Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΑΙΣΧΙΣΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ o βανδαλισμός των γλυπτών του Παρθενώνα από την Gucci! Εικόνα από το μέλλον;

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/eikona-apo-to-mellon-o-bandalismos-ton-glupton-apo-tin-gucci-/10.104012
Σάλο προκάλεσε ο εικαστικός βανδαλισμός αρχαίων γλυπτών. Στη γέννηση της θεάς Αθηνάς, ο Διόνυσος, με πολύχρωμο σορτς, γυναικεία τσάντα και λουλούδι στο αυτί απολαμβάνει τον εαυτό του τραβώντας selfie με το κινητό. Ο Κέκροπας ντυμένος σαν χίπις, ο Ιλισσός φορώντας γυναικεία αξεσουάρ και δίπλα η Καλλιρρόη με το iphone, παρακολουθούν τη φιλονικία του Ποσειδώνα με την Αθηνά για την πόλη Αθήνα.

Αυτό πάνω κάτω δείχνουν τα βιντεάκια που πόσταρε η γνωστή εταιρεία Gucci στο επίσημο προφίλ της στο Instagram, προκαλώντας σάλο και την οξύτατη αντίδραση της Unesco Πειραιώς και Νήσων η οποία κάνει λόγω για ευτελισμό κλασσικών έργων μοναδικού κάλλους και αισθητικής και εικαστικό βανδαλισμό των γλυπτών.
Όμως, γιατί είναι εικαστικό έγκλημα; Όλα αυτά δεν μοιάζουν με τις «ομορφιές» που βλέπουμε κάθε μέρα στα καρακιτσαριά τηλεοπτικά κανάλια των νταβατζήδων; Εκεί όπου αδερφές και παλικάρια γίνονται μαλλιά κουβάρια; Εκεί που το κιτς έχει γίνει αισθητική υψηλού επιπέδου; Εκεί όπου το κύκλωμα του Κολωνακίου με τις βιζιτούδες, τους γκέι μόδιστρους, τους συνοδούς κυρίων και κυριών είναι στην πρώτη γραμμή;
Εικόνα από το μέλλον o βανδαλισμός των γλυπτών από την Gucci; 203277 photo
Στην τηλεόραση των λαμπερών, ξανθών μπαλκονάτων ξανθιών κυριών δεν βλέπουμε να παρελαύνουν... ομόφυλα ζευγάρια και περιχαρή να περιφέρουν την ευτυχία τους γιατί ο Αλέξης τους έκανε τη χάρη;
Σιγά τι έκανε η Γκούτσι που προσέβαλε τα αρχαία αγάλματα και τα έκανε να μοιάζουν με τραβεστί στη Συγγρού (καμιά σύνδεση με τη ΝΔ, προς Θεού); Δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να προβάλει όλα αυτά τα συγκεκριμένα πρότυπα τα οποία έχουν προκαλέσει έναν αχταρμά, μια σύγχυση από την οποία κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος. Και κανείς δεν ξεχωρίζει τι είναι. Είναι κανονικό αρσενικό; Είναι γυναίκα; Είναι κρυφογκέι ή μήπως είναι... κρυφοάνδρας; Χάος και ξεφτίλα και σίγουρα αυτά δεν είναι ομοφοβικά σχόλια.
Είναι η πραγματικότητα που κτίζουν μεθοδικά τέτοιες εταιρείες, τέτοιες τηλεοράσεις, τέτοια περιοδικά και... τοιούτοι που έχουν καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό ή το τηλεοπτικό τοπίο ή στην διαφημιστική αγορά που πουλάει και αγοράζει ό,τι βρει.
Στην υγειά μας, μια εικόνα από το μέλλον είναι. Βγάλτε μια... selfie για να διασκεδάσετε τη φτώχεια σας.
Εικόνα από το μέλλον o βανδαλισμός των γλυπτών από την Gucci; 203278 photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου