Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η κατάλυση του Συντάγματος μέσα στη «βουλή» των Ελλήνων και η αδράνεια του λαού! (Toυ πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

Κυβερνητικό σχήμα:
Από την πολιτική και ιστορική φορμόλη ο πρωθυπουργός ανέσυρε τα πτώματα του ΠΑΣΟΚ

Αθήνα 29/09/2015


Μια οδυνηρή διαπίστωση του 2008
Το Μ. Σάββατο του 2008, τελειώνοντας το έργο μου για τη Μακεδονία, κατέληγα ως εξής, παραθέτοντας τούτο τον στίχο του εθνικού μας βάρδου Κωστή Παλαμά: «Όλες οι πλάστρες οι φωνές σβησμένες μες τη χώρα» και συνέχιζα: «Σκοτάδι, παντού σκοτάδι και κάποιες χαραμάδες φωτός σκεπάζονται εσπευσμένα από τους φωτοσβέστες που υφαίνουν το σάβανο της Ελλάδος» (σελ. 349).
Ναι, αυτή ήταν η εθνική τραγωδία την οποία βίωνε η Ελλάδα και ο «κυρίαρχος» λαός της που όμως συνέχιζε να χειροκροτά και να ψηφίζει τους νεκροθάφτες του!!!
Ήταν τότε που οι πολιτικάντηδες και ο βαριομοίρης λαός της Ελλάδας χόρευαν το χορό των κολασμένων στο πτώμα της.

Αθήνα 29/09/2015

Η κατάλυση του Συντάγματος μέσα στη «βουλή» των Ελλήνων και η αδράνεια του λαού!
Καταγγέλθηκε από βουλευτές και την Πρόεδρο της «βουλής», σ’ εκείνη την διήμερη συζήτηση του Αυγούστου για την «ψήφιση» του Γ’ μνημονίου.
Μια πρωτοφανής συνεδρίαση κατά την οποία κυβέρνηση, βουλευτές και κόμματα ανασκολόπισαν κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης. Χρόνια και χρόνια, οι φορείς και στυλοβάτες του εκφυλισμένου πολιτικού συστήματος ξέσκιζαν το Σύνταγμα και είναι δικό τους τέκνο. Θεωρό περιττό να παραθέσω εδώ τις παραβιασθείσες διατάξεις του, γιατί θα χρειαζόταν σελίδες επί σελίδων.
Εξάλλου για το ζήτημα αυτό έχουν γράψει κατά καιρούς ανώτατοι δικαστικοί αναλύοντας τις συγκεκριμένες διατάξεις (Αναφέρω μόνο το πρόσφατο έργο του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Νικόπουλου: «Αγαπημένο μου Σύνταγμα», και το έργο μου: «Αρχαία και Σύγχρονη Δημοκρατία», εκδ. «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2007).
Τα όσα επέβαλαν τα χρόνια τούτα των μνημονίων οι ξένες τράπεζες, οι δανειστές, το ΔΝΤ και οι Τροϊκανοί, αποδεικνύουν πανηγυρικά ότι το Ελληνικό Σύνταγμα έγινε παίγνιον και υποπόδιόν τους.
Το γεγονός αυτό το βιώνουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις και οι βουλευτές τόσο έντονα και τόσο τακτικά ώστε δεν χρειάζονται κρείσσονες αποδείξεις.
Αυτή η λαίλαπα των συνταγματικών παραβιάσεων άφησε άθικτη και απρόσβλητη μόνο μια διάταξη, η οποία περιφρουρεί τους κλέφτες πολιτικάντηδες: Είναι η διαβόητη διάταξη του άρθρου 86, την οποία συνέταξαν – τι ειρωνεία – δύο συνταγματολόγοι.
Ο ένας προήχθη στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο άλλος αφού εξαθλίωσε τον «κυρίαρχο» λαό,εδέησε να πάρει την άγουσα προς τα πολιτικά αποδυτήρια, αν και ακόμη οι ψηφοφόροι τον έχουν στη «βουλή»!
Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και του φαιδρού λαού, όσο περισσότερο κακό του κάνεις τόσο πιο πολύ σε τιμά!
Πατενταρισμένος μαζοχισμός και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αρνείται επιμόνως ν’ ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του να υπερασπιστεί το ανύπαρκτο Σύνταγμα, όπως επιτάσσει η παράγραφος 4 του άρθρου 120, που ορίζει: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, πουδικαιούνται και υποχρεούνται ν’ αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Για εκβιασμούς και για «συμφωνίες με το πιστόλι στον κρόταφο» δεν μας λένε οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί;
Τι περιμένουμε λοιπόν; Τις κάλπες; Σαράντα χρόνια πιο το αποτέλεσμα;

Υ.Γ. Δημοσιεύεται ετεροχρονισμένα λόγω διακοπών της συνεργάτιδας Ανθούλας.

Αθήνα 29/09/2015

Πολιτικές Υποθήκες
Α. Άϊνστάϊν: «Δεν πρέπει η ατομικότητα να καταστραφεί και να γίνει το άτομο ένα απλό όργανο της κοινωνίας, κάτι σαν μέλισσα ή σαν μυρμήγκι»
Ο ίδιος: «Μια κοινωνία από τυποποιημένα άτομα χωρίς προσωπική πρωτοτυπία και προσωπικές επιδιώξεις θα ήταν μια φτωχή κοινωνία χωρίς δυνατότητες ανάπτυξης»
Σ. Μιλλ: «Όσο πιο ανεπτυγμένη είναι η ατομικότητα του ανθρώπου, τόσο πιο πολύτιμο γίνεται το άτομο για τον εαυτό του και συνεπώς και για τους άλλους»
Ο ίδιος: «Η γενική τάση των πραγμάτων σε όλο τον κόσμο είναι να καταστεί η μετριότητα κυρίαρχη δύναμη»
Γρ. Φαράκος: «Στη Σοβιετική Ένωση καλλιεργήθηκε η φαιά ομοιομορφία της αδράνειας»
Φ. Νίτσε: «Διαφθείρει κανείς έναν νέο κατά τον πιο ασφαλή τρόπο αν τον μαθαίνει να εκτιμά όσους σκέπτονται όμοια με αυτόν, περισσότερο από όσο εκείνους που σκέπτονται διαφορετικά»
(Αναφέρονται στο έργο μου: «Η Κομμουνιστική Ουτοπία» οπ.π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου