτικών που υποσχέθηκαν μεγάλες και σημαντικές αλλαγές, που θα φέρουν στη χώρα την οικονομική και εργασιακή αποκατάσταση, την απαλλαγή από την άδικη φορολογία και το βραχνά των Μνημονίων, καθώς και την ανάκτηση της αισιοδοξίας, ότι υπάρχει ακόμη η ευκαιρία της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, που θα φέρει πάλι το χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων πολιτών.
Εκείνες όμως οι αλλαγές που περίμενα και που θεωρώ απόλυτα αναγκαίο και σημαντικό να γίνουν και δεν έγιναν, ήταν οι αλλαγές στις ηγεσίες των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών ΜΜΕ και ημερήσιου Τύπου, τους οποίους θεωρώ εξίσου επιζήμιους και συνένοχους με την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο οργανωμένο οικονομικό έγκλημα που συντελέστηκε εναντίον του ελληνικού λαού και κατάντησε την Ελλάδα ζητιάνο στα χρηματοπιστωτικά κοράκια των ξένων και των ντόπιων τραπεζιτών.
Θα μου πείτε, πώς θα αλλάξουν οι ηγεσίες στα μεγάλα ΜΜΕ, όταν αυτές καθορίζουν και υπαγορεύουν, τρόπον τινά, τις αποφάσεις και τις πράξεις του πολιτικού μας συστήματος;
Και όμως, υπάρχει τρόπος, όσο κι’ αν αυτό σας φαίνεται δύσκολο και ακατόρθωτο…
Απλά, μέσα σε όλες τις δίκαιες ανατροπές που προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση Τσίπρα, ας τους ζητήσει να εξοφλήσουν ΑΜΕΣΑ αυτά που χρεωστούν στις τράπεζες και στο ελληνικό Δημόσιο και σε περίπτωση που αδυνατούν να το πράξουν, να κατασχεθούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί που διαφεντεύουν, όπως νομοθετούσε, απαιτούσε και έπραττε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τον ελληνικό λαό, πολιτικές τις οποίες υποστήριζαν μετά μανίας οι δημοσιογραφικοί αυτοί μεγιστάνες, καρπούμενοι διάφορα οφέλη, όπως μεγάλα δημόσια έργα, εκμετάλλευση διοδίων, χαριστικά δάνεια και ένα σωρό παράνομα ευεργετήματα, ενώ την ίδια στιγμή τα κανάλια και οι φυλλάδες τους καυτηρίαζαν τη μη πληρωμή αβάσταχτων και άδικων φόρων των απολυμένων, των χαμηλόμισθων, των άνεργων, των χρεοκοπημένων μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και αυτών ακόμη των πολιτών που έφτασαν στην αυτοκτονία…
Θα ήταν λοιπόν απόλυτα δίκαιο να δούμε και στα δικά τους γραφεία μια τελετή παράδοσης των «κρυφών υπουργείων» τους και την αντικατάστασή τους από νέους, απλούς και έντιμους δημοσιογράφους, που δεν θα διστάζουν να γράψουν τις καθημερινές αλήθειες, ούτε θα εκβιάζονται με απόλυση, προκειμένου να εκθειάζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις…
Φτάνει πια με το παραμύθι τους, φτάνουν η κοροϊδίες τύπου Τράγκα και άλλων πονηρών, που θησαύρισαν κοροϊδεύοντας και ποδηγετώντας τους αδαείς Έλληνες πολίτες…
Ας απαιτήσουμε μαζικά την τελετή απ-αλλαγής τους, για να πάει η χώρα μας μπροστά…
ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Πως ο Καμμένος παγίδεψε τους Τούρκους (ΕΙΚΟΝΕΣ) - ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ


http://kourdistoportocali.com/post/41089/imia
 





Επρόκειτο για μια πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση από ένα μπαρουτοκαπνισμένο επιτελείο το γενικό πρόσταγμα της οποίας το είχε άτυπα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Ο μόνος υπουργός που μετά από 19 ολόκληρα χρόνια τίμησε τους ήρωες των Ιμίων όπως τους άξιζε στο σημείο που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα.
Μια πατρίδα που είχαν πουλήσει στη ψύχρα όσοι έκαναν λόγο για μια σημαία που την πήρε ο αέρας.
Η μέρα του υπουργού καθώς και των αρχηγών Αεροπορίας και Ναυτικού ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα για τους τρεις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου του 1996.
Αμέσως μετά ο υπουργός, και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης πέταξαν με ελικόπτερο του Στρατού προς τα Ιμια.
Πάνω από το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό  πετούσαν σε- μεγάλο ύψος- 4 F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας τα οποία δεν μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά απο τα τουρκικά ραντάρ.
Οταν το ελικόπτερο με τον υπουργό έφτασε στο σημείο κατέβηκε απότομα στα 500 πόδια για να ρίξει ο υπουργός το στεφάνι στη μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού! 
Τότε πέταξαν από πάνω του δύο τουρκικά  F-16 για εκφοβισμό.
Για κακή τους τύχη θα έπεφταν στην καλοστημένη παγίδα:Τα 4 ελληνικά F-16 με διαδοχικές βουτιές εμφανίστηκαν πάνω από τα τουρκικά και άρχισαν να τα καταδιώκουν. Οι Τούρκοι πιλότοι πανικόβλητοι εγκατέλειψαν το σημείο.
Λίγο αργότερα ο υπουργός και η συνοδεία του θα βρισκόταν  στη Κρήτη, στο χωριό του ήρωα καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη στον τάφο του οποίου ο υπουργός και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ  κατέθεσαν στεφάνι.
Ο υπουργός έγινε δεκτός από τους δακρυσμένους κατοίκους του χωριού οι οποίοι συγκινημένοι τιμούσαν μια ασυνήθιστη- για Ελληνες πολιτικούς της μεταπολίτευσης- ηρωική πράξη.

Χάρρυ Κλυνν: “Για να σταματήσει επιτέλους το παραμύθι περί “πείνας” έξω από το ευρώ!”

http://www.makeleio.gr/?p=266511xari-klin

Από τον Χάρρυ Κλυνν : Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν… να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.
Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία.

-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!)
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε).
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τις εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τυριά, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια κλπ.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώνουν τον κόσμο.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα μπατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου).
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και την χοληστερίνη στα ύψη.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!).
Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60.
Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο.
Ας κοιμηθούμε το βράδυ χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά ή χαζά ραπ στην διαπασών.
Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας.
Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ.
Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα.
Ξυπνάτε μαλάκες Έλληνες.
Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου.
Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο.
Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη.
Και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους κωλο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε, ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά.
Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν, αφού δεν έχουμε πλέον ΚΑΘΟΛΟΥ αξιοπρέπεια.
Χάρρυ Κλυνν

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ – Ορθή και αξιοπρεπής η στάση του Πρωθυπουργού

http://www.hellasforce.com/blog/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%83-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%81%CF%89%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CF%81/
ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ – Ορθή και αξιοπρεπής η στάση του ΠρωθυπουργούΓράφει ο Ηλίας Ηλιόπουλος.
Ακαριαία υπήρξε η αντίδραση του νεοεκλεγέντος Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα – καθώς και του μόλις διορισθέντος Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά – στο τελευταίο (μέχρι τούδε!) ατόπημα της Ε.Ε.
Σημειωτέον, μάλιστα, ότι το διαπραχθέν ατόπημα της (αυτονομηθείσης από τους Κυριάρχους Λαούς) Υπερεθνικής Γραφειοκρατικής Ελίτ των Βρυξελλών υπήρξε διττό:
– τόσον επί της αρχής, καθώς εμφάνιζε, ψευδώς και παραπλανητικώς, μίαν ανακοίνωση του υπερεθνικού τεχνογραφειοκρατικού «apparatus» των Βρυξελλών ως δήθεν «δήλωση Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων» της Ε.Ε. (τουτέστιν …«καραμπινάτη» πλαστογραφία του αισχίστου είδους, για να συνεννοούμεθα!),
– όσον και επί της ουσίας, καθώς, για μιαν ακόμη φορά, το υπερεθνικό υβριδικό κρατικό μόρφωμα των Βρυξελλών έσπευσε να ευθυγραμμισθεί κατά κεραίαν με την Ηγεμονεύουσα Πλανητική Δύναμη (και) στην νέα φάση κλιμακώσεως του οικονομικού, διπλωματικού, ψυχολογικού και ανορθοδόξου πολέμου, τον οποίον έχει εξαπολύσει η Ουάσιγκτων κατά της Μόσχας.
Προσέτι, η αντίδραση της Ελληνικής Κυβερνήσεως υπήρξε όχι μόνον άμεση αλλά και η απολύτως προσήκουσα, καθ’ ο μέτρον ο Πρωθυπουργός, διά στόματος Γενικού Γραμμματέως της Κυβερνήσεως, κατέστησε απολύτως σαφές ότι η δήθεν «δήλωση Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε.» κυκλοφόρησε «χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας».
Η προαναφερθείσα αντίδραση του Πρωθυπουργού είναι πολλαπλώς σημαντική: Κατ’ αρχάς, έρχεται να υπενθυμίσει (μετά από πολύν καιρό, φευ!) ότι ουδείς (ούτε η Υπερεθνική Ελίτ των Βρυξελλών) επιτρέπεται να «παίζει εν ου παικτοίς» – και δη να παίζει με την εθνική αξιοπρέπεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα των Λαών (στην περίπτωση του Ελληνικού Λαού, αμφότερα έχουν τρωθεί βαναύσως και κατά συρροήν τα τελευταία χρόνια).
Εις τα καθ’ ημάς, εξ άλλου, οφείλουμε να συνεκτιμήσουμε ότι η απελθούσα Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου φέρει την ιστορική ευθύνη μιας πρωτοφανούς ρήξεως των σχέσεων Ελλάδος-Ρωσσίας. Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος βαρύνονται με πλειάδα αστοχιών και εσφαλμένων αποφάσεων σε μείζονος γεωπολιτικής-γεωοικονομικής-γεωστρατηγικής σημασίας ζητήματα, όπως:
α) η διαρκής και συστηματική υπονόμευση ή υποτίμηση της ενεργειακής συζεύξεως Ελλάδος-Ρωσσίας, σε συνέχεια της αναλόγου πολιτικής, που είχε εφαρμόσει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου,
β) ο τορπιλλισμός της αμυντικοπολιτικής και αμυντικοτεχνικής συνεργασίας Ελλάδος-Ρωσσίας και η ακύρωση των όποιων βημάτων είχαν σημειωθεί στον τομέα αυτό, κυρίως επί Κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή (του νεωτέρου),
γ) η σπουδή του τότε Υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου να νομιμοποιήσει πολιτικώς το «μετα-μοντέρνο» πραξικόπημα του Κιέβου και να αναγνωρίσει διπλωματικώς την εγκληματική συμμορία, η οποία υφήρπασε εξ εφόδου την εξουσία,
δ) ομοίως, η σπουδή του τότε Υπουργού Εξωτερικών – και συνεπώς, εν τέλει, του τότε Πρωθυπουργού – να ευθυγραμμισθεί προς τις διεθνοδικαιϊκώς παράνομες και πολιτικώς βλακώδεις (καθ’ ότι άκρως επιζήμιες για τα εθνικά αλλά και τα καλώς νοούμενα «ευρωπαϊκά» συμφέροντα) μονομερείς οικονομικές και λοιπές κυρώσεις της Υπερεθνικής Γραφειοκρατικής Ελίτ των Βρυξελλών εις βάρος της Ρωσσίας.
Επειδή, όμως, όποιος διαθέτει επίγνωση των γεωπολιτικών δεδομένων και ιστορική μνήμη, γνωρίζει ότι το (εναγωνίως αναζητούν λόγον υπάρξεως!) ΝΑΤΟ όχι μόνον αρνήθηκε σθεναρώς επί μισόν αιώνα να μας παράσχει την (διακαώς αναμενομένη εκ μέρους μας) αμυντική κάλυψη αλλά, τουναντίον, κατέστη το κατ’ εξοχήν εργαλείο υποσκάψεως των ελληνικών εθνικών συμφερόντων κατά τον 50ετή «Ακήρυκτο Πόλεμο» Ελλάδος-Τουρκίας (Πτέραρχος Ν. Κουρής) – για να μη μιλήσουμε, βεβαίως, για το στρατηγικώς ανύπαρκτο μόρφωμα που με επηρμένη αυταρέσκεια αυτοαποκαλείται, καταχρηστικώς, «Ευρωπαϊκή Ένωση» –,
διά ταύτα επιβάλλεται όπως επειγόντως η Αθήνα ανακρούσει πρύμναν και πράξει τα δέοντα, μήπως και καταφέρει να περισωθεί ό,τι δύναται ακόμη να περισωθεί εκ της ιστορικής σχέσεως Ελλάδος-Ρωσσίας.
Διότι ο εν λόγω δεσμός έρχεται από πολύ μακριά, επέδειξε δε αξιοθαύμαστη γεωπολιτική αντοχή στο διάβα των αιώνων εις πείσμα των συγκυριακών ιδεολογημάτων (αρκεί να αναλογισθεί κανείς την εγκαθίδρυση αρίστων διμερών σχέσεων το 1960, εν μέσω κλιμακώσεως του Ψυχρού Πολέμου παγκοσμίως – και επί Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή του αρχαιοτέρου εν Ελλάδι, όταν το κλεινόν άστυ γέμισε …τρόλλεϋ εν μια νυκτί!).
Ο εν λόγω δεσμός των δύο εθνών υπέστη βλάβη παρ’ ολίγον ανήκεστη τα τελευταία έτη, εξ αιτίας της ασύγγνωστης στρατηγικής μυωπίας και των συνδρόμων υποτελείας που χαρακτήριζαν τις πολιτικές ανθυπομετριότητες, οι οποίες κατοικοέδρευαν, έως την παρελθούσα Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου και επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.
Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση διαθέτει την ιστορική ευκαιρία να προβεί στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων Ελλάδος-Ρωσσίας με αποκλειστικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον και στο πλαίσιο μιας ανεξάρτητης, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, απηλλαγμένης από σύνδρομα υποτελείας έναντι των πάλαι ποτέ «Προστατίδων Δυνάμεων». Αναντιλέκτως δε σε αυτό θα έχει την ομόθυμη υποστήριξη του Ελληνικού Λαού.

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ μετά το 14ο λεπτό! Κόψτε μούρη Ντάισελμπλουμ, μόλις άκουσε τον Βαρουφάκη να λέει “Δεν συνεργαζόμαστε με την Τρόικα”

http://www.makeleio.gr/?p=266130
nteiselmploum-baroufakis-antidrasi

ΔΕΙΤΕ με προσοχή το βίντεο καρέ – καρέ…Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά…



Την νύχτα των Ιμίων Όπως την έζησα !… (Ένας αξιωματικός γράφει για τις ώρες της Μεγάλης Κρίσης)

http://olympia.gr/2015/01/31/%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%B6%CE%B7%CF%83%CE%B1-%CE%AD%CE%BD/


Αξημέρωτα πάνω από τη θαμπάδα της νύχτας καθώς χάραζε ο Θεός τη μέρα, πέταξε ψηλά και ο Σταυραετός του Αιγαίου ,με τα θαλασσοπούλια να κράζουν σκιαγμένα από το φτεροκόπημα του Θανάτου! Ο Θάνατος πέταξε στο Αιγαίο και πήρε αγκαζέ τα Αετόπουλα που πέταγαν για τη τιμή, για την Πατρίδα και για κάτι άλλα …Που κάποιοι ακόμη και σήμερα τα λένε Ιδανικά! Πάγωσε ο Εύζωνας στο Σύνταγμα, ενώ ο Πιλότος έσφιξε το πηδάλιο σαν να ήθελε να το πετάξει μόνος του νιώθοντας το σφίξιμο στο στομάχι! Κατέβασε το κεφάλι ο Πυροβολητής , πέταξε το τσιγάρο οργισμένος ο Καταδρομέας που μάταια περίμενε μια εντολή που δεν ήρθε ποτέ !
Έσφιξε τα χείλη μέχρι που μάτωσαν Ο Ελικοπτεράς σε κάποιο νησί που νύχτα φόρτωσε τα πυρομαχικά και δεν τον φώναξαν ποτέ !
Αργά σκούπισε το δάκρυ ο Αντιαεροπόρος στο βουνό που σκεπάζει με το όγκο του την Σαλονίκη μας ,φτύνοντας κατάχαμα το φλέγμα που τον εμπόδιζε να ανασάνει ,ενώ η Κραυγή του αντιλάλησε στην πλαγιά ξεσκίζοντας τη καταχνιά που σκέπαζε το βουνό και πλάκωνε τη ψυχή του !
Κάπου σε μια πλατεία κάποιοι βγαίνουν από ένα αυτοκίνητο συγχαίροντας ο ένας τον άλλον .Είναι χαράματα ,αλλά άλλα χαράματα αυτά εδώ , από αυτά που δεν τα ξέρουν οι κοινοί θνητοί και κάποιος ρίχνει την ιδέα για μια ζεστή σούπα .Γενάρης του 1996 !
Ο Εργάτης του δήμου σταυροκοπιέται ακούγοντας την κουβέντα τους και φτύνει κατάχαμα τη ροχάλα του με οργή ! Την ίδια ώρα ένας καλόγερας ξεδιπλώνει το Πετραχήλι του ενώ τα δάκρυα οργώνουν τα σκαμμένα από τα βάσανα μάγουλα του !
Ο Σταυραετός του Αιγαίου πετώντας για τα Ουράνια ζήτησε μια χάρη από το Θάνατο που τον κράταγε αγκαζέ .Να περάσουν από την μια γωνιά της Ελλάδος που μυρίζει κατράμι, ανδριωσύνη και λευτεριά για να χαιρετίσει τη μάνα του που τον καμάρωνε όταν σήκωνε το βλέμμα της καθώς ο γυιός της πέταγε ψηλά .
Κάποτε είχα γράψει για μια Νύχτα τη «Νύχτα των Ιμίων όπως την έζησα». Όσοι θυμούνται τους νεκρούς μας ας την ξαναθυμηθούν και ας πάνε να ανάψουν ένα κερί και να πουν μια ευχή για τα παιδιά που πέθαναν για μια στιγμή και ζούνε αιώνια !
Η νύχτα των Ιμίων όπως την έζησα
Γράφει ο
 Χρήστος Μακρυγιάννης *
Στην μνήμη των ανθρώπων κάποια γεγονότα μένουν αναλλοίωτα. Δεν είμαι συγγραφέας και δεν φιλοδοξώ να γίνω, θέλω όμως να καταγράψω τα γεγονότα όπως τα έζησα εκείνη την νύχτα.
Την 26η Ιανουαρίου 1996 ειδοποιήθηκα από τον συνάδελφό μου Θεολόγο Γ. ότι πρέπει να επιστρέψω στην μονάδα. Εκείνη την εποχή υπηρετούσα ως Αξιωματικός του κέντρου επιχειρήσεων Κ.Ε.Μ στην ειδική αντιαεροπορική Μονάδα\ ΧΩΚ // στην Βόρεια Ελλάδα.
Στην βουνοκορφή της Μονάδος η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και εμφανώς εκνευρισμένος, μόλις αντίκρισα τον Θεολόγο Γ., του είπα «δεν πιστεύω ρε «Commando¨ να με κουβάλησες μέσα επειδή οι Τούρκοι κάνουν βόλτες στο Αιγαίο»!
Κατάλαβα από την έκφρασή του ότι συμβαίνει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Στο κέντρο επιχειρήσεων βρήκα τον φίλο μου και συνάδελφο Δήμο Π., άριστο Αξιωματικό του Κέντρου Επιχειρήσεων όπου ενημερώθηκα για την κατάσταση.
Όλοι οι χειριστές στρατιώτες στην θέση τους αστέρια στην δουλειά τους. Ενεργοποιήσαμε τα RADAR και όλες οι Πυροβολαρχίες πυρός ανέφεραν κατάσταση ετοιμότητας.
Παρακολουθήσαμε την κατάσταση και ελέγχαμε στόχους. Εχθρικά αεροσκάφη και φίλια αεροσκάφη.
Όλη η νύκτα κύλησε έτσι και οι χειριστές να αλλάζουνε για ξεκούραση. Την άλλη ημέρα (κατεβήκαμε) στην Μοίρα όπου έγινε εκτίμηση της κατάστασης και δόθηκαν οδηγίες από τον Διοικητή της Μοίρας και τον Αξιωματικό των επιχειρήσεων.
Όλοι οι Αξιωματικοί και οι αδειούχοι ενημερώθηκαν να επιστρέψουν άμεσα καθώς και οι Οπλίτες. Το ηθικό υψηλότατο και όλοι ετοιμαζόμασταν για μια σύντομη και σκληρή μάχη, όπως λέγαμε. Όλες οι ημέρες και οι νύχτες κύλησαν έτσι μέχρι την παραμονή.
Την παραμονή εκείνης της νύχτας έγινε ενημέρωση ότι πάμε σε πόλεμο και αρχίσαμε να ενεργοποιούμε σχέδια και υλικά άκρως απόρρητα. Το πρωί ενημερωθήκαμε ότι επίκειται μερική επιστράτευση. Ζήτησα άδεια να πάω στο σπίτι μου να αποχαιρετήσω την γυναίκα μου, τα τρία παιδιά μου και την μητέρα μου που τυχαία βρισκόταν στο σπίτι μου εκείνες τις ημέρες και να πάρω μαζί μου προσωπικά αντικείμενα που έχουμε πάντα έτοιμα για τον πόλεμο από τον καιρό της ειρήνης. Έλειπα από το σπίτι πέντε ημέρες.
Όταν ξεκίνησα γύρω στις 19:00 μαζί με τον Θεολόγο με το Ι.Χ αυτοκίνητό μου για την επιστροφή στην Μονάδα και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε τις στροφές του βουνού είχε τόσο πυκνή ομίχλη που ο Θεολόγος κατέβηκε από το αυτοκίνητο και με καθοδηγούσε να ανέβουμε. Υπήρχε βεβαίως αρκετό χιόνι κάτι το γνώριμο για την Μονάδας μας.
Όταν φτάσαμε ενημερωθήκαμε ότι ο συναγερμός της Μονάδος ανέβηκε σε υψηλότερο επίπεδο. Αρχίσαμε τα γνωστά και τετριμμένα για μας που κάναμε και σε ασκήσεις αλλά και σε καθημερινή βάση.
Ο συναγερμός ανέβαινε και όλοι οι στρατιώτες ενημερώθηκαν για την κατάσταση. Κανένας δεν έδειξε την παραμικρή λιποψυχία, αντίθετα όλοι ήταν χαρούμενοι με αίσθημα άγριας χαράς και έξαψης. Όλα τα στραβά της φυλής μας εξαφανίστηκαν και εμφανίστηκαν ηγέτες από το πουθενά, δεν μπορώ να το περιγράψω πρέπει να το ζήσεις, βλέπεις τον Αλέξανδρο που είχε το Κ.Ψ.Μ να τσακώνεται σε ποιο όχημα θα πάει για να έχει μαζί του το πολυβόλο! Στιγμές μοναδικές.
Η κατάσταση συναγερμού ανέβαινε στα ύψη και ενεργοποιήσαμε υλικά άκρως απόρρητα που δεν μπορώ να αναφέρω. Άρχισαν τα σήματα τα οποία τα έπαιρνα από τον Αξιωματικό Επιχειρήσεων της Μοίρας και τα μετέδιδα μέσω του συστήματος στις πυροβολαρχίες πυρός ενώ παράλληλα είχαμε επαφή με την αεροπορική μονάδα που έλεγχε τα αεροσκάφη τα δικά μας.
Οι πυροβολαρχίες είχαν ενεργοποιήσει τα πάντα, δεν υπήρχαν κατά παράδοξο τρόπο προβλήματα στα Υλικά που μας ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο καιρό.
Όλοι οι πύραυλοι ενεργοποιημένοι και έτοιμοι για εκτόξευση ένα σήμα και όλα έτοιμα για μάχη. Εκείνη την στιγμή, περίπου στις 22:30, παίρνω σήμα και δίνουμε «match order «σε μια πυροβολαρχία που σημαίνει ότι σε 2 ώρες πρέπει να είχε φορτώσει τα υλικά της και να είχε φύγει για την θέση της που ήταν καθορισμένη. Πράγμα που έγινε.
Την επόμενη μισή ώρα παίρνουμε σήμα εντολή να μεταβιβάσω στις πυροβολαρχίες την κωδική εντολή (blazy sky) (φλεγόμενος Ουρανός !!! ) που σημαίνει πόλεμος !!!! Οι πυροβολαρχίες ανέφεραν ετοιμότητα, όλα έτοιμα.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να ενημερώσω ότι εμείς στο κέντρο δεν έχουμε επαφή με τον έξω κόσμο τηλεόραση, ραδιόφωνο δεν είχαμε γνώση για το τι μετέδιδαν τα κανάλια και παρακολουθούσαμε τα γεγονότα από τα RADAR και τα υπηρεσιακά κανάλια.
Λόγω καιρού τα αεροσκάφη που πετούσαμε εκείνο το βράδυ ήταν τα Α-7 τα διώξεως βομβαρδισμού, τα παντός καιρού από την Σούδα της Κρήτης, άγνωστα στους Τούρκους και στα κέντρα αεράμυνας της Σμύρνης, πανίσχυρα αεροσκάφη για εκείνη την εποχή.
Παραδόξως οι Τούρκοι δεν είχαν την ετοιμότητα που είχαμε εμείς και επειδή είχαμε άμεση ενημέρωση ο Έβρος μας ενημέρωνε ότι οι βροχές που έπεφταν τις τελευταίες ημέρες είχαν τα τουρκικά άρματα καθηλωμένα και εύκολη λεία για τα δικά μας. Υπόψη ότι όλες οι Μονάδες στον Έβρο ήταν στις θέσεις μάχης μερικές ημέρες πριν με συνθήκες Σιβηρίας.
Δεν αναφέρω τα γεγονότα που τα γνωρίζετε όλοι από την τηλεόραση.
Μετά από ώρες αναμονής και χωρίς να υπάρχει καμιά εντολή για άμεση εμπλοκή αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει, άρχισε να ξημερώνει, μάθαμε και επίσημα τα γεγονότα και να πέφτει ο συναγερμός, ενώ άρχισαν να καταφτάνουν στην μονάδα οι πρώτοι επίστρατοι. Άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση και απεμπλοκή των δυνάμεων και των Πυροβολαρχιών πυρός.
Μέχρι το μεσημέρι είχαμε επανέλθει στην προ της 26ης Ιανουαρίου κατάσταση. Πίκρα παντού, κανείς δεν μίλαγε οι διαταγές βαρετές και οι εκτελέσεις νωχελικές, όλοι ένα γιατί!
Κατέβηκα από το κέντρο επιχειρήσεων και πήγα στο Κ.Ψ.Μ. Εκείνη την ώρα είδα τα πλάνα από το μοιραίο ελικόπτερο, είχα βέβαια ενημερωθεί για την κατάσταση και την (παλικαριά του πρωθυπουργού μας).
Η πίκρα που μας έμεινε μεγάλη αλλά μεγαλύτερη η (εκτίμηση) που είχε ο Πρωθυπουργός της Χώρας στις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή είπε χωρίς κανένα λόγο έτσι απλά ότι τόσο μπορούν οι δυνάμεις μας τόσο κάνουμε.
Δεν χρειαζότανε να στείλουμε βατραχανθρώπους στα Ίμια. Αν κάποιος ήθελε να υπερασπίσει το ελληνικό έδαφος θα μπορούσε να γυρίσει τα πυροβόλα από την Κάλυμνο και να κάνει στόχο τα Ίμια. Ούτε διαπραγματεύσεις ούτε τίποτε. Απλά κάνω δραστική βολή σε ελληνικό έδαφος, όπως δικαιούμαι.
Αυτή είναι η αλήθεια – τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Θέλω να επισημάνω όμως ένα πράγμα: Όταν οι Αξιωματικοί και οι οπλίτες δεν έχουν ηθικό δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις, είμαστε Οργανισμός κοινώς για τα μπάζα . Τότε θα έχουμε και περιορισμένη κυριαρχία.
Τότε η Πατρίδα θα μας ζητήσει τον λόγο!
* Ο Χρήστος Μακρυγιάννης είναι Αξιωματικός ε.α

Βαρου-φάκινγκ..

http://greki-gr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_5701.html

(Αυτό, δίπλα, στην φωτογραφία, παλιά το λέγανε ''διαπραγμάτευση''! Αξίζει να παρατηρήσουμε το μαραμένο ύφος του ψευτομαχαλόμαγκα πρώην ''πρωθυπουργού'', και την ερωτική ματιά της Αυτού Χυδαιότητας, προς τον λελέ με τις μπούκλες)

     Και ξαφνικά ο χρόνος συμπυκνώθηκε!
     Γίναν τόσα πολλά σε μιά βδομάδα, όσο δεν είχαν γίνει χρόνια και δεκαετίες ολόκληρες.

     Φύγαν τα κάγκελα απ' την Βουλή!
     Ορκίστηκε νέα κυβέρνηση χωρίς γραβάτες. Άλλοι με θρησκευτικό όρκο, οι περισσότεροι...
με πολιτικό!
     Υπουργοί και υφυπουργοί κυκλοφορούν με ταξί, με μηχανές, με παλιά Ι.Χ, με ό,τι κυκλοφορούσαν και πριν τέλος πάντων!
     Πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού ή απότιση τιμής στους δολοφονημένους όχι αριστερούς, αλλά πατριώτες αντιστασιακούς από την γερμανική θηριωδία του Γ' Ράϊχ.
     Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, καταθέτει στεφάνι για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια εκεί που έδωσαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι ελληνικές πέτρες οι σύγχρονοι ήρωες Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός,
     ..εκεί, στους βράχους εκείνους που το κίτρινο έμεσμα του ''εκσυγχρονισμού'' ανακήρυξε γκρίζες ζώνες, ευχαριστώντας συγχρόνως τις Ηνωμένες Πολιτείες,
     ..εκεί, που το ανθρωπόμορφο κήτος είχε δηλώσει πως την σημαία την πήρε ο άνεμος(!), το ίδιο κήτος που πριν λίγες μέρες υποσχόταν στον ελληνικό λαό ότι θ' αυτοκτονήσει αν βγει κυβέρνηση αυτή που τελικά βγήκε!
     Όλα αυτά κι άλλα τόσα σε επίπεδο σημειολογίας, συμβολισμού.
     Σε επίπεδο ουσίας, νέοι υπουργοί εξαγγέλουν μέτρα ανακούφισης λαϊκών στρωμάτων, και κατηγορούνται απ' τους μαυραγορίτες για λαϊκισμό!
     Και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομίας, ανακοινώνουν το ουσιαστικό τέλος των μνημονίων, την έναρξη πραγματικής διαπραγμάτευσης,
     ..το τέλος της αντιμετώπισης της χώρας σαν αποικία,
     ..όπου μία τριαλαλό επιτροπή των επικυριάρχων έλυνε και έδενε με την απόλυτη συναίνεση ανδρείκελων-εργολάβων-ΜΜΕ.
     Τα παπαγαλάκια-κοράκια των δανειστών επιχαίρουν χαιρέκακα για την πιθανή σκλήρυνση της στάσης των Εταίρων (μη χ@σω!).
     Και ο λαός νοιώθει την ταφόπλακα στο στήθος του να ελαφραίνει.
     Ο πόλεμος όμως άρχισε! Καλοδεχούμενος. Καιρός ήταν!
     Η μάχη της προηγούμενης Κυριακής ήταν μία νίκη.
     Ας συσπειρωθούμε και για τις επόμενες.
     Τόσο Βαρου-φάκινγκ να μη πάει χαμένο!..

Την τραγική νύχτα των Ιμίων, οι Τούρκοι γνώριζαν καλά ποιούς είχαν απέναντι τους…- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τη νύχτα των Ιμίων, ο Σημίτης παρέπεμψε τον αρχηγό της ΕΥΠ στον …Μαντέλη!


http://olympia.gr/2015/01/31/%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τη νύχτα των Ιμίων, ο Σημίτης παρέπεμψε τον αρχηγό της ΕΥΠ στον …Μαντέλη!

image(Φωτό: Η τουρκάλα γυναίκα του Χριστοφοράκου, χορηγού του Μαντέλη.)

Αυτός ο άνθρωπος που έχει το θράσος να αρθρογραφεί για την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε, για την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που ο ίδιος επέτρεψε, για το σύστημα σήψης, διαφθοράς, εθνικής κατάπτωσης που ο ίδιος οραματίστηκε, φαίνεται ότι δεν έχει καν το ελαφρυντικό του «σφάλματος».

Το ότι ο αρχιερέας της μειοδοσίας άφησε στο περιθώριο τον αρχηγό της ΕΥΠ τις κρίσιμες ώρες διαχείρισης της κρίσης, είναι πλέον ευρέως γνωστό. Τον είχε στο σαλονάκι, στον προθάλαμο της βουλής, όπου γινόταν η κρίσιμη σύσκεψη, απαξιώνοντας να το δεχθεί! Αυτό όμως που πέρασε στα ψιλά ενώ είναι εξέχουσας σημασίας είναι άλλο… Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος απαίτησε να δει τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει με στοιχεία – φωτιά που είχε στην κατοχή του. Αφού τον έψαχνε όπως ήταν επόμενο στο Πεντάγωνο, ενημερώθηκε ότι ο τελευταίος βρισκόταν μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη στην βουλή!
Πηγαίνει αμέσως εκεί και ενημερώνεται από την γραμματέα του κυρίου Σημίτη, κυρία Μαρία Πλευράκη, ότι «δεν μπορούσε να εισέλθει». Επιένοντας, της ζητά να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.
 Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και – λίγο αμήχανη – του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλη και να τον ενημερώσετε»!!
Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό»
Αυτό δεν συνέβη και ο κ. Βασιλικόπουλος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας λοιπόν, παρέπεμψε εκείνες τις κρίσιμες ώρες τον αρχηγό της ΕΥΠ, στον επίορκο Μαντέλη! Τον άνθρωπο που όπως μάθαμε μετέπειτα, χρηματίστηκε από τον Χριστοφοράκο. Τον σύζυγο της Τουρκάλας συγγενούς του …Ντεμιρέλ!

Τον άνθρωπο που μετέπειτα πρωτοστάτησε για να περάσει η συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους, υβρίζοντας και αποκαλώντας «ακροδεξιούς» τους ίδιους τους συντρόφους του στο ΚΥΣΕΑ που αντιδρούσαν!

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΔΙΑΤΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ!

Ο Κώστας Σημίτης είναι ακόμα αμετανόητος και ελεύθερος. Το ίδιος και ο κύριος Μαντέλης.

Αντίθετα η Ελλάδα είναι υπόδουλη και έρμαιο της συμμορίας Σημίτη, ακόμα και σήμερα.

Διαβάστε: Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1997. Η κυβέρνηση Σημίτη παρουσιάζει την Ελληνοτουρκική συμφωνία επί της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Το μνημείο αυτό του αίσχους που ήταν η επίσημη αποδοχή “συνδιαχείρισης” του Αιγαίου με την Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις μέσα στην κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Σεζγκίν, ισχυρίστηκε ότι με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, το Αιγαίο τίθεται υπό κοινή ευθύνη.
Ο Γεράσιμος Αρσένης εκφράζει ανοιχτά την διαφωνία του όπως και άλλοι βουλευτές. Αρχίζουν λοιπόν επιθέσεις εναντίον των διαφωνούντων από τους πολύ στενούς φίλους του πρωθυπουργού, όπως ο Τάσος  Μαντέλης, που κατηγόρησε τους έχοντες αντίθετη άποψη από την επίσημη “γραμμή” ότι κινούνται σε “σοβινιστική” κατεύθυνση, ενώ, έκανε λόγο για “ακροδεξιές απόψεις” μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Λίγες ημέρες μετά, πάλι τον Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 222,7 δισεκατομμυρίων δραχμών στην Intracom και 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.
Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.
Όπως όμως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, τσάμπα φιλότουρκος δεν υπάρχει. Έχουμε αποδείξει δε ότι ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS είναι έρμαια της Τουρκικής πολιτικής αφού απλούστατα το Τουρκικό βαθύ κράτος γνωρίζει ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ έστω και ένα Ευρώ από το βρώμικο χρήμα: Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.
Έτσι ο κύριος Μαντέλης, ο πολέμιος του “Ελληνικού Εθνικισμού” και του πατριωτισμού, υπηρέτησε και αυτός “συμπτωματικά” τα Τουρκικά συμφέροντα στο έπακρο. Συκοφάντησε αγνούς ανθρώπους, δαιμονοποίησε τον Πατριωτισμό κατά την προσφιλή τακτική όλων των ελεεινών υποκειμένων που ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΗ ΣΑΡΚΑ αυτής της χώρας και υποδούλωσαν τον λαό στους τοκογλύφους.
Γιατί όπως έχουμε πει, υπάρχουν δύο άκρα: Αυτός που βάζει την πατρίδα πάνω από το τομάρι του και τα λαμόγια που αρμέγουν την πατρίδα για να “σπουδάσουν τα παιδάκια τους”.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε τα παιδάκια σας κατάματα, εξηγήστε τους ότι γεννιώνται υποδουλωμένα γιατί κάποιοι κύριοι Μαντέληδες προτίμησαν την μοσχαροκεφαλή τους και την κοιλάρα τους από το να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο τους ως όφειλαν.
Και επειδή ο κύριος Μαντέλης κυκλοφορεί ελεύθερος, εάν τον συναντήσετε εξηγήστε του ότι η “χορηγία” που έλαβε από τη Siemens, ήταν πληρωμένη από το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ήταν οι χαμένες συντάξεις. Τα αποθεματικά των ταμείων. Ήταν κομμάτι από τη σάρκα αυτής της χώρας που τα καρκινώματα τύπου Μαντέλη την ξέσκισαν για να γεμίσουν τις σαπιοκοιλιές τους. Και τώρα ήρθε ο λογαριασμός.
Οπότε κύριε Μαντέλη, εάν κάποιος σας σταματήσει στο δρόμο για να σας εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων που καρπωθήκατε, μη δώσετε σημασία.
“Εθνικιστές” θα είναι Τάσο μου. Εθνικιστές.
Πηγές. Διαβάστε τες για να δείτε τι εστί λαμόγιο και τι Πατριώτης.
http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-05.ant1gr.html#05
http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=3707463&action=print
http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-18.ant1gr.html

ΙΜΙΑ-ΕΥΠ-CIA : Η τελευταία νύχτα …Tα φοβερά ντοκουμέντα !

Αποκάλυψη από τον Βετεράνο : Ποτέ οι Αμερικανοί δεν έθεσαν θέμα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια !
Λίγα 24ωρα πριν από την κορύφωση της κρίσης, οι Ελληνικές Μυστικές  Υπηρεσίες

πήραν στα χέρια τους το περιεχόμενο μιας συνομιλίας του τότε αρχηγού του Τουρκικού ΓΕΝ ναυάρχου Ερκαγια, ο οποίος εξηγούσε ότι η ιστορία των γκρίζων ζωνών ήταν «δικό του παιδί».
 Ο Ερκαγια αποκάλυπτε πως όταν ήταν ακόμη αρχηγός του Στόλου είχε δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ψάξουν όλα τα επίσημα αρχεία του τουρκικού κράτους και να προσπαθήσουν να βρουν για ποιες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο θα μπορούσαν να εγείρουν διεκδικήσεις. 
«Εστειλα τη μελέτη στο ΓΕΕΘΑ, το οποίο και την υιοθέτησε αμέσως» ανέφερε ο Ερκαγια και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος πως με τα στοιχεία που έχουμε μπορούμε να διεκδικήσουμε τους Καλογήρους, τους Φούρνους»
Σε αυτό το σημείο η συνομιλία διεκόπη γιατί γινόταν από ανοικτή γραμμή. Οι αναλυτές της ΕΥΠ ήξεραν όμως αμέσως ότι είχαν στα χέρια τους μια σημαντικότατη είδηση που έδειχνε ότι η κλιμακούμενη κρίση στα Ιμια δεν ήταν η απρόβλεπτη εξέλιξη μιας τυχαίας υπόθεσης αλλά εσκεμμένο σχέδιο του Ερκαγια. 
Το σχετικό τηλεγράφημα προωθήθηκε στους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.
* H επιδρομή των  κομάντος
Ως τότε οι ελληνικές υπηρεσίες δεν είχαν άλλη ένδειξη για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. H μόνιμη αγωνία τους ήταν η διεξαγωγή μιας καταδρομικής επιχείρησης των Τούρκων στη Μυτιλήνη ή άλλο νησί κοντά στα τουρκικά παράλια. 
Και αυτό γιατί από όλες τις πληροφορίες προέκυπτε ότι η Αγκυρα πίστευε ότι έλληνες πατριώτες κρύβουν τον αρχηγό του PKK Αμπντουλά Οτσαλάν σε μυστική τοποθεσία σε νησί. «Ο φόβος μας ήταν μια επιδρομή με 2-3 ελικόπτερα και κομάντος στη Μυτιλήνη ή κάπου αλλού» ανέφερε αξιωματούχος της ΕΥΠ εκείνη την περίοδο, ο οποίος πρόσθεσε πως «ξέραμε ότι ένα τέτοιο επεισόδιο, έστω και αν δεν έβρισκαν τον Οτσαλάν, θα προκαλούσε απίστευτη κρίση»
Το δεύτερο ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι κατά πόσο υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για την τουρκική απόβαση στα Ιμια. Ο σταθμός της ΕΥΠ στην Αλεξανδρούπολη είχε εντοπίσει, από ανοικτά κανάλια επικοινωνίας (και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία), εντολές του τουρκικού ΓΕΝ προς δύο περιπολικά το απόγευμα της 29ης Ιουνίου. 
H εντολή ήταν σαφής, να πλησιάσουν και στις δύο βραχονησίδες και να ελέγξουν αν και πού υπάρχουν έλληνες κομάντος αλλά και ελληνική σημαία. 
Ο κυβερνήτης του ενός περιπολικού ρωτήθηκε μάλιστα επίμονα από το κέντρο κατά πόσο θα μπορούσε να διαπιστώσει την τακτική κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας και με δεδομένες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
 Ο τούρκος αξιωματικός απάντησε πως αυτό θα εξαρτιόταν από τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζε την ώρα που θα προσέγγιζε τις βραχονησίδες. H σχετική συνομιλία μεταφράστηκε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου και στάλθηκε στην κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ το επόμενο πρωί.
 Από εκεί στάλθηκε από τον απόρρητο τηλέτυπο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΝ. Είναι σαφές πως οι επιτελείς δεν έδωσαν την ανάλογη σημασία στην κρίσιμη πληροφορία, ενδεχομένως επειδή βομβαρδίζονταν εκείνη την ώρα με πληροφορίες για τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.
 Το βέβαιο πάντως είναι πως η ΕΥΠ είχε δώσει έγκαιρη προειδοποίηση για την προετοιμασία των Τούρκων. Ο Κώστας Σημίτης ενημερώθηκε γι’ αυτό το έγγραφο και ζήτησε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπολο αντίγραφο, το οποίο και έλαβε στις 31 Ιανουαρίου.
Ενα από τα σοβαρά προβλήματα εκείνων των ημερών ήταν ασφαλώς η καχυποψία που υπήρχε ανάμεσα στον  Σημίτη, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την πρωθυπουργία, και ανθρώπους σαν τον  Βασιλικόπουλο, τον ναύαρχο Λυμπέρη ή τον πτέραρχο Κουρή που ήταν τότε υφυπουργός Αμυνας. 
Οι αξιωματικοί αυτοί είχαν μάθει να λειτουργούν με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος λάτρευε τις συσκέψεις με στρατιωτικούς, τις υπηρεσίες από κλειστές πηγές και τη διαχείριση κρίσεων όπως εκείνη του Μαρτίου του 1987. Ο  Σημίτης τους θεωρούσε «ανδρεϊκούς», ξένους στη δική του κουλτούρα και ύποπτους για το στήσιμο παγίδων τις κρίσιμες εκείνες ώρες. 
Ο Διοικητής της ΕΥΠ διαπίστωσε το χάσμα όταν επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό το πρωί της 30ής Ιανουαρίου. Λίγο πριν είχε συναντήσει στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Μπιλ P., ο οποίος τον ενημέρωσε ότι «σε λίγες ώρες θα μιλήσει ο πρόεδρος Κλίντον με τον έλληνα πρωθυπουργό. 
 Τα πράγματα είναι σοβαρά». Ο σταθμάρχης παρέδωσε επίσης μια επιστολή του ελληνοαμερικανού αρχηγού της CIA Τζορτζ Τένετ, ο ο οποίος έγραφε πως «θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να προκληθεί ένας πόλεμος λόγω της κλιμάκωσης του επεισοδίου»
Ο κ. Βασιλικόπουλος πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο οποίος στεκόταν όρθιος όσο του μιλούσε, τον άκουσε και του είπε: «Δεν σας χρειάζομαι άλλο».
* H πρόταση της CIA
Αρκετές ώρες αργότερα ο σταθμάρχης επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το κτίριο της Κατεχάκη. Αυτή τη φορά δεν έκρυβε την ανησυχία του και δήλωσε στον κ. Βασιλικόπουλο πως μεταφέρει μια πρόταση του αρχηγού της CIA.  
«Να αποσύρετε εσείς ένα τμήμα της φρουράς που έχετε στα Ιμια σε ένδειξη καλής θέλησης και οι Τούρκοι σε ανταπόδοση θα αποσύρουν ναυτικές δυνάμεις» πρότεινε ο Μπιλ P. και συνέχισε: «Τρέχουμε το ίδιο σενάριο με την Αγκυρα και πιστεύομε ότι είμαστε σε καλό δρόμο»
 Ο κ. Βασιλικόπουλος γέλασε αρχικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πόσους κομάντος να αποσύρουμε, δεν έχουμε και καμιά μεραρχία;». «Δεν έχει σημασία πόσους, έστω και λίγους, για να δείξετε την καλή σας πρόθεση» ανταπάντησε ο σταθμάρχης. 
Αμέσως μετά άρχισε μια συζήτηση για την ακριβή διατύπωση, αν θα αναφερόταν σε λίγους (few), κάποιους (some of them) ή κάποια άλλη φράση. Ο αρχηγός της ΕΥΠ ρώτησε τον Μπιλ P. αν στη φόρμουλα της CIA ετίθετο ζήτημα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια. «Οχι, σε καμία περίπτωση» απάντησε εκείνος. 
Καθώς έβγαινε από το γραφείο του κ. Βασιλικόπουλου, ο σταθμάρχης σταμάτησε, γύρισε προς το γραφείο του και του είπε: «Σας παρακαλώ, μη χάσετε χρόνο, δώστε μου μια απάντηση. Τα πράγματα είναι κρίσιμα».
 Ο κ. Βασιλικόπουλος σήκωσε το πορτοκαλί τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη για να τον ενημερώσει. Οι υπασπιστές του του είπαν πως είναι «εκτός επικοινωνίας» γιατί βρισκόταν στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή.
 Εν συνεχεία τηλεφώνησε στον υφυπουργό κ. Κουρή, ο οποίος βρισκόταν – μόνος του – στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στα υπόγεια του Πενταγώνου. «Δεν μου φαίνεται και τόσο κακή ιδέα, γιατί πάμε για μεγάλη κρίση» του είπε ο κ. Κουρής και τότε ο κ. Βασιλικόπουλος μπήκε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και κατέβηκε ο ίδιος στη Βουλή.
 Πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και εκεί συνάντησε την πάντοτε ευγενέστατη ιδιαιτέρα του Μαρία Πλευράκη. Της ζήτησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.
 Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και – λίγο αμήχανη – του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλλη και να τον ενημερώσετε».
* Η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό
Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό»
Αυτό δεν συνέβη και ο κ. Βασιλικόπουλος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα. Κάθε λίγο το γραφείο του τον ειδοποιούσε πως είχε τηλεφωνήσει ο Μπιλ P., τονίζοντας πως είναι επείγον να επικοινωνήσει μαζί του. 
Επειτα από μία ώρα και κάτι η πόρτα της αίθουσας συσκέψεων άνοιξε και βγήκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος για να τηλεφωνήσει στον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ από ένα διπλανό δωμάτιο. 
Ο κ. Βασιλικόπουλος βρήκε την ευκαιρία, μπήκε στην αίθουσα και βρέθηκε δίπλα στον κ. Σημίτη. Τον ενημέρωσε και εκείνος του απάντησε πως «το θέμα το χειρίζεται ο κ. Πάγκαλος, μην κάνετε τίποτα, μην ασχοληθείτε άλλο».
 Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση των Αμερικανών δεν προέβλεπε απευθείας επαφή του αρχηγού της ΕΥΠ με τον διοικητή της MIT πρέσβη Οξάν, καθώς όλη η διαπραγμάτευση θα γινόταν μέσα από το κανάλι της CIA.
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝ
Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια. Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, δύο τουρκικά ελικόπτερα «Μπλακ Χοκ» πετούσαν από πάνω. Οι επιτελείς του ΓΕΝ πίστευαν ότι τα δύο ελικόπτερα θα αποβίβαζαν εκείνα κομάντος ενώ στην πραγματικότητα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις ελληνικές δυνάμεις.
31 Ιανουαρίου, 00.47: Από φρεγάτα «Ναυαρίνο» (κέντρο επιχειρήσεων για τα Ιμια) προς ΓΕΝ: Ελικόπτερα κινούνται βόρεια προς βραχονησίδες.
00.55 ΓΕΝ προς Ναυαρίνο: Δεν θα πατήσει Τούρκος στα νησιά. Να βληθούν προειδοποιητικές βολές και αν συνεχίσουν να καταρριφθούν. Να προστατευθούν τα Ιμια και το Φαρμακονήσι.
01.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Δύο τουρκικά ελικόπτερα Μπλακ Χοκ βρίσκονται στην περιοχή, το ένα σε αιώρηση πλησίον της Γιαβούζ (φρεγάτα), 1.000 γιάρδες δυτικά από τα Ιμια. Το άλλο υπερίπταται Γιαβούζ.
01.25 ΓΕΝ προς Ναυ: Εξασφαλίσατε την ετοιμότητα ημετέρων μονάδων. Στοχοποιήσατε κάθε τουρκική μονάδα. Να ευρίσκεσθε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.
01.37 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφόσον τα ελικόπτερα προσπαθήσουν να βγάλουν κόσμο, να ριφθεί μια φωτοβολίδα. Δεύτερον, να ριφθεί προειδοποιητική βολή, τρίτον να καταρριφθούν.
01.55 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τα ελικόπτερα είναι κοντά στη φρεγάτα. H φρεγάτα είναι 500 γιάρδες από το νησί.
Τα ελικόπτερα απομακρύνονται αλλά το ελληνικό Πεντάγωνο δεν ανησυχεί μόνο για τα Ιμια, καθώς έχει να προστατεύσει μια σειρά από νησίδες στην περιοχή.
02.00 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφιστάται η προσοχή σας μήπως η απομάκρυνση ελικοπτέρων είναι παραπλανητική για να κάνουν ενέργεια στο Φαρμακονήσι.
Στις 03.00 αρχίζουν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες πως οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τα Δυτικά Ιμια. Δίνεται η εντολή να ανέβει η δεύτερη ομάδα βατραχανθρώπων αλλά η εκτέλεσή της καθυστερεί επειδή πέρασαν πρώτα από τα Ανατολικά Ιμια για να πάρουν φορτισμένες μπαταρίες ασυρμάτων. Για 45 λεπτά της ώρας Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν πολύ κοντά στο να έχουν κομάντος τους πρόσωπο με πρόσωπο στα Δυτικά Ιμια.
03.15 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως κάτι γίνεται στη Δυτική Ιμια. Εξακριβώσατε και πείτε μου.
03.16 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πρι… Διατάξτε Πολεμιστή (περιπολικό ναυτικού) να αποβιβάσει Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στη Δυτική Ιμια και να μου πείτε έναρξη και πέρας.
03.30 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχει πληροφορία ότι έχουν ανέβει 30 άτομα στο δυτικό νησί Ιμια. Να πάει ο Πολεμιστής να ελέγξει με προβολέα και στη συνέχεια να αποβιβάσει MYK (βατραχανθρώπους).
03.36 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τώρα αποβιβάζονται MYK στη βάρκα και εκτιμάται ότι η κίνηση θα περατωθεί σε 30 λεπτά.
03.38 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πείτε μου άμεσα αν υπάρχει κανένας Τούρκος κρατημένος δίπλα στο νησί. Με ενδιαφέρει άμεσα αν είναι κανένας πάνω στο νησί.
03.42 ΓΕΝ προς Ναυ.: Απογειώσατε ελικόπτερο και ελέγξατε δυτικό νησί προ αποβιβάσεως MYK.
04.08 ΓΕΝ προς Ναυ.: Τονίζεται η απαίτηση πριν βγουν οι MYK να είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στη Δυτική Ιμια.
Το ελικόπτερο απογειώνεται από το Ναυαρίνο και πετάει, σε εξαιρετικά κακές συνθήκες, πάνω από τις βραχονησίδες. H πίεση από το κέντρο είναι ασφυκτική.
04.25 Ναυ. προς ΓΕΝ: Ελικόπτερο άνωθεν Δυτικής Νήσου, Αναμένω αποτελέσματα.
04.26 Ναυ. προς ΓΕΝ: Δεν έχει εντοπίσει ακόμη τίποτα. Ορατότητα χαμηλή.
04.28 Ναυ. προς ΓΕΝ: Βρέχει στην περιοχή. Ορατότητα χαμηλή. Προσπαθεί να εντοπίσει οτιδήποτε.
04.29 ΓΕΝ προς Ναυ.: Περιμένω να μου πείτε για το ελικόπτερο και το αποτέλεσμα της έρευνας. Το αναμένει ο πρωθυπουργός.
04.47 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχει περάσει τέσσερις φορές πάνω από το νησί. Αποτελέσματα αρνητικά. Πετάει σε ύψος 40-50 μέτρα και προσπαθεί.
04.50 Ναυ. προς ΓΕΝ: Υπάρχουν μερικά άτομα πάνω στο νησί.
Το ελικόπτερο αναφέρει πως πρόκειται για δέκα τούρκους κομάντος πάνω στο δυτικό νησί.
05.02 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι δικοί μας βατραχάνθρωποι να παραμείνουν στον Πολεμιστή και να γίνει συλλογή στοιχείων.
05.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.
05.05 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχω απώλεια επικοινωνίας με το ελικόπτερο. H τελευταία του αναφορά EMRGENCY EMERGENCY βόρεια 1,5 μίλι από το σημείο του ενδιαφέροντος.
Στις 05.40 το ΓΕΝ διατάζει τον κυβερνήτη του Πυρπολητή να πάρει τους έλληνες βατραχανθρώπους από την περιοχή.
05.40 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Θα εκτελεσθεί αποχώρηση φίλιων και εχθρικών μονάδων από την περιοχή.
05.58 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι οδηγίες για τον Πυρπολητή είναι ότι από την περιοχή θα φύγει ένα δικό τους και ένα δικό μας. H διαταγή θα δίνεται από το ΓΕΝ. Ο Πυρπολητής θα φύγει τελευταίος αφού πάρει τους ΟΥΚ και τη σημαία. Εσείς παραμείνετε για το ελικόπτερο. Θέλω τα ονόματα του πληρώματος.
07.12 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Να αρχίσετε να παίρνετε τη Σημαία και τον κόσμο. Να μου πείτε αν γίνεται το ίδιο και από τους άλλους.
OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ K. ΣΗΜΙΤΗΣ Πρωθυπουργός N. ΚΟΥΡΗΣ Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας XP. ΛΥΜΠΕΡΗΣ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Λ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αρχηγός ΕΥΠ
Εγκαιρη ή καθυστερημένη ενημέρωση; 
Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν οι ελληνικές υπηρεσίες ενημέρωσαν έγκαιρα για την απόβαση των τούρκων κομάντος στα Δυτικά Ιμια. Οι αξιωματούχοι που χειρίζονταν την κρίση εκείνο το βράδυ επιμένουν πως οι αναλυτές της ΕΥΠ παρακολουθούσαν συνεχώς τα τουρκικά κανάλια για να συλλέξουν πληροφορίες. 
Μόλις είδαν ότι ανακοινώθηκε η απόβαση των κομάντος, ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Θυμούνται μάλιστα πως ο υφυπουργός κ. Κουρής έδωσε αμέσως εντολή να ετοιμασθεί το σχέδιο ανακατάληψης της βραχονησίδας. 
Το αν το ΓΕΕΘΑ μπόρεσε να επικοινωνήσει εγκαίρως με τον κ. Λυμπέρη, ο οποίος βρισκόταν στη Βουλή, δεν είναι σαφές. 
Τα συμπεράσματα δικά σας !

Πόσο «μόνο του» έπεσε το (εξονυχιστικά ελεγμένο) Ελληνικό F16 (των έμπειρων πιλότων) στην Ισπανία; (Ίσως "όσο μόνος του" έσκασε και ο Όλμος στον Βόλο;) - γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

http://aegeanhawk.blogspot.gr/2015/01/f16_29.html

- Τι στο διάολο έγινε στην Ισπανία; Θα μου πει κανείς;
- Τι εννοείτε κύριε;
-  Για το Ελληνικό F16 που έπεσε στην Albacete μιλάω....τι να εννοώ;
-  Ε, τι μ’ αυτό;
-  Ρε με δουλεύετε; Πως πήγε κι έπεσε έτσι στα καλά καθούμενα στην απογείωση και μάλιστα πάνω σε μερικά ακόμη μαχητικά άλλων χωρών και στα πληρώματά τους; Συμμαχικών! Το τονίζω αυτό...σκοτώνοντας κάμποσους πιλότους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα πληρώματα...αν είναι δυνατόν!
-  Ε, συμβαίνουν αυτά.
-  Κύριοι μην με κοροϊδεύετε. Δεν μιλάμε για μια τριτοκοσμική σχολή της Αφρικής. Μιλάμε για προχωρημένο σχολείο έμπειρων πιλότων του ΝΑΤΟ...δεν πέφτουν έτσι αυτοί. Και οπωσδήποτε, ΟΧΙ στο ξεκίνημα, στην απογείωση. Και μάλιστα μαχητικά που έχουν περάσει πριν λίγο ένα σωρό τεχνικούς ελέγχους.
-  Τι να σας πω κύριε;
-  Θα θέλατε να σας πω εγώ κύριοι τι λένε ήδη οι κακές γλώσσες σε υπόγεια, ρετιρέ, ΜΜΕ και διαδρόμους;
-  ......
-  Θ’ αρχίσω με κείνον τον Ισπανό εμπειρογνώμονα που έπαιξαν σε όλα τα κανάλια μια πολύ καυτή δήλωσή του...
-  Δηλαδή;
-  «...Πέραν πολλών άλλων σημείων, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πως δεν κατάφεραν οι πιλότοι να κατευθύνουν τουλάχιστον το αεροσκάφος τους προς κάποιο άλλο ασφαλές σημείο πρόσκρουσης!»....
-  Τι να πω κύριε;
-  Ούτε καν αυτό δεν κατόρθωσαν! μα πως ήταν δυνατόν;Λες και δεν είχαν τον έλεγχο του μαχητικού τους!
-  .......
-  Θέλετε να το πάω πιο πέρα, στους πιο ψαγμένους ψίθυρους;
-  .......
-  Όλοι αυτοί λοιπόν οι «ψιθυριστές» θυμίζουν κάτι περίεργα project που παίζουν στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια και μιλάνε για εξ’ αποστάσεως hacking ενός οχήματος ή/και αεροσκάφους και ουσιαστικά μετατροπής του σε drone....σε τηλεκατευθυνόμενο με λίγα λόγια...όπου τον έλεγχο βεβαίως τον έχει ένας «υποκλοπέας», ένας «εξ’ αποστάσεως υφαρπαστής»...
 - Τι εννοείτε κύριε; Ομολογώ πως δεν σας καταλαβαίνω...
-  Κι όμως, καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά τι εννοώ...
-  ......
-  Α, είναι πολύ απλό...κάποιος κακόβουλος τυπάκος με ένα laptop από κάπου εκεί γύρω παίρνει τον έλεγχο του λογισμικού του οχήματός σου (ή αεροσκάφους), το ενεργοποιεί και το κινεί προς την κατεύθυνση που επιθυμεί...στο ήπιο σενάριο...
-  Δεν σας πιάνω κύριε....
-  Τα πιο προχωρημένα μάλιστα πειράματα έκαναν το ίδιο με οχήματα εν κινήσει...αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες εάν το όχημα είναι εν κινήσει, έτσι; Πολύ βαρύ πράγμα η απώλεια ελέγχου ενός οχήματος εν κινήσει, έτσι;
-  Ομολογώ πως δεν αντιλαμβάνομαι τι θέλετε να πείτε κύριε....
-  Είστε σίγουρος; Να σας θυμίσω κάποια «περίεργα ατυχήματα» το 2013, σε ένα εκ των οποίων σκοτώθηκε Αμερικανός δημοσιογράφος του Rolling Stone που «κατά σύμπτωση» ασχολούνταν με «κάτι μεγάλο» εκείνη την περίοδο και για την οποία «περίεργη θανάσιμη εκτροπή» του αυτοκινήτου του υποψίες στράφηκαν προς κάποιες "υπόγειες σκοτεινές υπηρεσίες" που λέγεται πως «κατέχουν τέτοιες εξτρήμ τεχνολογίες»;
-  .......
-  Θα ρωτήσω ευθέως τότε...είστε ανεμειγμένοι στην πτώση του Ελληνικού μαχητικού στην Ισπανική βάση του ΝΑΤΟ;
-  Όχι βέβαια....
-  Κατάλαβα....
-  Τι θέλετε να πείτε;
-  Θα ρωτήσω αλλιώς.....
-  Μα κύριε...
-  Σκασμός...περνάμε σε υποθετικό σενάριο....
-  ΟΚ...
-  Θέλω να μου παραδώσετε τώρα προσομοιώσεις...
-  Μα...
-  Τώρα είπα...διπλωματικές, γεωστρατηγικές, τα πάντα...ακόμη και το τι περιμένουμε να συμβεί στα πολιτικά τους παρασκήνια....
-  ΟΚ...τι θέλετε να μάθετε;
-  Κατ’ αρχήν γιατί Ελληνικό μαχητικό;
-  .....
-  Είπαμε: περάσαμε σε υποθετικό σενάριο...αυτά που θα πείτε θα θεωρηθούν ως αόριστη αναλυτική ερμηνευτική απόπειρα...
-  ΟΚ...ας πούμε ότι μάλλον θα ήταν «προσαρμογή σχεδιασμού»...
-  Δηλαδή;
-  Δηλαδή, ο στόχος ήταν – μάλλον – άλλος...
-  Δηλαδή;
-  Γαλλικό μαχητικό...
-  Γιατί;
-  Για τον ίδιο λόγο που έγινε ότι έγινε πρόσφατα με τις ισλαμικές επιθέσεις στο Παρίσι... οι Γάλλοι άρχισαν να φλερτάρουν με τους Ρώσους και προκαλούνται τριγμοί στο ενιαίο ευρωατλαντικό μέτωπο κατά της Ρωσίας...
-  ΟΚ....και γιατί άλλαξε ο σχεδιασμός;
-  26 Ιανουαρίου 2015...Εκλογές και για πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα...αυτό μας έλειπε...ένας Κάστρο στην Μεσόγειο...χρειαζόταν ένα βαρύ μήνυμα...για να προσέχουν τι θα πράξουν...με το καλημέρα...πριν ξεθολώσουν...να είναι σίγουροι δηλαδή με τη μέθοδο του «σοκ και δέος» πως τους περιμένουν τα χειρότερα, αν τολμήσουν και φύγουν από τη «γραμμή»...πράγματα που ούτε φαντάζονται...
-  Αναπόφευκτα, όπως καταλαβαίνετε, θα υπάρξουν κι αυτοί που θα το συνδυάσουν με ένα άλλο ατύχημα, πάλι «περίεργης αστοχίας υλικού», εκείνη την έκρηξη του όλμου σε μια άλλη άσκηση του Ελληνικού στρατού το 2014 που σκότωσε επίσης κάποιους οπλίτες...
-  Σωστά...
-  Υπολογισμένη λοιπόν κι αυτή η παράμετρος... «αύξηση της εσωτερικής αστάθειας» και της σύγχυσης στον Ελληνικό Στρατό λοιπόν;
-  ...ας πούμε πως το παραείχαν πάρει επάνω τους με τις νίκες των πιλότων τους τα τελευταία χρόνια και αυτό το «αυξημένο ηθικό» γεννούσε προβλήματα σε κάποιους άλλους...Έπρεπε να «χαμηλώσουν λίγο τα φτερά τους»...
-  Εν πάση περιπτώσει, κι αφού άλλαξε ο σχεδιασμός, γιατί Γάλλοι νεκροί;
-  Για τον ίδιο λόγο που είπαμε ήδη...Πριν λίγο καιρό οι Γάλλοι αποπειράθηκαν να ματαιώσουν το σφίξιμο της θηλιάς στη Ρωσία...το πλήρωσαν με το Charlie Hebdo και τις «ισλαμικές εκτελέσεις» Γάλλων πολιτών στο Παρίσι...προφανώς, δεν ήταν αρκετό και χρειάστηκε «μία ακόμη δόση» για να «συνετιστούν»...
-  Και γιατί Ιταλοί θύματα;
-  Τυχαίες παράπλευρες απώλειες...
-  Γιατί στην Ισπανία;
-  Γιατί παραείναι θερμή η Ισπανική Αριστερά με τα κατορθώματα των Ελλήνων συντρόφων τους και έρχονται και οι ισπανικές εκλογές. Έπρεπε να πάρουν ένα σκληρό μήνυμα για να... «κρυώσουν» λίγο...Όλοι στην Ισπανία...
-  Ποιοί θα θεωρηθούν υπεύθυνοι; Που θα αποδοθεί η ευθύνη του σαμποτάζ, της «επιθετικής ενέργειας»;
-  Στους Ρώσους φυσικά...εξόχως ιδανική εξέλιξη...με ένα μόλις χτύπημα, ταυτόχρονα ικανοποιούνται πολλαπλοί, πάρα μα πάρα πολλοί στρατηγικοί στόχοι...η κατάσταση πολώνεται με τους Ρώσους και κανείς από τους συμμάχους δεν μπορεί να εγείρει αντιρρήσεις...πιθανότατα και σύντομα θα βρεθούν «ενδείξεις που θα πιστοποιούν ρωσικό δάκτυλο – σαμποτάζ – στο «ατύχημα»»...σίγουρα «κάτι θα έχει αφεθεί εκεί γύρω που θα βρεθεί σύντομα και θα παραπέμπει σε ρωσική τεχνολογία παρεμβολών, πρακτικές, τακτικές, κυβερνοεπίθεση, κάτι τέλος πάντων»....τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η προπαγάνδα και οι στρατιωτικές ψυχολογικές επιχειρήσεις...
-  Και ως προς τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα; Τα πράγματα είναι στην αρχή τους, είναι πάρα πολύ ευαίσθητα ακόμη....
-  Αντιθέτως, ήταν η κατάλληλη στιγμή. Αν δείτε πχ αυτή τη στιγμή, μετά το "ατύχημα" στην Ισπανία, τις ιστοσελίδες της ελληνικής αριστεράς θα παρατηρήσετε πως ήδη έχουν φρενιάσει με την συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.
-  Μα, θέλουμε μια τέτοια εξέλιξη;
-  Ανώδυνη για μας...σημασία έχει πως φουντώνει η «αριστερή πτέρυγα» της Αριστεράς ενάντια στους πιο «προσγειωμένους» κι έτσι χτίζεται ένα χάσμα μεταξύ τους που θα οδηγήσει στην «διάλυσή» τους.
-  Μα δεν αρκεί αυτό...
-  Ακριβώς...
-  Τι εννοείτε;
-  Για να πέσουν και μάλιστα προτού κάνουν τίποτα μη διορθώσιμες ανοησίες, ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει έγκαιρα...
-  Δηλαδή;
-  Πρέπει με την πολιτική τους να προκαλέσουν κάποια τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας...
-  Εννοείτε με οικονομικά μέτρα;
-  Α, όχι...αυτά θα προκαλέσουν θυμό μεν σε κάποιες ελίτ αλλά όχι και εξέγερση εναντίον τους - που θα θέλαμε...εννοώ θα ήθελαν οι «υποθετικοί μάγειρες μιας τέτοιας κατάστασης»...
-  Ναι, ναι, είπαμε....υποθετικά μιλάμε...δηλαδή, ποιοί είναι οι Νούμερο 1 υποψήφιοι για σύγκρουση μαζί τους ώστε να πέσουν;
-  Ο Πατριωτικός – λεγόμενος – χώρος...
-  Μα αυτοί δεν είναι ούτως ή άλλως εναντίον τους;
-  Α, μην το λέτε...μια μεγάλη μερίδα τους μάλλον τους στήριξε στις εκλογές...και τώρα επιδεικνύει ανοχή...κατά κάποιον τρόπο συμφωνούν με το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων που προτίθεται να λάβει η νέα κυβέρνηση...
-  Συνεπώς;
-  Συνεπώς, ο μόνος τρόπος να φύγουν από το πλευρό τους (και όλοι συνολικά και συγκεκριμένα το κόμμα που τους στηρίζει στην Βουλή) και να στραφούν εναντίον τους και δη σφόδρα είναι να αρχίσουν οι κύριοι της Αριστεράς να «αγγίζουν θέματα» που θα τους «εκνευρίσουν»...και δη ΑΜΕΣΑ...ενώ το ώριμο – και ανησυχητικό για μας – θα ήταν να περιμένουν λίγους μήνες...
-  Δηλαδή «εθνικά και πατριωτικά θέματα»...
-  Ακριβώς....
-  Όπως;
-  Πχ Μεταναστευτικό...με το που θα το αγγίξουν αυτό θ’ αρχίσει ο εμφύλιος...είναι θέμα χρόνου κατόπιν να πέσουν...ελάχιστου χρόνου...κατ’ αρχήν δεν θα χρειαστεί καν να φτάσουν σε απειλή εμφυλίου για να πέσουν...το ίδιο το κόμμα που τους στηρίζει την κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αποσύρει την υποστήριξή του...άμεσα, καθώς αν αργήσει θα έχει την τύχη των δύο προηγουμένων που στήριξαν επί μακρόν τις δύο προηγούμενες (φιλομνημονιακές) κυβερνήσεις...
-  Οπότε; Πάνε πάλι σε εκλογές;
-  Ακριβώς...αλλά έχοντας το αντιμνημονιακό μπλοκ με ψαλιδισμένα τα φτερά του...πολύ....πάρα πολύ...και σε συνθήκες σχεδόν εμφυλίου...
-  Και αν αφεθούν έτσι, τι αναμένεται;
-  Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως για κανα δυό μήνες θα τα δώσουν όλα...θα εξαντλήσουν κάθε οικονομική δυνατότητα για παροχές στον λαό τους χωρίς να πάρουν μέτρα που θα εκνευρίσουν τμήματα της κοινής γνώμης που τους στηρίζουν...ίσα για να φτάσουν μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές και να διεκδικήσουν πλέον μια ισχυρή αυτοδυναμία...μετά θα είναι πανίσχυροι...δεν σταματιούνται εύκολα...
-  Άρα;
-  Άρα, ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει πάραυτα...άμεσα...ΤΩΡΑ...
-  Εξ ου και το «ατύχημα» στην Ισπανία;
-  Δεν καταλαβαίνω τι λέτε κύριε....
-  Ναι, ναι...βέβαια...δεν καταλαβαίνετε...σωστά...είπαμε, δεν έχετε σχέση εσείς...
Μυθοπλασία, τι άλλο; Μόνον στον Τζον Λε Καρέ συμβαίνουν αυτές οι φαντασιοπληξίες...σωστά;
Πως είπατε; τέτοια "θανατηφόρα ατυχήματα/σαμποτάζ" κλονίζουν την εμπιστοσύνη του στρατιώτη προς το όπλο του; Μπααα...υπερβολές....και παραμύθια...
Έτσι λένε πάντα τα "πορίσματα"...
Γιώργος Ανεστόπουλος
σχετικά:

Το χρονικό της θανάσιμης συντριβής του Ελληνικού F16 στην Ισπανία



(όταν στο παρακάτω άρθρο προβλεπόταν πως επόμενο χτύπημα θα ήταν σε μαχητικό μας μάλλον θεωρήθηκε "υπερβολικό"...δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα...)
 
"Παγιδεύεται" ένας Όλμος;Booby trapped ammunition... Περί «πειράγματος» πυρομαχικών...φυσιγγίων...όλμων...ρουκετών...κλπ ....και «φυτέματος» στον εχθρό...  

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου