Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Έφτασε η ώρα! Η Ρωσία «καθαρίζει» τη Συρία από τα ισλαμιστικά κτήνη – Ξεκίνησαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί

http://hellasforce.com/2015/09/30/%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81/

rwsia

Αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, με πρώτους στόχους εντός της επαρχίας Χομς, άρχισε την Τετάρτη η Ρωσία, μετά και την σχετική εξουσιοδότηση την οποία παρείχε στον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν η ρωσική Άνω Βουλή. 
Οι ρωσικές αρχές ενημέρωσαν τις ΗΠΑ μία ώρα πριν από το πρώτο τους χτύπημα. Διακηρυγμένος στόχος της Μόσχας στη Συρία είναι να πληγούν οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που ελέγχουν περίπου το 50% του εδάφους της αραβικής χώρας και «να ενισχυθούν οι δυνάμεις της νόμιμης συριακής κυβέρνησης», δηλαδή του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Το δεύτερο εκλαμβάνεται και ως ενίσχυση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων όχι μόνον ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά πιθανόν και κατά των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία έχει τη στήριξη της Δύσης, της Τουρκίας και των αραβικών χωρών του Περσικού Κόλπου, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τόνισε ότι στόχος των βομβαρδισμών είναι πληγούν και να καταστραφούν στρατιωτικός εξοπλισμός, επικοινωνιακά συστήματα, αποθήκες όπλων, πυρομαχικά και καύσιμα.
Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από τις δυνάμεις του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος να μην πετούν στον εναέριο χώρο της Συρίας όσο η ίδια πραγματοποιεί τα πλήγματά της, ωστόσο τα συμμαχικά αεροπλάνα συνεχίζουν να πετούν, αγνοώντας το ρωσικό αίτημα, όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου