Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Οι Λεβέντηδες θα πέσουν στα… τέσσερα όταν το ζητήσει ο Αλέξης

http://www.antinews.gr/Antitheseis/oi-lebentides-tha-pesoun-sta-tessera-otan-to-zitisei-o-aleksis_1/

Καημένη Αριστερά...
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και τώρα, οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Αλέξη Τσίπρα ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Έναντι ανταλλαγμάτων βεβαίως σφυρηλατήθηκε αυτή η «ανώμαλη» φιλία του αριστερού παιδιού με τον ψεκασμένο υπουργό Άμυνας.
Όμως, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει τι τον περιμένει και με 140 κάτι βουλευτές του (εκ των οποίων αρκετοί ανήκουν στη συνιστώσα των «53») δεν είναι σίγουρος αν θα βγάλει όχι τετραετία αλλά… τετραμηνία, έχει αρχίσει να κάνει τα σχέδιά του.
Τους ψεκασμένους τους έχει τώρα αλλά δεν αποκλείεται ο ένας μετά τον άλλον να φεύγουν όταν τα μέτρα θα εφαρμόζονται. Αν και αυτοί δεν έχουν τσίπα μέσα τους. Περιμένουμε από τον Πάνο Καμμένο να τον δούμε να κάνει το… πτώμα και να περνά από πάνω του ο ΦΠΑ στα νησιά. Έτσι έλεγε και τώρα κατάπιε και τον κώνωπα και την κάμηλον.
Αλλά ο Τσίπρας στήνει σκηνικό τετραετίας. Πώς θα «φάνε και θα πιούνε» άλλωστε σε μικρό χρονικό διάστημα, χρειάζονται χρόνο αυτά. Έτσι λοιπόν ψάχνει από τώρα του νέους χρήσιμους ηλίθιους και τους βρήκε στο πρόσωπο του Βασίλη Λεβέντη και των βουλευτών του. Καθόλου τυχαία δεν ήταν η φωτογραφία με τις σημειώσεις του μπάρμπα Αλέκου Φλαμπουράρη.
Ένας φωτογραφικός φακός δήθεν βρέθηκε και «έκλεψε» τις… κρυφές σημειώσεις του υπουργού. Έγραφε λοιπόν με μεγάλα γράμματα το όνομα «ΛΕΒΕΝΤΗΣ», εννοώντας προφανώς το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη «Ένωση Κεντρώων» και από κάτω είχε ως... υπότιτλους τις φράσεις «στην πορεία όχι τώρα», «δεν μας εμπιστεύονται» και «η ομάδα πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».
Παρακάτω, στο ίδιο χαρτί, διακρίνονται σημειώσεις που αναφέρονται στις συντάξεις, οι οποίες ενδεχομένως να αναδεικνύουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. Χαρακτηριστικά γράφει «συνταξιούχοι-όχι μαύρη δουλειά», «σύνταξη με εισόδημα» και «επανεξέταση των τριπλών συντάξεων». Θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται, εκτός των περικοπών που έχει δεσμευτεί να κάνει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, να εξαπολύσει «κυνηγητό» στην αγορά, προκειμένου να «συλλάβει» συνταξιούχους που δουλεύουν ανασφάλιστοι σε επιχειρήσεις, ή ακόμα και να επανεξετάσει τη φορολογία για εισοδήματα που συνδυάζουν συντάξεις και άλλες πηγές, όπως λόγου χάρη ενοίκια.
Όλα αυτά… εντελώς τυχαία βγήκαν στο φως αλλά πρόκειται για ένα κολπάκι που έχει ξανακάνει η κυβέρνηση. Θυμάστε την κάλπη που είχε ζωγραφίσει ο Τσίπρας στο μπλοκάκι του και κάποιος άλλος φακός τον… συνέλαβε; Έτσι έγινε και τώρα σε ένα στημένο παιχνιδάκι για να μάθουμε τις προθέσεις τους δήθεν τυχαία.
Έτσι μαθαίνουμε ότι ο Λεβέντης και η παρέα του προετοιμάζονται για στήριξη της κυβέρνησης όταν αυτή τη χρειαστεί. Ούτε τυχαία είναι η θερμή του χειραψία με τον Τσίπρα και η… συγκίνηση γιατί θυμήθηκαν τα παλιά. «Δεν γνώριζα ότι ήσουν συνεργάτης του πατέρα μου, πολύ συγκινήθηκα όταν το διάβασα» του είπε ο πρωθυπουργός κι αυτός απάντησε: «Πράγματι εργάστηκα για ένα εξάμηνο με τον πατέρα σου, για να αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά όταν μου έγινε πρόταση αργότερα να τον ακολουθήσω στην Άρτα, αρνήθηκα».
Συγκλονιστικό. Παίρνουμε μαντηλάκια και σκουπιζόμαστε από το κλάμα. Αστειότητες και επικοινωνία της μπαρούφας που δεν περνάει σε εμάς. Η ουσία είναι ότι οι Λεβέντηδες θα πέσουν στα… τέσσερα όταν το ζητήσει ο Αλέξης. Στην αρχή θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση ή κάποια ανώδυνα νομοσχέδια και στην κρίσιμη στιγμή, όταν θα έχουν φύγει ορισμένοι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, θα έρθει ο Λεβέντης με μια πίτσα στο χέρι και θα προσφέρει στον Αλέξη αυτό που τόσο χρειάζεται.
Δεν ξέρουμε ποια είναι τα ανταλλάγματα αλλά στις περιπτώσεις αυτές, για να… «παντρευτεί» ο γαμπρός Αλέξης θα δώσει τα πάντα. Και η νύφη δήθεν θα αντιστέκεται αλλά θα το απολαμβάνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου