Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Καμένος αλλά καθόλου λεβέντης...

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/kamenos-alla-katholou-lebentis-/2.103997
Είσαι ψηφοφόρος της αριστεράς ή και του ΠΑΣΟΚ που αυτοπροσδιορίζεσαι προοδευτικός, εκσυγχρονιστής, ευαίσθητος με τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα και άλλες τέτοιες ταμπέλες που βάζουν όσοι ανήκουν στο λεγόμενο... δημοκρατικό τόξο της κεντροαριστεράς.

Και βλέπεις τον μεγάλο ηγέτη, Αλέξη Τσίπρα, τον νέο Ανδρέα, να βρίσκεται μεταξύ Πάνου και Βασίλη. Ήτοι μεταξύ μιας δεξιάς φούσκας και ενός κεντρώου τηλεοπτικού κονφερανσιέ.
Τι σου κάνει η εξουσία; Να ικετεύεις πότε τον Καμμένο και πότε τον Λεβέντη. Να ανεβάζεις πριν μερικούς μήνες τον πρώτο στο βάθρο της δικής σου νίκης και τώρα να ετοιμάζεσαι να τον ξεφορτωθείς και ταυτόχρονα να βάζεις υπουργούς σου να εξυμνούν τον δεύτερο. Όχι, δεν έχει τίποτε ο Λεβέντης, αντιθέτως είναι πολύ πιο έξυπνος από πολλούς βλαμμένους που έχει αυτή η κυβέρνηση. Η κατάντια είναι της κεντροαριστεράς, είναι του Τσίπρα που είναι λαοπρόβλητος και θα αλλάξει την Ευρώπη αλλά πέφτει στα... τέσσερα παρακαλώντας πότε τον έναν και πότε τον άλλο.
Μα που το είδε αυτό η Αριστερά; Πότε υπήρχε στην κουλτούρα της η αποστασία; Εκτός κι αν πρόκειται για νέους... Τσιριμώκους. Έτσι δεν έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κουβέλη που συγκυβέρνησε με Σαμαρά και Βενιζέλο;
Πράγματι, αν είσαι αριστερός σήμερα, ένας άνθρωπος που έχεις δώσει τίμιους αγώνες γι' αυτό που πιστεύεις, που δεν είσαι λαμόγιο, που δεν έχεις σχέσεις με το... εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, που θέλεις απλά να αλλάξει η χώρα σου, που πίστεψες στο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ πώς θα αισθάνεσαι; Τι να νιώθεις όταν για λίγους ακόμη μήνες στο Μαξίμου αυτός που πίστεψαν σαν το νέο Μεσσία βρίσκεται στην... ευχάριστη θέση να ικετεύει τον Λεβέντη. Κι αυτός να σε «παίζει», να κάνει μεγαλοπρεπείς δηλώσεις, σοβαρές αναλύσεις και να ζητά οικουμενικές κυβερνήσεις με συμμετοχή της ΝΔ.
«Ο λαός και η νεολαία θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία μέσα. Αν εκλεγεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είναι πολύ πιθανό ένα τέτοιο σενάριο», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, και στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται να πάρουν... αντικαταθλιπτικά. Γιατί θα ήθελαν πολύ τον Λεβέντη να τους συνδράμει στη Βουλή, να γίνει ουσιαστικά ο «χρήσιμος ηλίθιος» χωρίς να κάνουν κυβέρνηση με τη ΝΔ ή άλλον.
Όπως τόσο καιρό ο Π. Καμμένος είναι ο «χρήσιμος ηλίθιος» αλλά αυτός νομίζει ότι βοηθάει τον Αλέξη που έσπασε το αριστερό του χέρι, έτσι θέλουν και τον Λεβέντη, και ει δυνατόν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
Και καλά, να υπάρχει εθνική ανάγκη να στηριχθεί μια κυβέρνηση που προσπαθεί. Αλλά μια κυβέρνηση που έχει καταστρέψει τη χώρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα γιατί να υπάρξουν αποστάτες από άλλα κόμματα; Γιατί να βοηθηθεί ένας παντελώς ανίκανος πρωθυπουργός; Για να συνεχιστεί το ανύπαρκτο έργο μιας κυβέρνησης που ασχολείται μόνο με τα σύμφωνα συμβίωσης;
Πραγματικά δεν ξέρουμε αν ο Λεβέντης θα αποδεχθεί το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου». Είναι άλλωστε πολύ πιο έξυπνος απ' ότι νομίζουν μερικοί, και σίγουρα εξυπνότερος από τον στρατηγό Πάνο που τώρα που έκανε τη δουλειά του Αλέξη αυτός θα τον πετάξει έξω με τις κλωτσιές.
Ούτε ξέρουμε τα βρόμικα παιχνίδια, τις συναλλαγές και τις υπόγειες συνεννοήσεις που γίνονται για να διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ακόμη κι αν βρεθούν αποστάτες να στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει πολλούς μήνες ζωής. Απλά και μόνο γιατί είναι μια ανίκανη κυβέρνηση και κανείς δεν μπορεί να κρύψει την ανεπάρκειά της. Κανείς δεν μπορεί να κουκουλώσει τις αδυναμίες ενός πρωθυπουργού που μεταλλάχθηκε από Τσε Γκεβάρα σε Θάτσερ αλλά δεν μπορεί ούτε το νέο του ρόλο να διαχειριστεί.
Είτε ο Λεβέντης τον στηρίξει, είτε ο Καμμένος, η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας είναι... καμένος αλλά καθόλου λεβέντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου