Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Τουρκία, Ανατολικά ζητήματα και η σύγκρουση με την Ρωσία: Σημαντική εκδήλωση στον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών (2 Δεκεμβρίου 2015)

e-mail από τον κ. Λεωνίδα Κουμάκη

Περιγραφή: cid:image002.jpg@01D129DC.0B9BD140

Τουρκία, Ανατολικά ζητήματα και η σύγκρουση με την Ρωσία

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών (ιδρύθηκε το 1928) με πολύτιμη εμπειρία ολόκληρων δεκαετιών σε Ελληνοτουρκικά και σε θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, οργανώνει μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση την  Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ. μ., στην Αίθουσα Τελετών του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, στην οδό Δημοσθένους 117 της  Καλλιθέας (Τηλέφωνο:210 9517072, Φάξ:210 9598967e-mailcpolitan@otenet.grwebsitehttp://www.cpolitan.gr) με ελεύθερη είσοδο.
Η εκδήλωση αφορά την παρουσίαση του βιβλίου «Τουρκία και Ανατολικά ζητήματα:  Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη νεότερη Τουρκία, Τόμος Α’» του Θεόδωρου Σπ. Μπατρακούλη, Δικηγόρου, Δρ Γεωγραφίας – Γεωπολιτικής, (ISBN: 978-960-8362-83-3) με ομιλητές  τον Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, Κοσμήτορα Σχολής Επικοινωνίας, Διεθνών Σπουδών και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου και Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής, τον εκδότη και συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη και τον Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών Επιχειρήσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College) Γεώργιο Φίλη. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Παπαδόπουλος.
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσουν ερωτήσεις στους διακεκριμένους ομιλητές από το ακροατήριο και αναμένεται να συζητηθεί η εκρηκτική διένεξη Ρωσίας - Τουρκίας, μετά την κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους Su-24 από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία καθώς και η επίπτωση της διένεξης στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Στο βιβλίο «ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, Τόμος Α΄», ο συγγραφέας Θεόδωρος Σπ. Μπατρακούλης πραγματεύεται σημαντικές πτυχές του Ανατολικoύ Ζητήματος από τον 18ο αιώνα μέχρι τον Μεσοπόλεμο, σε ένα εκπληκτικό έργο 652 σελίδων.
Η μετάβαση από την πολυθρησκευτική, πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία στη νεότερη Τουρκία, η δημιουργία νέων κρατών καθώς και ενός νέου διεθνούς συστήματος, η αντιπαλότητα Τούρκων και Ελλήνων -ιστορικών πολιτισμικών/πολιτικών οντοτήτων που διατηρούν μακραίωνες σχέσεις- αποτελούν το ευρύ πλαίσιο μέσα στο οποίο καταγράφονται γεγονότα και αναδεικνύονται σημαντικές πτυχές της πορείας των Οθωμανών Τούρκων, των Νεότουρκων, του ελληνοτουρκικού πολέμου 1919-1922, της βιαίας ενσωμάτωσης των μειονοτήτων στην δομή του τουρκικού κράτους, την απειλή του Κουρδικού έθνους στην ενότητα της Τουρκίας κ.α.π.
Μια σημαντική εκδήλωση που αφορά όχι μόνο την απαραίτητη υπενθύμιση ιστορικών γεγονότων αλλά και την εκτίμηση της πολύ σοβαρής, τρέχουσας κατάστασης στην γειτονιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Agriniopestcontrol

Το κανάλι μου στο YouTube

Το κανάλι μου στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZBMrEHAv1uMF9S-7t7fMIQ

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου