Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

2015: Το τέλος των παραισθήσεων και των ψευδαισθήσεων

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/2015-to-telos-ton-paraisthiseon-kai-ton-pseudaisthiseon/10.104017
To 2015 ήταν δραματικό, καταστροφικό, ένας πολιτικός και οικονομικός Αρμαγεδδών που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Η Ελλάδα δεν είναι όπως ήταν πέρυσι και σίγουρα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση ακόμη και από το 2010 και το πρώτο μνημόνιο.

Όλη τη χρονιά που πέρασε ούτε μια φορά δεν γέλασε το χειλάκι μας για κάποιο αισιόδοξο γεγονός, για ένα καλό νέο. Και αυτό ισχύει και για τους Συριζαίους που κέρδισαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Διότι άλλο να χορεύεις ξυπόλυτος στο Σύνταγμα γιατί είπες «όχι» που έγινε «ναι» κι άλλο να σε εξευτελίζει ο πρωθυπουργός που πίστεψες και να μην κάνει ούτε ένα από αυτά που σου υποσχέθηκε.
Το 2015 θα μείνει στην ιστορία για τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έγινε ποτέ. Ούτε οι… μανούλες σ’ αυτά, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δηλαδή δεν εξαπάτησαν σε τόσο μεγάλη κλίμακα τους πολίτες. Το 2015 θα μείνει στην ιστορία γιατί κάποια στιγμή θα διδάσκεται στα σχολεία (όσα απομείνουν όρθια) ως η χειρότερη διακυβέρνηση που έγινε ποτέ και που οδήγησε σε καταστροφικά αποτελέσματα.
Το 2015 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμα μας διότι είναι ουσιαστικά το τέλος της Μεταπολίτευσης, το πραγματικό. Από εδώ και στο εξής κάθε κατεργάρης θα είναι στο πάγκο του. Ο ελληνικός λαός, ο άμοιρος ευθυνών τα προηγούμενα χρόνια, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Αυτούς που επιλέγει τους επιλέγει εν συνειδήσει και θα έχει τις συνέπειες που προκύπτουν από αυτήν την επιλογή. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Θέλεις τον Αλέξη; Αυτόν θα έχεις; Θέλεις τον Βαγγέλα ή τον Κυριάκο; Μ’ αυτόν θα πορευτείς; Θέλεις τον φραπεδιάρη… συγγνώμη τον Φλαμπουράρη; Με τον μπάρμπα Αλέκο θα πας. Θες τον Σταθάκη με τα κρυμμένα εκατομμύρια και τον Τσακαλώτο με τις μετοχές στο εξωτερικό και τα κουτσοελληνικά; Μη ζητήσεις τίποτε άλλο.
Θέλεις επίσης μαζί με τον ψεκασμένο και τον πιτσαδόρο Λεβέντη; Αυτούς θα έχει αγαπητέ ελληνικέ λαέ και μην κλαις για τις συνέπειες. Μην εξοργίζεσαι με τα μέτρα. Μην βρίζεις για το ανίκανο πολιτικό προσωπικό. Σαρξ εκ της σαρκός του είναι όλοι αυτοί. Εσύ τους ψήφισες και είναι διαφορετικό απ’ ότι παλιότερα. Όταν υπήρχαν λεφτά και θέσεις εργασίας στο δημόσιο είχες λόγους να τους ψηφίσεις, αν και λάθος. Θα σου μοίραζαν επιδοτήσεις, θα σου διόριζαν τα παιδιά, θα σου έκαναν κανένα ρουσφετάκι. Τώρα τα ψέματα τέλειωσαν. Ξέρεις ότι ψηφίζεις χωρίς τα παραπάνω. Ψηφίζεις όσους θεωρείς ικανούς, αληθινούς, τίμιους, αξιοπρεπείς. Αν δεν βρίσκεις κανέναν μην τους ψηφίζεις. Ή βγες εσύ μπροστά τίμιε, αξιοπρεπή, νοικοκύρη Έλληνα. Αλλά μην κλαις για τις επιλογές σου.
Το 2015 ήταν μια χρονιά συνειδητοποίησης του ποια είναι η χώρα μας, που βαδίζει, ποιες είναι οι δυνατότητές της, ποιο είναι το ποιόν των πολιτών και των πολιτικών της. Ήταν η χρονιά που καταλάβαμε περισσότερο από ποτέ ότι έχουμε μια χρεοκοπημένη χώρα με «πλούσιους» πολίτες. Όχι όλους αλλά πολύ περισσότερους απ’ όσους νομίζουμε. Με λεφτά στο εξωτερικό, με καταθέσεις 40 δις στα μαξιλάρια, με διορισμένα μέχρι και τα τριτοξάδερφα, με «κολλητούς» στην εξουσία για να μας κάνουν καμιά δουλίτσα, με κρυφά κόλπα και μπίζνες που ακόμη και τώρα γίνονται.
Επίσης το 2015 καταλάβαμε ότι ναι μεν οι ξένοι είναι κακοί, ανάλγητοι, πιεστικοί, εκβιαστές και τα λοιπά κακά της μοίρας μας αλλά ας κοιτάξουμε και το δικό μας το χάλι. Επιτέλους ας βάλουμε έναν καθρέφτη στο σπίτι μας, ας κάνουμε την αυτοκριτική μας, ας βάλουμε το δάκτυλο και να δείξουμε ο καθένας τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Να φωνάξουμε «ναι φταίμε κι εμείς για την κατάντια της Ελλάδας μας. Ναι φταίμε κι εμείς για την άθλια εκπαίδευση που δίνουμε στα παιδιά μας. Για τις λαμογιές που γίνονται παντού, για τα φακελάκια και τα λαδώματα. Για τη διαφθορά δεν φταίνε μόνο όσοι δίνουν αλλά και όσοι παίρνουν και το αντίθετο. Να πούμε ότι φταίξαμε κι εμείς με τις επιλογές μας και να ζητήσουμε από το 2016 να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι πολίτες, καλύτεροι πατριώτες και καλύτεροι Έλληνες.
Ρίχνοντας μια ματιά πίσω μας και κοιτώντας το νέο που έρχεται μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι από το 2015 δεν έχουμε να κρατήσουμε τίποτε άλλο παρά την αυτοσυνειδητοποίηση. Το τέλος των παραισθήσεών μας και των ψευδαισθήσεών μας ήταν η χρονιά που πέρασε.
Η επανάσταση, όχι αυτή που υπόσχεται ο Τσίπρας και η παρέα του, ξεκινά πρώτα από τους εαυτούς μας κι όχι από τους άλλους. Η εποχή των τεράτων που ζούμε είναι η συνειδητοποίηση ότι το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο κάποιο στιγμή θα έρθει. Στην Ελλάδα δυστυχώς καθυστερούν τα πάντα πολύ περισσότερο απ’ ότι αλλού. Τώρα, λοιπόν, βρισκόμαστε σ’ αυτή τη ρωγμή του χρόνου που μοιάζει με βούρκο. Παρ’ όλη την απαισιοδοξία που μας διακατέχει, βλέποντας την απόλυτη παράνοια που κυριαρχεί, έχουμε μια κρυφή ελπίδα ότι κάτι μπορεί να συμβεί τα επόμενα χρόνια, για το μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας μας. Αν χάσουμε κι αυτή την κρυφή ελπίδα τότε χαθήκαμε ως λαός και ως έθνος. Καλύτερα να φύγουμε όλοι μακριά και να αφήσουμε τα κοράκια να κατασπαράξουν την Ελλάδα.
Όμως, αν το παλέψουμε όλοι μαζί, αν καταλάβουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε ίσως να μπορέσουμε να κτίσουμε μια άλλη Ελλάδα. Αρκεί να αποφασίσουμε ότι δεν θα αφήσουμε άλλο τις τύχες μας στα χέρια μαθητευόμενων μάγων, ξεπουλημένων πολιτικών και πολιτών, ανίκανων και ανύπαρκτων σωτήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου