Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Άλλο ένα... κατόρθωμα της διαπραγμάτευσης αλά ΣΥΡΙΖΑ: Κινδυνεύουν να βρεθούν άστεγοι οι μισοί δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια

http://www.antinews.gr/action.read/oikonomia/kinduneuoun-na-brethoun-astegoi-oi-misoi-daneioliptes-me-kokkina-daneia/3.102827


Άλλο ένα... κατόρθωμα της διαπραγμάτευσης αλά ΣΥΡΙΖΑ
Θυμάστε εκείνα τα φοβερά και τρομερά συνθήματα που έριχναν ο Τσίπρας και ο Καμμένος «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»; Θυμάστε τα βαρύγδουπα προεκλογικά λόγια του Τσίπρα το Σεπτέμβρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας; Θυμάστε ότι από τις βασικές διακηρύξεις για την επανεκλογή του στην πρωθυπουργία ο Τσίπρας είχε τη σκληρή διαπραγμάτευση για ένα εκ των ανοιχτών θεμάτων που ήταν η ρύθμιση των κόκκινων δανείων υποσχόμενος προστασία των νοικοκυραίων;
Αν τα θυμάστε, ξεχάστε τα. Το κουαρτέτο των δανειστών (άλλο ένα επίτευγμα του Τσίπρα που ενέτεινε την αυστηρότητα της επιτήρησης στη χώρα, την ώρα που ο αθεόφοβος καταγγέλλει την επιτροπεία και ισχυρίζεται ότι με τη διαπραγμάτευσή του αλλάζει την Ευρώπη προς την κατεύθυνση του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας των κρατών μελών της Ένωσης) είναι ανένδοτο, τις προτάσεις δανειστών και κυβέρνησης τις χωρίζει χάος και οι αρμόδιοι υπουργοί Σταθάκης και Τσακαλώτος επιβεβαίωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.
Συγκεκριμένα η ελληνική πρόταση αναφέρει την προστασία από τους πλειστηριασμούς κατοικιών αντικειμενικής αξίας ως 200.000 ευρώ για άγαμο συν 50.000 για έγγαμο και 25.000 για κάθε παιδί ως τρία παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως 35.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή καλύπτει το 72,3% των κόκκινων δανειοληπτών. 

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δανειστών προτείνουν αντικειμενική αξία ακινήτου από 70.000 ως 120.000 ευρώ, ετήσιο εισόδημα ως 8.180 ευρώ για άγαμο, 13.917 για έγγαμο και 3.350 για κάθε παιδί ως τρία παιδιά. Η πρόταση αυτή καλύπτει από 17,3% ως 40% των δανειοληπτών.
Τουτέστιν όπως εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης των Τσίπρα-Καμμένου κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι σχεδόν οι μισοί δανειολήπτες. Και αν είναι κατάπτυστη και ως τέτοια πρέπει να απορριφθεί η πρόταση των δανειστών που καλύπτει μόλις το 40% των δανειοληπτών άλλο τόσο κατάπτυστη είναι και η πρόταση της κυβέρνησης που ξεσπιτώνει σχεδόν το 30% των δανειοληπτών.
Τα τραγικά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ σε μακροοικονομικό επίπεδο που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι τώρα αρχίζουν να εκφράζονται και σε μικροοικονομικό επίπεδο. Από το σκίσιμο των μνημονίων μπήκαμε σε νέο μνημόνιο και από το «με κυβέρνηση της αριστεράς είναι πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία» στη μαζική παραγωγή αστέγων και στο δόγμα ότι δεν θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία για όλους. Εύγε κύριε Τσίπρα. Στρώστε σε όλο αυτό τον κόσμο κόκκινο χαλί έξω από τα ιδρύματα αστέγων όπως στρώσατε στο φίλο σας σοσιαλιστή Ολάντ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου