Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ηχώ της Πόλης: Ένας Ραδιοφωνικός Σταθμός με άρωμα Βασιλεύουσας…(Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης)

http://koumakis.analyst.gr/?p=947


9443208_orig

Ένας τελείως διαφορετικός ραδιοφωνικός σταθμός, πέρα και πάνω από όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, λειτουργεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 24 Απριλίου του 2012 και είναι καιρός να τον γνωρίσουμε από κοντά όλοι ανεξαιρέτως. Εκπέμπει διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο και μπορούμε να ακούσουμε το πρόγραμμά του από τον υπολογιστή μας είτε ζούμε στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία ή βρισκόμαστε σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, αρκεί να πληκτρολογήσουμε την ηλεκτρονική του διεύθυνσηhttp://radioara.ihotispolis.com/.
Ο τόσο διαφορετικός αυτός ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει ελληνική μουσική με πολυαγαπημένα λαϊκά –και όχι μόνο- τραγούδια, ενώ καθημερινά μεταδίδονται τρία ενημερωτικά δελτία για τις εκδηλώσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, πέντε ειδησεογραφικά, με ειδήσεις που αφορούν στον Ελληνισμό της Πόλης και ελληνο-τουρκικά θέματα καθώς και πολλές εκπομπές εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης είτε παρέμεινε στην Βασιλεύουσα να φυλάει Θερμοπύλες, είτε σκόρπισε στα πέρατα της γης από τις διαχρονικές πολιτικές διακρίσεων της Τουρκίας (Σχετικό με το θέμα αυτό είναι πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο Σεπτεμβριανά 1955: Το φονικό πογκρόμ στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης).
Εμπνευστής και δημιουργός του ραδιοφωνικού σταθμού, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος, ο οποίος από το 1988 ανέλαβε από τον πατέρα του την έκδοση της καθημερινής, θρυλικής εφημερίδας των Κωνσταντινουπολιτών «Ηχώ». Γέννημα – θρέμμα της Βασιλεύουσας ο Ανδρέας Ρομπόπουλος πέρασε όλες τις μεγάλες περιπέτειες των τελευταίων δεκαετιών που έζησε η Πολίτικη Ρωμιοσύνη μένοντας ακλόνητος στον τόπο που γεννήθηκε. Το όραμα δημιουργίας ενός μέσου επικοινωνίας του Πολίτικου Ελληνισμού τον απασχολούσε για πολλά χρόνια αλλά έμενε ανεκπλήρωτο λόγω του απαγορευτικού κόστους αγοράς συχνοτήτων.
Με την πάροδο των χρόνων, η χρήση νέων, σύγχρονων τεχνολογιών επέτρεψε την δημιουργία του ραδιοφωνικού σταθμού «Ηχώ της Πόλης» και την εκπλήρωση του οράματος του Ανδρέα Ρομπόπουλου.
Η γνωριμία των απανταχού Ελλήνων που έζησαν ή αγάπησαν την Κωνσταντινούπολη με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Πόλης» άρχισε σταδιακά να δημιουργεί ένα σταθερό, ευρύτατο ακροατήριο που μετριέται σε πολλές χιλιάδες ακροατών και το οποίο προέρχεται από περισσότερες από 50 χώρες!
Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επιλέξετε μια από τις πολλές και εξαιρετικές εκπομπές του σταθμού («Μες της Πόλης τα στενά», «Στης μνήμης το πιάτο», «Σαν ταξιδιάρικα πουλιά», «Οδός ονείρων», «Πυξίδα» με τον δημιουργό του σταθμού, «Ένας κόσμος τραγούδια» κ.α.), να παρακολουθήσετε θεία λειτουργία σε ζωντανή σύνδεση με τον Πατριαρχικό Ναό της Κωνσταντινούπολης ή απλά να ακούσετε Ελληνική μουσική.
Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης που κατέφυγε στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από το πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Ηχώ της Πόλης»:
Κάθε Τετάρτη στις 11 το πρωί (10 το πρωί ώρα Ελλάδος μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2015 που θα αλλάξει η ώρα και στην Τουρκία) δύο επιφανείς Κωνσταντινουπολίτες που ζούνε πλέον στην Αθήνα, ο Γιώργος Λεύκαρος και ο Αντώνης Βαρελόπουλος παρουσιάζουν την ωριαία εκπομπή «Μέσα και έξω από τα τείχη» με ένα διαφορετικό προσκεκλημένο σε κάθε εκπομπή, η οποία επαναλαμβάνεται την ίδια ημέρα μετάδοσης και στις 21.10 το βράδυ.
Κάθε Πέμπτη στις 10 το πρωί, (9 το πρωί ώρα Ελλάδος μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2015) ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών Νίκος Ουζούνογλου, μέσα από την ωριαία εκπομπή «Νόστος», αναφέρεται σε διάφορα θέματα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης – η κάθε εκπομπή επαναλαμβάνεται στις 22.00 το βράδυ της ίδιας μέρας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το σήμα του σταθμού ντύνει η συγκινητική μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από την «Πολίτικη Κουζίνα».
Επισκεφτείτε και εσείς με ένα απλό κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://radioara.ihotispolis.com/ τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Πόλης». Ό,τι και αν επιλέξετε να ακούσετε, σίγουρα θα νιώσετε το πολύ ισχυρό άρωμα της Βασιλεύουσας που μας εκπέμπει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου